<h1>eDnevnik, slovenski blog</h1>
Opera, spami na eD in obiranje gozdnih jagod v puščavi
27. 11. 2011
Opera, spami na eD in obiranje gozdnih jagod v puščavi

Brez zamere do kogarkoli in zgolj za pojasnitev nekaj zadev se tukaj ponovno oglašam, ne kot edein izmed solastnikov portala ednevnik ampak kot bloger ednevnika, ki ima morda nekaj več informacij kot tsti, ki iščete odgovore.

 

Ne trdim, da vam bom postregel z vsemi odgovori, prav tako ne trdim, da se bom vključeval v nadaljno debato na tem blogu, bom pa z vami kljub temu delil nekaj svojih ramzišljanj.

 

-        brskalnik Opera uporablja manj kot 1% obiskovalcev ednevnika, v času ko smo sistem postavljali pa je bil delež teh uporabnikov še manjši in zato sistem v celoti ni prilagojen temu brskalniku in do nadaljnega tudi ne bo, zaradi prevelikih stroškov in premajhnega deleža slovenskih uporabnikov, ki uporabljajo ta brskalnik.

 

-        tehnični urednik še vedno poskuša odgovorjati na vprašanja in tako je storil tudi v primeru, ki se ga največ omenja v zadnjem času, a nazaj ni dobil odgovora, če seveda odmislim jave odzive drugih blogerjev in komentatorjev

 

-        spami so problem celotnega svetovnega spleta in proti njim se lahko borimo le z najnaprednejšo tehnologijo. Na ednevniku smo pred nekaj časa zaustavili več kot 90% vseh spam sporočil in komentarjev, nekaj pa se jih še vedno pojavlja in v tem primeru smo trenutno nemočni zaradi prevelikega stroška, ki bi se ob tem pojavil. Osebno lahko svetujem ,da takšne komentarje vsak avtor kdaj pa kdaj zbriše, tako kot sem včasih primoran to urediti tudi sam. Verjetno si nihčne ne želi da bi administrator začel masovno brisati stare spam komentarje in pomota izbrisal še kaj kar ni bilo mišljeno kot spam, pa bi se to teoretično lahko zgodilo.

 

-        v izogib spam komentarjev se izjemoma vklopi tudi filter na podlagi določenih besed, ki jih ti spam komentatorji največ uporabljajo. Verjemite mi da nihče od nas ni tako pomemben, da bi uredništvo uspelo kupiti ali narediti takšen sistem, ki bo blokiral komentarje uporabnikov ki so tako ali drugače nastrojeni proti uredništvo, jih prepoznal in poskušal preprečiti takšno početje. To  enostavno ne deluje tako in vsak neuspešno oddan komentar je zgolj razlog borbe proti spamu ali pa mogoče tudi kakšne sistemske napake v tem dotičnem antispam orodju.

 

-        Kljub temu da se na ednevniku pojavlja nekaj oglasnih mest, sicer bistveno manj kot na drugih spletnih straneh v Sloveniji, je to še vedno projekt treh solastnikov, s katerim smo želeli nekaj dati skupnosti in pri tem ohraniti povsem brezplačen način pisanja bloga in necenzuriranega pisanja. Delno nam je to mogoče tudi uspelo, a  smo v časih, ko je delovanje takšnega ustroja nekoliko dražje kot si večina uporabnikov lahko predstavlja in osbno lahko rečem, da sem vesel, da še vedno uspevamo to skupnost nekako držati skupaj, pokrpati največje luknje ki se sčasoma pojavijo in zadovoljiti vsaj tiste ne najbolj zahtevne uporabnike. Osebno se zavedam, da trenutno ne moremo zadovoljiti najzahtevnejših uporabnikom in mi je tudi žal, da je temu tako. Povedano s prispodobo: Minus ali kredit je lahko le tolikšen, ki ga bom uspel pokriti in neodgovorno bi bilo, da se v teh časih tega ne bi držal.

 

-        Še vedno sem vesel, da je ednevnik skupnost kjer ste uporabniki zelo povezani med sabo in zato ste odgovori predvsem vsi blogerji, ki tukaj vztrajate v dobrem in slabem in prav nič ne zamerim nikomor, ki ima uredništvo za največjega sovražnika ednevnika oz. sem celo vesel da se vzpodujate in poskušate kaj narediti za rešitev nekaterih slabosti. Časi so takšni ko je to tudi popularno in zakaj bi bili pod našo streho izjeme.

 

 

S tem sporočilom nisem želel stopiti nikomur na žulj, še najmanj svojima sourednikoma ali uporabnikom, ki ste v zadnjem obdobju glasnješi in iščete rešitve in niti njamanj ne bom zameril če se bo na tole sporočilo vsulo plaz kritik, negativnih komentarjev in še česa. Bring it on and keep doing what u do best!


Moja najljubša sladica in Orbit Super Heroj
17. 05. 2011
Moja najljubša sladica in Orbit Super Heroj

Rad imam sladkarije. Vse. No, skoraj vse. Recimo: ne maram najbolj poceni mlečnih čokolad. Te pa res niso dobre. Mislim, le kdo bi plačal za čokolado 10 centov manj in potem dobil tako s**** od čokolade. No, teh pač ne maram. Imam pa rad vse ostale. Mmmm, kar sline se mi cedijo, če pomislim na kremšnite, tortice, sladoled … ja, prav vse so dobre. Težko bi se odločil kaj točno mi je najbolj všeč. Verjetno so med prvimi tremi čokoladna tortica, ki ima trd čokoladen obliv, seveda standardna Milka s celimi lešniki in princeske, ki jih naredi ena deklica. No, te princeske potem niso princeske, ampak kar gigantske princese, kraljice ali pa priceszille. Hehe. Ja, ena od teh treh sladic je prav gotovo najboljšejšejša. Katera je pa tebi najbolj všeč?

Želite tudi sami predstaviti svojo najljubšo sladico in tako sodelovati še v nagradni igri, osvojiti kosilo in Orbit paket presenečenja? No potem morate pač obiskati še tale link :)

Še to moram priznati. Po sladkarijah si ne umijem zob prav vedno, morda tudi zato ker jih prepogosto jem :) A zato je tukaj Orbit Super Heroj, ki prevzame skrbi nase.Trenutno stanje duha: sladkosnedno
Istanbul - tržnica tako in drugače
21. 01. 2010
Istanbul - tržnica tako in drugače

V prejšnjem sporočilu sem prikazal fotke mošej, tokrat pa sem se ostavil pri tržnicah. Če Instabuil ni mesto bazarjev potem ne vem katero mesto to je:

Grand bazar, začimbe, tepihi, kovina, avtodeli, ribe, sadje, zelenjava, sladkarije.... Skratka za vsakega nekaj


MOJI VIDEO ZAPISI NA YouTubu
Avtor vsebine tega eDnevnika je HerrC.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik