<h1>eDnevnik, slovenski blog</h1>
3. 10. 2011, 22:13

Koncert v Orto baru in predstavitev albuma "Era"

Avtor zapisa je Bostjan

Pozdravljeni po dolgem času!

 

 

Prihajaaa...7. oktober 2011 - datum, ki šteje za enega izmed mejnikov naše skupine Momento. Vračamo se v ljubljanski Orto bar, kjer bomo premierno predstavili svoj prvi in dolgo pričakovani album "Era". Pokazali bomo vse, kar smo ustvarjali v zadnjem letu dni, to pa bomo počenjali vse do konca letošnjega leta s koncerti po naši Sloveniji. O happy days!

 

Album "Era" bo prvič možno kupiti ravno na petkovem koncertu, kasneje pa tudi preko spletne trgovine in fizične prodaje po vsej državi. Kmalu zatem sledi še posebna spletna multimedijska izdaja albuma ter predstavitev videospota "5ka". V celoten paket smo vložili zares ogromno truda, tako da bomo vse končane produkte z največjim zadovoljstvom in hkrati enormnim olajšanjem (da je ja vsega konec) delili z vami! :)

 

Zares mnogo dobrot torej prihaja v bližnji prihodnosti, najprej pa še enkrat, morda prvič, morda petič - vljudno vabljeni na prvo postajo koncertne turneje, v Orto bar! Koncert in mega žur se pričneta ob 22. uri, do tedaj pa vas usmerjam na povezavo do novega singla "5ka", ki bo v prihodnjih dneh in tednih zajadral po radijskih postajah. Ljudje, pa ne pozabit - Več je vseh poti!

 

5ka.momento.si

 

 

 

Se vidimo v petek! Rock on! :)

BoštjanTrenutno stanje duha: fak yeah-ovsko :)
29. 05. 2009, 08:56

Kulturno-nakupovalni izlet v Gradec z glasbeno skupino Momento

Avtor zapisa je Robi

6. junija 2009 se z avtobusom odpravljamo na simbiozo kvalitetne glasbe, bogate zgodovine in vsestranskega shoppinga. Odpravljamo se v Gradec, na avstrijsko Štajersko, kjer bo potekal finalni koncert mednarodnega glasbenega natečaja Newcomer 2009.

 

Posavska glasbena skupina Momento je namreč po uvrstitvi na natečaj prepričala komisijo in prisotno občinstvo na 3. predizbornem večeru tekmovanja. Fantje so si tako zagotovili vstopnico za finale, kjer se bodo v konkurenci 15 izvajalcev potegovali za čim višjo uvrstitev, pri tem pa jim bo pomagal tudi vaš glas! Dogodek bo potekal v odlični koncertni dvorani Orpheum s pričetkom ob 17h.

 

Ogled koncerta pa seveda ne bo vse. Združili bomo prijetno s koristnim in izkoristili ves potencial drugega največjega avstrijskega mesta. Ogledali si bomo zgodovinski center Gradca, katerega je UNESCO leta 1999 uvrstil na seznam svetovne kulturne dediščine. Zanj je značilna arhitekturna harmonija objektov iz obdobja gotike pa vse do modernizma. Ker se Gradec nahaja na kulturnem stičišču Srednje Evrope, Italije in Balkana, je mesto unikatna mešanica različnih kultur. Tako si bomo lahko ogledali graški urni stolp, zvonik, deželno hišo, topniški branik, katedralo, mavzolej, trg Schlossberg, Mestni park, Baziliko Marije Tolažnice in še kaj bi se našlo.

 

Nikakor pa ne bomo pozabili na tradicionalni shopping v Gradcu, ki je s svojimi nakupovalnimi središči še vedno velik magnet za slovenske potrošnike. Center West, Citypark, Murpark in Shopping Nord so imena štirih največjih nakupovalnih centrov v mestu, kjer boste zagotovo našli nekaj po vašem okusu. Če pa ste pristaš manjših butikov, pa jih je v centru mesta še vedno dovolj.

 

Leto 2009 predstavlja pravo prelomnico za skupino Momento, saj na krilih finala Newcomerja tudi sicer letijo visoko. Izdali so namreč svoj prvi singel in videospot za komad »Flying High«, ki ga predstavljajo na raznih radijskih in televizijskih postajah. Prav tako so fantje koncertno močno aktivni, saj nastopajo po raznih odrih širom Slovenije. Najnovejši koncertni uspeh je ravno uvrstitev na največji slovenski rock festival – Rock Otočec 2009.   

 

 

Glede cene: cena prevoza in koncerta – znaša 15 EUR. (v ceno vštet prevoz v obe smeri in karta za koncert finale natečaja Newcomer 2009)

Čas in kraj odhoda:  

-          Krško, Avtobusna Postaja (Videm), sobota 6.6.2009 ob 8:00.

-     via Šmarje pri Jelšah, Celje => Gradec

Prihod nazaj: Krško, 1:00-2:00 v nedeljo ponoči

Prijave: 041 671 134 (Robi)Trenutno stanje duha: Navdušeno
21. 10. 2007, 23:21

Koncertne Brazgotine

Avtor zapisa je Mare

Naj se najprej predstavim. Sem Mare, basist pri skupini Momento. Namenoma strani www.momento.si ne bom omenjal , ker sta jo omenila že dva člana benda.

Momento smo imeli 20. oktobra 2007 ognjeni krst s koncertom v Mladinskem Centru Krško. Zame je bil to prvi javni nastop, zato sem pričakoval obisk tete Treme (that bitch!!!). Med nastopi gostujočih skupin (Uranium Pills in Rann) sem se skušal okupirati z raznimi stvarmi, da napetost ne bi naraščala. Ker je naš točaj welcome drinka malo zamujal, sem ga nekaj časa nadomeščal in folku ponujal 3 verzije šnopsa: Šnopc, Pussy Šnopc in Pussy-Pussy Šnopc za katerega se je izkazalo, da je navadna voda (Kakšen nateg!!! ). Ko je točaj Marcel končno prispel, sem ostal brez dela. Nato sem samo še pohajkoval naokoli in postajal vse bolj nervozen. Marcel je bil vsakič, ko sem šel mimo, bolj nasmejan (po mojem ne zaradi mene ), zato sem posumil ali pijačo sploh ponuja drugim... 

Med čakanjem na naš špil sem že resno razmišljal ali bi se zatekel k Persenu (Tablete za pomirjanje, ki so mi jih kupili kolegi posebej za ta koncert... kako pozorno). Živčki pa niso mučili samo mene...Tudi za Benota (klaviaturista) je bil to prvi koncert in med vajami sva se večkrat hecala, da se bova »nažrla« Persena in bratsko bruhala  v backstageu (od treme seveda ). No, saj na koncu le ni bilo tako hudo in sem zdržal brez pomirjeval.


Bruhalne vaje pred nastopom


Kar naenkrat je bil že čas za naš nastop. V tistem sem se spomnil, da nimam pijače za na oder. Podal sem se v divji lov na plastenko vode. Najprej sem letel na avtomat za pijačo in ugotovil, da nimam drobiža. Tekel do svoje družine (ja tud oni so bli na koncertu ) in očeta fehtal za drobiž. Z drobižem nato spet na avtomat, ki mi je tisti denar (seveda) požrl . V paniki sem zagrabil Pussy-Pussy šnopc in na WC-ju dolil vodo, ker je bil ta že malo prazen . Plastenko sem pred odhodom na oder (itak) pozabil .

Za zagrnjenimi zavesami na odru smo kmalu pripravljali inštrumente (ter predvsem sebe) in samo to vem, da sem za uglaševanje bas kitare potreboval nenormalno veliko časa (bogve zakaj). Tik pred začetkom, je Matej (naš producent) prišel do mene in mi dal nekaj koristnih napotkov. To mi je malo ohladilo vročo glavo, kar mi je v tistem napetem trenutku  dosti pomenilo (Matej! Hvala za podporo!!! ).

Iz zvočnikov je zadonel posneti uvod v koncert (naša matrica). »Tako...Zdej je to TO« sem si mislil in čakal da Robi (bobnar) naredi uvod s činelami. Na vajah sem včasih zamudil svoj začetek, zato sem si za vsak slučaj štel do svojega prvega tona. Robi je začel in spomnim se, da sem šteti sicer res začel, vmes pa iz neznanih razlogov nehal . Takoj sem pomislil na verz iz našega komada Flying High: »I wanna be somebody else, I wanna be somebody else...«. (Kot zanimivost: ravno ko to pišem, poslušam Flying High in Boštjanov glas rjovi napisan verz ). Bližala se je moja iztočnica in slišal sem glas v glavi: »Zajebal boš!!!«. Nooooo - pa na srečo nisem...vsaj začetka ne . Seveda fuši med komadi so bili, vendar nič kritičnega. Take doze adrenalina kot tega sobotnega večera pa že dolgo nisem prejel, če sploh kdaj. Po 2. ali 3. komadu sem se že bolj sprostil, predvsem zahvaljujoč fenomenalni publiki (bli ste res krasni – I Love You All). Med pavzami je Boštjan (glas in kitara Momenta) naznanil, da imam rojstni dan (najbrž je njega tudi trema dajala ), ki ga seveda nisem imel. Po zaključku špila sem nato prejel par voščil za rojstni dan. OK, od sedaj dalje lahko rečem, da je 20.10 moj 2. rojstni dan oz. rojstni dan benda. Saj veste: »Rodil se je Momento!«.

Komentarji po koncertu so bili zelo pozitivni in le upam, da ne zaradi Šnopca . Sicer pa komaj čakam nadaljne koncerte, ker sem na prvem res užival. Sedaj pa vadit, špilat, vadit, špilat in Rock'n'Roll!!!Zadnji priklon


PS: Hvala tudi vsem za spodbudne besede, misli ali "le" poglede pred, med in po nastopu.

Se vidimo!!!Trenutno stanje duha: OK
Avtor vsebine tega eDnevnika je momento.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik