( NE ) NASILNE DEMONSTRACIJE ... sram vas je lahko

Čeprav sem zdaj v podjetniških vodah in imam zelo, zelo malo časa za e-dnevnik, mi dogodki, ki so se v teh dneh zgodili, dajo veliko, veliko nemirnih misli.

Spet bom moral napisati nekaj kritik, saj to, kar se je pa včeraj zgodilo, presega vse meje dovoljenega.

Po radiu sem poslušal, da se zbirajo študentje. O.k. Pač protestirajo proti vladi. Vsak ima pravico do svojega mnenja in če mu nekaj ni všeč ima pravico, da to tudi pove. Ampak …

Včerajšnji dan je minil z bore malo časa, da bi spremljal dogodke. Le po radiu in prek ljudi, sem lahko spremljal kaj se v bistvu v Ljubljani dogaja. Nisem mogel verjeti svojim ušesom. Nasilje, razbijanje, policija, izgredi, parlament …. zvečer, okoli 23. ure, se tako  spravim na spletno stran www.24ur.com , da končno  vidim, kaj je res in kaj ni res. Gledam posnetke shoda in protestov študentov. Mladine na katerih svet stoji. To kar sem videl … nisem mogel verjeti. Še enkrat pogledam, če sem res naletel na pravi posnetek, na pravo državo …

Ko sem videl kaj se je v bistvu dogajalo, sem obnemel. Mar je to resnično res?  Je to sploh mogoče?

Sramota in še enkrat sramota. Sej je prav, da študentje povedo svoje mnenje … ampak ne na tak vulgaren način. Kdo pa mislite, da ste, da boste uničevali lastnino Slovenije, katero smo si konec koncev sami priborili. Sami smo hoteli državo … tako mirno in brez nasilja. Pa kaj si sploh upa sploh ta naš mladi svet, oziroma svet, kateri bo zdaj, zdaj začel voditi to državo.

Vsak ima svoje mnenje. Tudi jaz ga imam, pa zato še ne razbijam ali pa žalim policije. Naj se študentje vprašajo, če je  bil mogoče tisti policaj , ki so ga tako zvesto zmerjali z … kako že …. pičkico … oče katerega od njihovih sošolcev. Res sramotno in nizkotno ravnanje. Ali pa lučanje kamenje v parlament. Ja kaj si pa dovolijo tile študentje. Želite živeti v miru ali pa v sovraštvu?

Težave se lahko rešujejo drugače in ne na način in s pomočjo nasilništva. Pravijo, da so imeli jajca in da so si upali povedati parlamentarcem, kar jim pač sodi. Aja? S tem, ko ste, dragi študentje svetu pokazali, kakšni ste sploh študentje v Sloveniji? Preziram vas. Namesto dobrih del, ste dokazali, da ste še vedno usraneti, ki nimajo jajc živeti tako kot je treba.

 

Aha, delali bi radi. Kje pa potem ste, ko vas mnogi rabijo za delo? Aha, takrat boste vsiljevali, vašo vrednost. Ne za 3€ … niti za 5€ nočete delati. Hočete še več? Prav … dam vam 10€ na uro, ampak potem mi z vso vašo logiko povejte , kaj bi pa radi delali. Povejte mi, če boste potem tudi hodili v službo, le zato, da vam čas mine? Zdaj mi pa prosim povejte, če ste resnično tako pametni …

Pravijo, da ni študentskih postelj. Pravijo, da je premalo denarja za prehrano. In zdaj naj mi eden z vso svojo študentsko logiko pove, če ni denarja za prehrano …. Ni za postelje … ZAKAJ PA POTEM RAZNE ŠTUDENTSKE ORGANIZACIJE lahko kupujejo vrednostne nepremičnine? S čigavim denarjem pa? Če pa pravite , da ga ni … Normalen človek bi za vrednost, recimo Bakus centra … potreboval hočeš ali nočeš 4 življenja, da bi ga kupil. Vaše organizacije, ga pa imajo toliko, da lahko v tem trenutku kupijo 5 takih centrov. Še vedno pravite , da ni denarja …. Za študente.

 

Dragi moji, če hočeš v življenju uspeti, se moraš malo bolj potruditi, kot pa metati jajca in kamenje v pročelje našega dragega parlamenta. Konec koncev je del njega tudi mojega in uničevali ste tudi mojo lastnino. Mar res mislite, da ste frajerji?

 

Če bi že radi mnenje povedali … kje pa ste oz. kje pa hodite … ko so v Sloveniji volitve? Tam se lahko pove, kakšno državo želite imeti in kdo naj vas vodi. Na volitve se pa ne upate priti in podati svoje mnenje … brez kamenja in jajc.

Naj vas sedaj, dragi študentje in študentke vprašam. Samo odgovorite mi, ko boste trezni, če to sploh znate biti.

Ali sploh veste kakšen nov zakon zdaj sprejema vlada?

Ali sploh veste o čem se gre … takole resnično… ste prebrali vse kar se zdaj sprejema. Po mojem, da ne … Vidite … spet kar nekaj na pamet, pa pravite, da ste izobraženi, da znate delat in ne vem kaj še vse.  No kar se tiče izobraženosti, smo lahko videli kako ste. Z metanjem jajc in kock na parlament ste lahko res lep vzgled današnjega študenta. Da vam olajšam delo, vam bom dobesedno prilepil  en dopis, ki ga je spisal moj prijatelj … pozorno ga preberite in videli boste, da so vas se s tem, ko ste metali jajca in kocke v parlament, pošteno nategnili posamezniki, ki res bogatijo na vaš račun … torej nekateri izmed vas samih …

Zdaj se boste delali pametne in iskali napake v mojem dopisu ... ja priznam, da delam napake, kdo jih pa ne?

In iskali boste miljon izgovorov, da bi upravičili včerajšnje divjanje in prostaško obnašanje. Eden je danes na radiu1 lepo povedal in dam mu čisto prav. : " Naredil bi goli otok. Vsakega, ki je metal kamenje v parlament bi poslal tja delat za 1 cent na uro. Delali pa bi tako dolgo dokler ne bo škoda, ki so jo naredili ... poplačana "

Zdaj me pa popluvajte. Ali  pa mi boste raje prišli metat jajca in mi z nasilništvom dokazali, da se motim  ...?

 

 


Napiši komentar

Komentar brez naslova

09:44:32, 21. 05. 2010 .. Avtor Gost
mensezdi da ni treba ponavljat kakšna je to sramota in izražati neke osuplosti in ogorčenosti kaj šele presenečenosti. ne bit no fini in zategneni in nehite moralizirat. raje priznajte da so pijani dijaki storili nekaj česar si odrasli zaradi spoštovanja samokontrole itd ne bi upali. in mogoče jim je majčkeno ampak čist majčkeno kdo tut fouš, ne zaradi trenutne pozicije ampak zato ker so si takrat upali izraziti ves svoj gnev. to govorim za tiste ki so granitno kocko vrgli iz resnične jeze ne pa iz črednega nagona. takim sem fouš tut jst, sam ne vem če jih je velik. 

Komentar brez naslova

11:07:44, 21. 05. 2010 .. Avtor morskadeklica

ena prvih misli, ki so mi švignile skozi možgane ob tem dogodku ... je bila: vidi vidi, prišel je dan, ko se je pokazalo, da so tudi slovenci zmožni temperamenta, ne samo ponižnega hlapčevstva.

hm. občutek ob tem je pa blazno neprijeten. na nek način zanimivo. 

in da ne bo dvoma slučajno - ni mi všeč niti nasilje niti vandalizem. zdyzvOMAjf

13:22:28, 22. 01. 2013 .. Avtor Rodney
That's an ienvtinve answer to an interesting question

da je...

13:28:23, 22. 01. 2013 .. Avtor andrejm
...denarja še vedno dovolj, sokazuje 80.000 eur samo za odpravnine uza bivše uslužbence na eni od študenstkih organizacij. Ok, naj študenje se združujejo, naj imajo koga tudi zaposlenega, ampak se je birokracija preveč razpasla tudi pri njih.

Se v celoti

15:50:09, 22. 01. 2013 .. Avtor Gost
strinjam in podpišem pod tem pisanjem!

Študentje se imajo boljše od vsakega upokojenca in delavca z minimalno plačo! Študirajo najdlje in najmanj uspešno končajo študij v vsej Evropi!Vsi imajo dobre avtomobile, nikogar ne zanimajo več študentske sobe, ampak si najamejo vsaj garsonjere ali dvosobna stanovanja, hrano plačujejo s študentskimi boni, vsak lahko dela prek študentskega servisa in vleče ugodnosti prek tridesetega leta. In ko in če končno doštudirajo, se jim zdi čudno in nepravično, da ne dobijo zaposlitve, delovna mesta jim pa zasedajo
študenti, ki spet delajo prek študentskega servisa!

In od bodočih intelektualcev se pričakuje kulturno in primerno obnašanje, ne pa razbijanje in uničevanje javnih dobrin, ki bi jih morali imeti za svoje in jih spoštovati.

Vsi kafiči in bifeji, klubi in zabavišča so jih polni, le kako dobijo denar zanje, če so pa vendar taki reveži! Protestirajo pa iz čistega dolgočasja, da se pač nekaj dogaja, potem gredo pa itak na kavo ali kaj drugega v najbližji lokal.

Sram naj jih bo!


{ Prejšnja stran } { Stran 7 od 111 } { Naslednja stran }
Dopisovalec.eDnevnik.si

Na kratko o meni


Dopisovalec.eDnevnik.si

«  oktober 2017  »
pontorsrepetsobned
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Na prvo stran mojega eDnevnika
Osebna stran
Arhiv sporočil
Sporočila, ki so jih napisali moji prijatelji
Moj foto album

Kategorije

vsakdan

Najnovejša sporočila

zgodba spet frišnega očeta, ki ostane za praznike sam v gospodinjstvu ... (z mulci)
spet nazaj ...
Prihaja Martin, k iz mošta dela vin...
Po dolgem času nazaj ...
zdaj se pa gre Zares

če kaj ne najdeš si poišči:


Najdi.si logoZanimive straniŠtevilo zadetkov: 5912710
Avtor vsebine tega eDnevnika je Dopisovalec.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik