<h1>eDnevnik, slovenski blog</h1>

Moj eDnevnik

MAP.eDnevnik.si

Pričevanja športnikov o uporabi MAP

           

Prof. dr.Maurizio Lucà – Moretti, odkritelj za človeka idealne sestave esencialnih aminokislin MAP (Master Amino Acid Pattern),  je 4. marca 2006 obiskal Ljubljano.  Predavanja, se je udeležilo 250 ljudi. Več informacij o MAP je možno dobiti  na spletni strani www.map-amino-acid.com. 

Zdravnik, dr. David Minkoff je med drugimi podatki objavil tudi pričevanja različnih uporabnikov MAP iz ZDA.  O rezultatih pretežno evropskih medicinskih študij o pomenu MAP za zdrave in bolne smo že večkrat pisali, prav tako tudi o kliničnih raziskavah uporabe MAP v športu (glej Aura št. 183 in 184). Tokrat povzemamo nekaj pričevanj ameriških  vrhunskih športnikov o uporabi MAP. Pričevanja posameznikov sicer nimajo znanstvene teže, saj ne dokazujejo, da je bil dober (športni) rezultat posledica uporabe MAP, a so kot individualne izkušnje vendarle vredne pozornosti, zlasti če jih je več. Pri pregledu spletnih strani nas je presenetilo število vrhunskih športnikov, ki uporabljajo MAP.  Gre za zmagovalce v vzdržljivostnih športih kot so kolesarstvo, maraton, triatlon in tudi v »eksplozivnih« kot je npr. tek na kratke razdalje.  Povzemamo le nekatere med njimi.


Leta 2005 se je George Hincapie  proslavil z zmago v zelo zahtevni gorski etapi kolesarske dirke po Franciji. Presenetljivo je bilo to, da je bil takrat star že 32 let.  Sam meni, da je k njegovim zmagam v zadnjem času bistveno prispevalo njegova nova beljakovinska prehrana. Zadnji dve leti in pol uživa aminokisline MAP. »Od tedaj je moje kolesarjenje  tako dobro kot še nikoli v moji karieri. Kot profesionalni kolesar sem preizkusil mnogo  produktov. Nekateri so izboljšali mojo telesno pripravljenost, moč in regeneracijo, drugi pa ne. Vem,  da so učinkovite beljakovine ključni dejavnik v športnikovem programu prehrane.«

Hincapie je član ekipe (U.S. Postal – kasneje preimenovane v Discovery Channel), ki je z Lancom Armstrongom na čelu sedemkrat zapovrstjo osvojila dirko po Franciji.   Jeff Spencer, kiropraktik ekipe U.S. Postal  je izjavil, da je MAP odigral pomembno  vlogo pri njihovi ekipni zmagi. »Uporabljamo ga za pospešitev regeneracije in okrevanja mišic po vsakodnevni tekmi in za ohranitev čiste mišične mase vseh 22 dni tekmovanja. Deluje odlično.« Michael Barry, ki je prav tako član  te šampionske ekipe pravi, da od takrat, ko je začel uživati ta prehranski dodatek, opaža, da se »hitreje regenerira v času med pripravljalnimi obdobji«. Lani je Barrey  zmagal na etapi dirke po Avstriji.


Derrick Brew, dobitnik zlate medalje v štafeti 4 x 400 m in bronaste medalje na 400 m na olimpijskih igrah leta 2004 v Atenah, redno uporablja MAP. Jammes Carter, ki


tekmuje v teku na 400 m z ovirami, je začel uživati MAP,  ko so ga o njegovi kakovosti prepričali uspehi njegovega tovariša Derricka Brewa na olimpijadi leta 2004. Leto kasneje je osvojil srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu.

            Kelly Kane  je zmagala v maratonu v Hustonu januarja 2005. Preden je začela uživati MAP, je bila dan po tekmovanju zelo utrujena. Sedaj pa lahko že dan po tekmi normalno trenira (bolj intenzivno in dalj časa kot prej). Zmagala je tudi v triatlonu (Texas Man Triathlon).


Zdravniki priporočajo MAP zlasti v zrelih letih, pa naj gre za športno aktivne posameznike ali ne. Cherrie Gruenfeld (61 let) je ob njegovi uporabi leta 2005 v svoji starostni skupini amaterskih triatloncev zmagala kar 6 krat in enkrat celo postavila rekord proge. V Konu je vso konkurenco pustila za sabo kar za 39 minut.                                                                                               

            Triatlon je zelo zahtevno tekmovanje, sestavljeno iz kolesarjenja, plavanja in teka. Seznam zmagovalcev v triatlonu, ki uživajo MAP, je zelo bogat.  Naj navedemo še nekaj njihovih imen in kje so zmagovali:

Bill Ulmer (Nort Hills YMCA Triathlon, 2005), Kevin Wheller (Akron International Triathlon), Dr. Robert Taylor (Hartsville Sprint Triatlon), Deirdre Callahan (Carnation Female Triatlon, 2004 in 2005), Hope Hall (Philadelphia Triatlon), Marc Zimmerman (Temple Triatlon),  Hannah Gerber (Ormond Beach YMCA Triathlon), Lou Cookson (Ironman Canada), Luis Alvares  (Ironman Honolulu in Ironman Arizona) – edini tekmovalec, ki se je udeležil vseh  triatlonskih tekmovanj v svetu in jih tudi zaključil.    (podatke zbral in uredil dr. Iztok Ostan)   Trenutno stanje duha: Odlično
Avtor vsebine tega eDnevnika je MAP.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik