<h1>eDnevnik, slovenski blog</h1>

Orbit Super Heroj: Imate porumenele zobe zaradi cigaret in kave?!

1. 06. 2011
Znane Slovence smo vprašali o efektu Orbit Super Heroja.  Povedali so nam:

Ian Pestenjak: Sem zelo velik ljubitelj bureka in čebule. Zelo velik. In potem, ko sem s svojim latino šarmom želel očarati novo štirinajstletnico, mi je prismrdelo iz gobca in iz vsega skupaj ni bilo nič. Od takrat po jedi vedno žvečim Orbit Super Heroj, in potem vsaka pade, če le ni iz pubertete.

Zoki Đankoviđ: Moj sin Đuro nee, dokler mu nisem dao Orbit Super Heroja nee, sploh ni mogu naredit mature nee. Pol pa sem mu kupu nee, ono celo šteko v Hoferju nee, pol pa je žveću in ni bil živćen nee, pol pa je naredu brez problema nee. In to se mu še danes pozna, nee. 

Saško Dolinar: V tistih časih, ko sem bil še turboanus in ne en čist navadni anusek, kot zdaj, sem ga pil tam liter, dva, tri pred zajtrkom, pol še pa liter po zajtrku. Za zajtrk sm pa mel pol litra rakije. In pol me je on turboanus Rado ni spustu v javno hišo, če nisem pihnu v tisti njegov turboanusni alkotest. Pol sem si pa v gobec nabil Orbit Super Heroj in rešil ves problem. Zadah, kot da bi prišel naravnost s Himalaje, vam povem.

Džanez Gandža:  Orožje? Trgovina z orožjem? Da so se obračali milijoni mark v gotovini? Pa kakšno orožje no, to je totaln absurd. Totalen. Orožje je samo Krinka. Vprašte Kučana, kaj je bilo v zabojnikih na mariborskem letališču. Kakšno orožje! Čigumiji, megapaki čigumijev Orbit Super Heroj! Za v Bosno. Izetbegović je zastavil helikopter za deset kontejnerjev Orbit Super Heroja prototip AK74 limited adition. Zelo praktična zadeva. Dvakrat dobro prežvečih in potem zalimaš vrata od Patrije, ko padejo dol. Pa drži. Brezpogojno.

------------------------
Izjavam znanih Slovencev o Orbit Super Heroju lahko verjamete ali ne. Jaz vam garantiram nekaj. Če nočete imeti rumenih zob zaradi cigaret in kave, potem vam priporočam zgolj; ne kadite čikov in ne pijte kave. Če želite biti manj napihnjeni, ne žrite tistega sranja od jogurta, ker, če ni pomagalo Grimsu, ne bo tudi vam.

Če pa želite žvečit en dober čigumi, ko ste živčni, relaksirani, ko razmišljete, iščete nove ideje ... potem bo tale Orbit Super heroj čist ok.

Facebook stran Orbit Super Heroja (talajo neke nagrade ...)Tule pa lahko sodelujete v nagradni igri in si zaslužite večerjo za dve osebi: Drugi svet

Komentarji(5) | Napiši komentar | Stalna povezava


Majda Širca, poslanka LDS: "Referendum ostaja edina možnost za prihodnjo neodvisnost nacionalne televizije in radia"

13. 12. 2010

julij 2005:
Skupina poslancev iz opozicijskih LDS in SD je v petek v DZ vložila zahtevo za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o zakonu o RTVS. Zahtevo za referendum so vložili takoj zatem, ko je DZ na seji ob vnovičnem odločanju na predlog vlade sprejel zakon o RTVS. DZ mora sedaj, kot določa zakon o referendumu in ljudski iniciativi, razpisati naknadni referendum najkasneje v sedmih dneh po vložitvi zahteve za razpis referenduma.


Majda Širca
, poslanka LDS: »Referendum ostaja edina možnost za prihodnjo neodvisnost nacionalne televizije in radia, saj novi zakon sledi enemu samemu cilju – političnemu obvladovanju javne RTV.«

----------------------------------------------------


December 2010:

Po besedah ministrice Širce so predlagatelji referenduma o novem zakonu o RTVS odgovorni za to, "da so izkoristili institut referenduma za izrekanje o nečem, o čemer se volivci nočejo izrekati". Kot še dodaja Širčeva, so volivci to potrdili z nizko udeležbo in za to so porabili štiri milijone evrov davkoplačevalskega denarja.

---------------------------------------------------

Dragi bralci, in kakšen je vaš političen spomin?!
Komentarji(1) | Napiši komentar | Stalna povezava


Mirovni inštitut, Liberalna akademija in Amnesty International: streljanje prebežnikov na meji predstavlja hudo kršenje človekovih pravic

23. 11. 2010
Borci za človekove pravice, zbrani v okviru Mirovnega inštituta, Liberalne akademije in Amnesty international, so danes dvignili glas in opozorili na hudo kršenje človekovih pravic na meji nekdanje Jugoslavije še koncem osemdesetih let.
Od države Slovenije se jim zdi skrajno neodgovorno in nedopustno, da za predsednika najvišjega sodišča v državi imenuje človeka, ki je s svojim statusom in avtoriteto streljanja prebežnikov na meji z Italijo ni obsodil in kazensko preganjal.
Tudi če bi obstajal upravičen dvom v verodostojnost izjav dveh vrhovnih in ustavnega sodnika, ki trdijo, da se je dotični celo navduševal nad tovrstnimi dejanji obmejnih vojaških patrulj, pa je nedopustno, da ob sodniškem ogledu zločina ni prijavil kazenskim organom oziroma poskrbel za pregon storilca.
V omenjenih organizacijah so prepričani, da človek s tovrstnim odnosom do varstva osnovnih človekovih pravic, ne more biti verodostojen kandidat za predsednika najvišjega državnega sodišča.
-------------------

Iščete po spletu, klikate po novicah medijskih portalov, pa vam izjave, ki jo navajam zgoraj, ne uspe najti prav nikjer? Ne trudite se preveč, ker je ne boste našli, saj je ni, ne obstaja.

Omenjene organizacije, ki so upravičeno glasne ob najmanjših incidentih izražanja nestrpnosti v družbi, so tokrat tiho. Čisto tiho. Kot da jih ni. Kot da ne obstajajo.

Kako je to mogoče??!!???

No, morda so preveč zaposlene s temle: "v delavnicah (po slovenskih šolah) učimo o človekovih pravicah, strpnosti, solidarnosti, medsebojnem spoštovanju in sožitju, nenasilju in enakosti vseh ljudi, ne glede na njihove osebne okoliščine ter spodbujamo k razmisleku o človekovih pravicah in o tem, kako je treba ravnati s soljudmi." ( http://www.24kul.si/?id=571&fmod=0 )
Komentarji(8) | Napiši komentar | Stalna povezava


Yes!! Bravo naši!!! Premagali Italjane in se uvrstili naprej!!

24. 06. 2010
To, beat Taliansko a musíme sa ďalej zaoberať konkurencii! Dnes sme všetci jasali naši chlapci Slovenci. Aké dráma!!!!

Teraz som preč opitý kómy!Komentarji(2) | Napiši komentar | Stalna povezava


Kaj se zdaj zgražate nad nasilno mladino??!?

21. 05. 2010
Slovenski vladajoči politiki je uspela politična igra, vredna vsega priznanja. Študentske proteste so za dosego svojih ciljev uspeli obrniti v svoj prid. Kdor naivno verjame v naključnost izbruhov vandalizma, slučajnost pohlevne drže policijskih enot, ki so mirno gledale obmetavanje hrama demokracije, ne da bi ga pri tem poskusile zaščititi, in drugih scenarijev vrednih klišejske hollywoodske produkcije, živi v svetu Sneguljčice in njenih sedmih palčkov.

Mladi, neizkušeni študentski funkcionarji so tokrat padli na bananinem olupku svojih pretkanih, izkušenejših kolegov politikov. Ti pač obvladajo svoj posel, zato tudi so pri koritu že toliko let.

In če bi hotel vstopiti v to politično igro in biti zloben, bi dejal: dragi politiki, kaj se sedaj zgražate nad to mladino? To so otroci naroda, ki ga vodite že vrsto let, otroci mater vaših volivk in volivcev, otroci vzgoje v vaših šolah, otroci kulturnih vzorcev, ki jih vi učite ... kaj se zdaj igrate neke device Marije??!!?

Res je, kar je rekel minister Svetlik: "kdor seje veter, žanje vihar". Ampak Bog, odpusti mu, saj sploh ne ve, kaj govori ...

Še dva prebliska:

Libertarec vas sprašuje, kaj lažje odpustite - mladini 25 jurjev za škodo na pročelju parlamenta, ali našemu vrlemu predsedniku 95 jurjev za njegovo zlato školjko ...

In še to - še vedno ne veste kdo je kriv??!!?? Naj vam pojasni minister Gregor (Odmevi, 19.5.):
"Mislim, da morajo svoj del odgovornosti prevzeti tudi tisti, ki tako radi, in to je poraz predvsem teh ljudi, v kar so se te demonstracije sprevrgle, slišali smo Janeza Janšo, ki je nedavno pozival ljudi na demonstacije ..."

Pa Jasno, KRIV je JANŠA!!!

Komentarji(4) | Napiši komentar | Stalna povezava


Koga ima za norca Katarina Kresal!?!

2. 04. 2010
Danes lahko beremo: "Pred dvema tednoma so policisti na primorski avtocesti ustavili službeni avtomobil ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal, ki se je vozil kar 200 kilometrov na uro". (Več: rtvslo.si)

Še posebej zanimiv pa je tale del:
"V kabinetu ministrice za notranje zadeve so zatrdili še, da Kresalova (ki je sedela na zadnjem sedežu op. R.) ni vedela, kako hitro je vozil avtomobil." (vir: rtvslo.si)Najprej sem dvakrat preveril, če ni morda prvoaprilska šala, ampak neizpodbitno dejstvo je, da je bila novica objavljena 2. aprila.

Ok, nad absurdnostjo dejstva, da ministra/ico za notranje zadeve dobijo pri hudi kršitvi zakona, ki ga sam/a pooseblja, bi se ob ravni naše politične kulture morda še lahko zgolj samo nasmehnili in ji ga spregledali. Saj smo ljudje in vsakemu se zgodi, tudi tistim, ki nam postavljajo ta ista pravila in naj bi poosebljali vzglede naših ravnanj.

Prav tako bi ji morda lahko spregledali, da sta s šoferjem divjala kar dobre pol ure, preden so ju uspeli dohiteti njej podrejeni uslužbenci. Zdaj, če načeloma verjamemo ministrici in vodstvu policije, da ta deluje učinkovito, potem bodisi nimajo dovolj hitrih avtomobilov, spretnih voznikov, bodisi pa je srebrni A8 vozil mnogo hitreje, tudi do 230, kot se sliši...

Da pa nam Kresalova razlaga, da v te pol ure ni opazila šoferjeve vožnje okrog dvestotice, to je pa le preveč. Tudi če ji vse oprostimo, ampak takšnega arogantnega norčevanja iz "preprostega ljudstva" pa ji ne bi smeli. S tem sicer zgolj kaže pristni odnos, kakršnega imajo ljudje njene vrste do "neumne raje". Ampak tega se morda lahko gre kot nesramno bogata odvetnica (če ji vest in morala dopuščata), ne pa predstavnica ljudstva, katerega ima takole za norca.

Tudi če je človek res brez slehernega občutka za dogajanje okrog sebe, je pri takšni hitrosti dovolj bežen pogled na avtomobile na sosednjem pasu, za katere se zdi, da praktično stojijo, ali celo vozijo vzvratno. In to bi opazil tudi slepec, kaj šele lastnica prestižnega Porscheja.

Moje mnenje je, da se KK ni zgolj zavedala dejanske hitrosti vožnje, ampak da je do nje prišlo z njenim odobravanjem oz. naročilom.

Predstavljajte si, da ste šofer ministra za notranje zadeve, torej vrhovne državne avtoritete s področja cestne varnosti in predpisov. Bi si upali samovoljno, torej po lastni odločitvi, v službenem času, s službenim vozilom in  s policijsko ministrico na zadnjem sedežu, po avtocesti voziti 70 km/h hitreje od omejitev???!!!??? Pokažite mi enega "frajerja" v Sloveniji ali na svetu, ki bi bil tako neumen !!!

In če bi res bilo tako, torej da bi našli tako norega in neumnega policista-šoferja (btw - kako je opravil psihološke policijske teste??) a ne bi moral v trenutku, ko se je policijska ministrica zavedla, da je šofer izrabil njeno zaupanje za divjanje po avtocesti, tega nemudoma odpustiti???!!??? Pa ga niso. Le zakaj?? Morda zato, ker bi potem povedal, kako je bilo v resnici???

Ah ja, Katarina Kresal ...

Zakaj že je moral iti Erjavec? Zaradi kant??!!??
Komentarji(10) | Napiši komentar | Stalna povezava


Blogerski IE8 (in zakaj vi lahko dobite laptop, jaz pa ne)

15. 12. 2009
Podjetji Microsoft in Drugi svet že kaj nekaj časa dobro sodelujeta in skupaj sta razvila tudi različico blogerskega brskalnika Internet Explorer 8.

Zadeva je nadvse uporabna in kulska, prinaša en kup povezav in funkcij, s katerimi boste lažje spremljali blogersko sceno in sploh enostavneje ter hitreje brskali po svetovnem spletu.

Da bi pa novost o novem blogerskem brskalniku dosegla čim več obiskovalcev svetovnega spleta, se je Drugi svet odločil, da bo vsem, ki bodo preizkusili blogerski brskalnik in o njem kaj napisali na svojem blogu, omogočil sodelovanje v žrebu za mini prenosnik HP, pa še v dveh drugih nagradnih igrah bodo sodelovali.

Včasih mi je kar žal, da sem povezan s tem Drugim svetom in po pravilih ne morem sodelovati v teh številnih nagradnih igrah, v katerih se talajo tako lepe nagrade. Očitno nisem rojen pod srečno zvezdo!Kakorkoli, res da bi tale krasni mini prenosnik najbolj privoščil sebi, ampak če ga že ne morem imeti, pa naj ga dobi kateri od mojih blogerskih prijateljev! Zato, dragi tisti, ki občasno še zaidete na tale blog, izkoristite privilegij, ki ga jaz nimam, obiščite tole povezavo do blogerske akcije in si preberite pravila, naložite si blogerski brskalnik, napišite, kako vam je všeč ...

In če kdo od vas, ki ste za blogersko akcijo izvedeli pri meni dobi laptop, pričakujem povabilo na pijačo s kratko prestavitvijo nove pridobitve! :)

Pa veliko sreče!!

p.s. obstajajo še neke druge variante blogerskih brskalnikov IE8, ki jih najdete na uradni strani http://www.ie8.si/

Komentarji(1) | Napiši komentar | Stalna povezava


Jože Možina, Rajko Gerič, Vinko Vasle, Anton Guzej, Barbara Brezigar... "To bando je treba razgonit"

7. 09. 2009
Letos bo huda jesen, veter bo neusmiljen in leden ... (veter, ki bo "pometal" po preostalih institucijah, kjer "politično nastavljeni kadri" še niso bili zamenjani s "strokovnjaki" (tipa Janez Kopač, Draško Veselinovič, Aleš Gulič ...))

"To bando je treba razgonit..."  je ob izstopu iz nadzornega sveta RTV Slovenija pred časom napovedal Nikola Damjanić, ki je blizu Zaresa. Ni dvomiti, da bo temu res tako. "Naredite mi to televizijo spet strokovno in neodvisno " je pač eno najpomembnejših napotil, ki je na sedež ministrice za kulturo pospremil Majdo Širca. Pahorjev kandidat - kulturnik Mitja Rotovnik, pač ni bil primeren za tovrstne posle. Je preveč kulturniško kultiviran.

Da, jeseni se bo začel proces, po zaključku katerega bodo letele glave: Anton Guzej, (moj sokrajan - uspešen in dokazan menedžer), Jože Možina, Rajko Gerič, Vinko Vasle ... ni jim pomoči. Tu ne pomagajo argumenti - ne strokovni, ekonomski, vsebinski, statistični, še manj etični, moralni. Metoda je znana, večkratno preizkušena, maksimalno preverjena...  najprej diskvalifikacija (že v teku), nato likvidacija ...

Vzporedno z medijskim čiščenjem (mimogrede. Zares dolga roka je pometla celo s popularnim Urošem Slakom na komercialni TV, ker je bil preveč "pameten"), bodo na tapeti tudi institucije, ki so še preostale. V prvi vrsti državno tožilstvo, kjer gre za spopad za interpretacijo afere Patria. Dnevi so šteti vrhovni državni tožilki Barbari Brezigar. Prvi poskus diskvalifikacije je spodletel (očitek, da je bila v stiku z osumljenimi v aferi Patria, za kar se je izkazalo, da je šlo zgolj za nedolžen SMS Darja Njavra), a na zalogi je še nekaj materiala.
Počiščeni bodo še preostali nadzorni sveti podjetij v državni lasti ter še kakšno višje uradniško/direktorsko mesto v javni upravi.

Bi me politične menjave morale motiti?? Nikakor ne. Vedno sem bil zagovornik teze, da nova oblast pripelje nove ljudi, tiste ki jim zaupa (v urejenih demokracijah je to samoumevno in ko se zamenja oblast, tisoči spakirajo, brez da jim kdo kaj reče).

Motijo me tri stvari.
1. Da se menjave prodajajo kot "strokovne" --> v smislu .. politične kadre bodo zamenjali "neodvisni strokovnjaki", medtem ko je vsakemu poznavalcu jasno, da gre za menjave "vaši-naši". S čemer spet ni nič narobe. Sam povejte kako je, ali pa se vsaj ne hvaliti, da je drugače.

2. Da je bila ena najglasnejših predvolilnih obljub, da menjav ne bo (sicer je obljuba popolni nesmisel, ampak, če se na tej paroli populizma osvoji politično zmago, se je naj vsaj manj očitno krši, če se je že držati ni mogoče..)

3. Vsaj medije bi lahko pustili pri miru... (pa saj vem, da so ti glavno orožje za manipulacijo ljudstva). Potem nas spet čaka enoumje, v katerem določene teme ne bodo več prišle do širše javnosti. Za dobro demokracije bi vsaj medije lahko pustili pri miru (ampak kaj, ko je "dobro demokracije" v naši politični kulturi zgolj ničvredna puhljica).

Pa dobro, bo pa poslanstvo blogov toliko pomembnejše...

...ko pridejo zveri na plan ...  ptice odletijo vsaka na svojo stran ...

Ja, letos bo huda jesen ...
 
Komentarji(9) | Napiši komentar | Stalna povezava


Sramotna organizacija superpokala: Ljudski vrt prazen, pred vrati 500 navijačev brez vstopnic

9. 07. 2009
Včerajšnja organizacija nogometne tekme med Mariborom in Interblockom je vzorčni primer odnosa vodilnih nogometnih delavcev do publike, zaradi katerega naši štadioni ne morejo biti polni in nogomet ne more postati prvi šport v Sloveniji.

V tujini je gledalec "car" - na tekmi s 70.000 navijači ne čaka praktično nikjer, najsi gre za nakup vstopnice, vstop v stadion, opravljanje male potrebe, ali nabavo osvežilne pijače in okrepčila. Pri nas pa se zatakne že, če se tekme udeleži 2000 ljudi, in to na stadionu, ki sprejme 6× toliko gledalcev. Poglejmo si samo včerajšnji primer, ki pa ni izjema, ampak praksa na nogometnih tekmah na naših tleh (sploh če je organizator Nogometna zveza Slovenije).

30 minut pred začetkom nogometnega superpokala med Mariborom in Interblockom v Ljudskem vrtu je pred tremi odprtimi blagajnami v dolgih vrstah na vstopnico čakalo kakšnih 500 ljudi. Na pogled bi si človek mislil, da za tekmo vlada izjemno zanimanje in da je štadion z 12.000 sedeži blizu razprodanemu. Vendar ne, kmalu je postalo jasno, da je štadion prazen, tri blagajne pa ne uspejo prodajati kart dovolj hitro, da bi nekaj sto gledalcev na stadion spravili pred začetkom srečanja.In kadar ima hudič mlade, jih ima veliko. Medtem ko se vrsta ne premakne nikamor, prodajalke sporočijo, da je odpovedal računalniški sistem za prodajo kart in da slednjih ni več mogoče dobiti. Medtem se je srečanje že začelo in gledalci pred TV ekrani so se zagotovo čudili praznim tribunam Ljudskega vrta. No, verjetno jim nihče ni povedal, da pred vrati na karte, ki jih ni, čaka 500 gledalcev.

Če bi se kaj podobnega zgodilo na Zahodu, bi se organizatorji čakajoči publiki nemudoma javno opravičili ter jim odprli vrata prostega vstopa na stadion, morda jim ponudili še brezplačno pijačo. A je bila tako tudi v Mariboru? Seveda ne. Obiskovalce so zmedeni organizatorji pustili čakati kar pred vrati, brez nadaljnjih pojasnil ali navodil o tem, če si bo tekmo vendarle dalo ogledati. Naenkrat je tekma tudi opravičila oznako "visokega rizika" - nekaterim je pač nad odnosom odgovornih zavrela kri.

Po kakšnih dvajsetih minutah tekme so se organizatorji nenadoma spomnili, da bi karte lahko prodajali ročno. Seveda nihče ni niti pomislil, da bi približno polovici čakajočih, ki še niso obupali in odšli domov, ponudil karto vsaj po polovični ceni. Opravičilo bi seveda bilo znanstvena fantastika.


(ironično, da je kar smešno)

Opisan odnos do športnih privržencev na žalost ni izjema, ampak pravilo na naših nogometnih zelenicah. Podobno izkušnjo sem doživel na finalu pokala NZS pred dvemi leti, ko so v celjski štadion kapacitete 14.000 obiskovalcev približno 3000 ljudi "spravljali" povprečno 45 minut. Verjetno ni potrebno omenjati, da številni navijači, ki so na srečanje prišli 20 minut ali pol ure prej, začetka tekme niso dočakali na tribunah, ampak v hudi gneči pred vhodi. Približno trideset ljudi, ki si je ob polčasu zaželelo osvežilnega napitka, je nanj čakalo 15-20 minut. Prodajale so jih tri osebe v temi - elektrika pač ni bila inštalirana. Drobiž so lahko vračali samo tako, da so si svetili z mobilnimi telefoni.

Zanimivo pri vsem skupaj je, da naši vodilni nogometni delavci za nizko popularnost slovenskega nogometa vedno iščejo vzroke drugje. Krivi so mediji, ker nogometu ne dajo mesta, ki si za zasluži, kriva je država, ki ne zagotavlja davčnih olajšav, krive so občine, ki ne zgradijo potrebne infrastrukture. A bruna v svojem očesu ne vidijo. Najprej bi se ti velepametnjakoviči morali vprašati, kaj lahko storijo pri sebi. Sprememba odnosa do navijačev bi bil odličen začetek.

Kaj menite, koliko tistih, ki so včeraj stali pred zaprtimi vrati praznega štadiona v Ljudskem vrtu, se bo udeležilo kakšne druge nogometne tekme v Sloveniji??


Komentarji(12) | Napiši komentar | Stalna povezava


Vlada nas skubi pri cenah goriva

19. 06. 2009

Tisti z dobrim spominom se še verjetno spomnite, kakšne so bile cene goriv lansko leto, pred recesijo. Medtem ko je cena za sodček surove nafte na trgu znašala rekordnih 150 dolarjev, smo v Sloveniji za liter 95 oktanskega bencina plačali 1,2 evra, za dizel pa nekaj manj. To je bila tudi rekordna cena goriva v Sloveniji, a kljub temu še vedno cenejša, kot v sosednjih državah – Hrvaški, Avstriji, Italiji.

V času recesije je vrednost surove nafte padla tudi na 40 dolarjev za sodček in manj. Posledično se je tudi gorivo v Sloveniji pocenilo, a zanimivo, proporcionalno precej manj, kot je padla cena sodčka nafte. Tako smo nekaj časa bencin tankali tudi za 0,80 evra na liter.

Ta čas je vrednost sodčka surove nafte spet nekoliko zrasla, a ne več kot na 60 dolarjev za sodček. Toda pozor! Tržna cena goriv, kot jo plačujemo na bencinskih servisih, je danes primerljivo visoka tistim pred letom dni, ko je sodček nafte stal 150 dolarjev!!! Le od kod takšna razlika in kako je mogoče, da ima Slovenija kar naenkrat najdražje gorivo od vseh držav na tem koncu Evrope??!?

Odgovor se skriva v izredno visokih trošarinah, s katerimi poskuša Vlada zakrpati proračunsko luknjo in ublažiti posledice gospodarske krize, kateri se izredno neuspešno zoperstavlja. Pri tem računa na kratkoročen spomin državljanov in občasno »hlajenje« njihove jeze s pocenitvami goriv. A pozoren opazovalec bo brez težav zaznal, da so te pocenitve minimalne, navidezne (mogoče za desetinko centa ali dva), medtem ko se podražitve vedno gibljejo okrog desetkrat višjih številk (cent, dva, tri…).

Ampak ljudje vendarle niso tako neumni, kot nekateri očitno mislijo. Tisti živeči ob meji, predvsem pa tranziten promet gorivo že toči v sosednjih državah. Posledica tega je manjša prodaja goriva v Sloveniji in posledično nižji priliv v državni proračun.

Državljani Slovenije se še v primeru več nahajamo v LOSE-LOSE situaciji. Kdaj nam bo tega dovolj!??!

Komentarji(1) | Napiši komentar | Stalna povezava


Stran 1 od 14

Prejšnja stran | Naslednja stran

Avtor vsebine tega eDnevnika je RazbOjniK.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik