<h1>eDnevnik, slovenski blog</h1>

Duša je sama

SVN politikanti se bodo nehali igrati z državljani!Smo psihiatrija(1)

Grozljivka, še eno leto bomo verjetno poslušali in gledali
aktualne izVOLjene politikante.
Državljani in državljanke NISMO predmeti in številke,
da se bodo  slovenski politikanti obeh ideoloških opcij igrali z nami.
Kolikor spremljam dogajanje v naši podalpski deželici,
kot da smo ena sama PSIHIATRIJA!

Spremljam še edino večinoma Dnevnik in Odmeve na TV SLO,
pa obvezno seveda še  Utrip in Satirično oko na TV SLO.
Posebej pozneje citirani zadnji Utrip je prikazal zelo  zgoščeno
dogajanje in bil je PREGLEDNI!
Avtorica zadnjega Utripa je Mojca Šetinc Pašek.
Me mine jih poslušati in gledati,
četudi samo občasno preklopim na TV SLO 3 s prenosi iz Državnega zbora.
Citirala bom nekatere zadeve, čemur sem sledila zadnji mesec.
O ZDRAVSTVU, ki se me najbolj tiče, bo poznejši zapis.

Kaj so naši politikanti glede "Drugega tira" Koper Divača?
Najmanj totalno NESPOSOBNI, če ne pravi
šalabajzerji, v resnici pa vodene LUTKE!
Kako je za zblojene SDS-ovce VSEGA kriva današnja Vlada RS.
Ko sem gledala izjavo Romane Tomc na TV,
da je Vlada RS kriva za dolge čakalne vrste na mejah.
Četudi nas DUŠIJO brezdušni bruseljski BIROKRATI s
svojimi NEživljenjskimi EU "zakonskimi" uredbami.
Na pr.  zadnje bruseljsko sranje glede KONTROLE VSEH
pri prestopu šengenske meje.
Butastim evropskim bruseljskim birokratom bi privoščila
5-urno in še več ur čakanje na meji med Slovenijo in
Hrvaško, bruseljskim navadnim BEDAKOM!

VEČINA se norca dela iz nas, tako aktualna koalicija, ki se prepira
kot otroci v peskovniku, da predvsem o desničarski opoziciji ne
govorim.

Desničarka opozicija nas še bolj spreminja v psihiatrijo,
glede na to, kako psihotično ravnajo.
Na pr. "nova stranka" Za otroke ni samo polna HINAVŠČINE,
zaostali blodni verski fanatiki so.
Ker je kar nekaj volilnega ljudstva njim, "Za otroke"
duhovno na podobni ravni, bodo morda ti blodneži
še res prišli v Državni zbor.
"Bog, usmili se njih in nas, četudi vsi NE verujemo!"
V pozneje citiranem Satiričnem očesu 2. aprila
so verodostojno pokazali, kdo so "vrhovi" "Za otroke".
Za marsikoga pa so zaostali prtišenci!

Mali javor je ozelenel na našem blokovskem dvorišču:


Zdaj pa k izbranim citatom:

http://4d.rtvslo.si/arhiv/satiricno-oko/174466495

Satirično oko

Satirično oko

Datum: 16. apr. 2017
Dolžina: 16 min. 53 s.

http://4d.rtvslo.si/arhiv/satiricno-oko/174465192


Satirično oko

Satirično oko

Datum: 9. apr. 2017
Dolžina: 13 min. 59 s.

http://4d.rtvslo.si/arhiv/satiricno-oko/174463876

Satirično oko

Satirično oko

Datum: 2. apr. 2017
Dolžina: 12 min. 5 s.

http://4d.rtvslo.si/arhiv/satiricno-oko/174462525


Satirično oko

Satirično oko

Datum: 26. mar. 2017
Dolžina: 15 min. 46 s.

http://4d.rtvslo.si/arhiv/satiricno-oko/174461174


Satirično oko

Satirično oko

Datum: 19. mar. 2017
Dolžina: 14 min. 35 s.

http://4d.rtvslo.si/arhiv/utrip/174466373

Utrip

Utrip

Datum: 15. apr. 2017
Dolžina: 13 min. 9 s.

http://4d.rtvslo.si/arhiv/utrip/174465072


Utrip

Utrip

Datum: 8. apr. 2017


Utrip

Utrip

Datum: 1. apr. 2017
Dolžina: 13 min. 35 s.

http://4d.rtvslo.si/arhiv/utrip/174462423


Utrip

Utrip

Datum: 25. mar. 2017
Dolžina: 14 min. 3 s.

http://4d.rtvslo.si/arhiv/utrip/174461095


Utrip

Utrip

Datum: 18. mar. 2017
Dolžina: 13 min. 47 s.


http://www.delo.si/novice/politika/za-otroke-boga-in-primca.html

Za otroke, Boga in Primca

O referendumski pobudi glede družinskega zakonika bodo razmišljali kasneje.

sob, 25.03.2017, 13:38; spremenjen: 17:24
Ključne besede:
[Delosled] Metka Zevnik

Volitve bodo referendum

»S protidružinsko politiko je treba prenehati, dosti je bilo tega,« je na kongresu poudarila Zevnikova. Po njenih besedah bodo naslednje parlamentarne volitve »referendum za normalno Slovenijo.« V zvezi z morebitnimi predčasnimi volitvami je dejala, da velja pustiti času čas: »Ko pride čas, mi smo pripravljeni.«

O morebitni vložitvi referendumske pobude v zvezi z novim družinskim zakonikom je Zevnikova dejala, da bodo referendum volitve, ki bodo glas za družino, otroke, mladino in domovino. »V zakoniku je predelitev družine spremenjena, torej ni prava. Zakonik le enkrat v 350 členih omeni razširjeno družino treh generacij, kar je nerazumljivo.«

Član iniciativnega odbora za ustanovitev stranke Franci Donko je o morebitni referendumski pobudi dejal, da bodo o tem razmišljali kasneje: »Največja slabost zakonika je, da se predvsem ukvarja z ločevanjem staršev, ne pa z zvestobo, ljubeznijo ter trdno zvezo med moškim in žensko. Zakonik bo vsekakor treba popraviti, če ne zdaj, pa bo to storila nova demokratična vlada«.

Pi. K., Delo.si, STA


Škofja Loka - Kongres nove politične stranke Za otroke, namesto Glas, kakor je bilo prvotno predvideno, se je začel v župnijski cerkvi sv. Jurija v Stari loki na materinski dan. Lokacija in datum kongresa pričata, da Primc in kompanija niso pri organizaciji dogodka ničesar prepustili naključju.

V politično areno prihaja stranka, ki zagovarja konzervativno tradicionalna stališča, osrednjo pozornost posveča otrokom, kar vemo iz dosedanjih kampanj, ko so še funkcionirali kot gibanje, vse pa se vrti v znamenju vere, boga, doma in družine. Pri nekaterih izjavah udeležencev na kongresu pa je tudi zaznati, da jih zanimajo zgolj otroci »slovenskega rodu in korenin,« torej je novo stranko mogoče označiti tudi kot nacionalno ozko.

Sv. Jurij znanilec pomladi

Nova stranka Aleša Primca ne skriva, ampak nasprotno, poudarja versko ozadje. Tako je tudi sam dogodek potekal na cerkvenem zemljišču, začel se je z mašo v cerkvi svetega Jurija in nato nadaljeval v župnišču v Jurijevi dvorani, medtem ko so prijazne gospe iz župnišča pripravile okusne prigrizke in topel čaj za okoli 120 udeležencev. Iz človeštva zgodovine vemo, da ima simbolika pri vernih ljudeh izjemno velik pomen, zato ne preseneča, da se je kongresa stranke dotaknil sam Bog, kot pravi Primc, ki ne dvomi, da jim bo na volitvah uspelo tudi z božjo pomočjo, na kraju, kjer že stoletja častijo sv. Jurija.

Gre za svetnika, ki ga upodabljajo kot mladega moža v viteški opravi na belem konju, njegova ključna atributa pa sta ščit in sulica, upodabljajo pa ga v boju z zmajem. Sv. Jurij je znanilec vstajenja in pomeni tudi vrnitev pomladi. Podoba sv. Jurija simbolizira (na podlagi poganskega verovanja) vrnitev pomladi in vznik nove vere krščanstva, ki je premagalo poganstvo (simbol zmaja). Prav tako ni naključje, da je kongres potekal prav na materinski dan. Zato ne preseneča, da je kongres s projekcijo na platnu ves čas blagoslavljala podoba brezijanske ikone Marije pomagaj.

Primc ni nov obraz

Potek kongresa, dokumenti, ki so jih pripravili, sporočila, ki so jih pošiljali in sama organizacija, pričajo o tem, da pobudniki stranke niso politični začetniki. Pokazalo se je tudi, da imajo za seboj osem let aktivističnega delovanja (dva referenduma, ko je bilo treba zbrati na deset tisoče podpisov) in goreče podpornike. Glede na dejstvo, da je bil Aleš Primc dolgoletni član stranke SLS in pred tem mladih krščanskih demokratov, ne bi smelo presenetiti, da je kongres uspel brez večjih zapletov. Primc se z gibanjem predstavlja kot nov politični obraz, kar je seveda daleč od resnice.

V SLS je bil predsednik glavnega odbora stranke, kar je najpomembnejši organ stranke med kongresoma, zato lahko upravičeno sklepamo, da mu strankarskih znanj o tem, kako funkcionira politika, ni treba na novo osvajati. Primc je na kongresu dobil 100 odstotno podporo okoli 120 udeležencev kongresa. Da je Primc nedvomni "oče" ali bog stranke, v dvorani, kjer se je veliko pelo in stiskalo roke, sam začetek kongresa pa je spominjal prej na verski obred, kot pa na kongres politične stranke, ni bilo nikakršnega dvoma. V njegove zasluge, da je kot prvi obraz Gibanja za otroke in družine, uspel zminirati dva zakona (družinski zakonik in zakon o družinskih razmerjih) na referendumih, nihče ne dovmi. Primc je po izvolitvi oznanil, da prinaša njihova stranka v slovenski prostor naslednje sporočilo:» Stranka Za otroke pomeni štirikrat več za Slovenijo. Več spoštovanja mam in očetov, več otrok, višje plače in višje pokojnine.« To je stranka z družinsko vizijo, otroci in materinstvo pa so postavljeni v središčno točko.

Po očetu Primcu, še mati Metka

Če bo Primc v novi stranki odigraval vlogo očeta, pripada Metki Zevnik vloga matere. Zevnikova je poleg Primca tista, ki je v referendumskem boju odigrala ravno tako pomembno, če ne še bolj pomembno vlogo. Nekdanjo članico stranke SLS+SKD in državno sekretarko na ministrstvu za šolstvo Metko Zevnik so na kongresu dodelili položaj podpredsednice stranke, saj je bila tako kot Primc tudi ona edina kandidatka. Zevnikova je po izvolitvi dejala, da se z njihovim vstopom v politiko začenja zaton dobe protidružinske politike. »Dosti je bilo tega,« je poudarila Zevnikova, ki tudi ni brez strankarskih izkušenj.

V tradicionalni trikotnik oče, mati in Bog, sodi tudi podoba staroste. Tokrat je ta čast pripadla Angelci Likovič, ki so ji podelili, kot so dejali organizatorji, največje priznanje za človekove pravice v Slovenijo - belo vrtnico. Navdih za to nagrado so v Primčevi stranki našli v marginalnem odporniškem gibanju v nacistični Nemčiji, svojo pripadnost pa so označevali z belo vrtnico. Nagrajenko so napovedali kot neumorno borko za pravice nerojenih otrok, pri tem pa denimo navedli podatek, da je od leta 1952 do leta 2016 umrlo v Sloveniji 700.000 nerojenih otrok.

Otroci slovenskega rodu

Likovičeva je ob tej priložnosti dejala sledeče: »Želim si, da bi se v Sloveniji bolj slišal glas otrok. Otrok slovenskega rodu in slovenskih korenin. Želim si več vzgoje v skladu s krščanskim izročilom in 10 božjimi zapovedmi.« Likovičeva je z nekaj stavki zaobjela vso filozofijo nove politične stranke. K trikotniku, oče, mati, vera, je dodala če četrto zmes - nacionalnost. Če prav razumemo gospo Likovičevo, se bo kot borka za človekove pravice borila le za pravice otrok slovenskih korenin in rodu.

Ne Primc, ne Zevnikova po izvolitvi nista želela govoriti o političnih posledicah nastanka nove politične stranke, ki bo zlasti nagovarjala desne volivce. Primc je na vprašanje o političnih zavezništvih dejal le, da bo čas za razmislek o tem po kongresu. Je pa znano, da je Primc sodeloval s SDS pri ustanavljanju strankarske televizije Nova 24TV, poleg tega pa je tudi predsednik Odbora 2014, ki je nastal v zaščito prvaka SDS Janeza Janšo. Kako si novo stranko predstavljajo, pa je najbolje opisal Tomaž Perše, predsednik društva Družinska pobuda.

Stare stranke so opešale

»Saj že imamo politične stranke, ki zagovarjajo otroke. Z njimi tudi dobro sodelujemo, vidimo pa, da je zaupanje v te stranke med ljudmi nekoliko upadlo. Zato je postalo nujno, da dobimo okrepitev, da se pol družbe, ki zagovarja očete, matere in otroke okrepi. Da dobimo na tem področju vsaj še kakšno stranko,« je dejal Merše. Iz te misli lahko sledimo politični kalkulaciji, s katero se na desnici ukvarjajo že nekaj let, kajti na zadnjih parlamentarnih volitvah se je izkazalo, da je doma ostalo vsaj 100.000 volivcev. Če jih ne morejo nagovoriti ne SDS, ne NSi, ne SLS, bi jih lahko nagovorila nova stranka. Po vzoru strank na levici.

Stranke slovenske desnice se na nastanek Primčeve stranke niso posebej odzivale. Janša jo je že pred dobrim letom, ko se začelo govoriti o novi stranki, posredno podprl v kontekstu nezadovoljstva s SLS in NSi, ki sta ubrali bolj avtonomno obliko delovanja. Primc pa doslej ni nikoli skrival, da je velik občudovalec Janeza Janše. In ni nezanemarljivo, da je v osnutku resolucije stranke SDS, ki se 20. maja odpravlja na kongres, velik del besedila posvečen ravno vprašanjem družine in otrok. Stičnih strank med stranko Janeza Janše in stranko Aleša Primca je torej več kot dovolj.
Na kongresu vidnejših predstavnikov desnice ni bilo opaziti. Nekoliko presenetljivo je, da je na kongres prišel Anton Kokalj, sicer član NSi in nekdanji poslanec. Ob prihodu, ko smo ga vprašali, kaj to pomeni, je dejal le, da je še vedno stranke NSi. »Zaenkrat še.« Na kongresu je bilo opaziti tudi Andreja Magajno, predsednika Krščanskih socialistov, ki se je zavzel za sodelovanje obeh strank, ker da imata skupne temlje to pa je Janez Evangelist Krek.


Brala sem zadnje komentarje pri gornjem članku,

citirala pa bom samo tega:


Lenny
| nedelja, 26. marec 2017, ob 17:02:36

Lljudje kot posamezniki ali celo združeni v stranko, ki vidijo otroke zgolj kot kaolin, ki ga oblikujejo po svojih potrebah in idejah, ki niso sposobni videti dlje kot segajo njihove krščanske korenine in nacionalni okvirji, so izjemno nevarni, kljub benignemu videzu in deklarirani skrbi za naraščaj.
Vsi ki v otroku ne vidijo individualnega potenciala in ga podpirajo, ne glede na to da imajo otroci drugačne želje, stališča, potrebe...kot oni, so dolgoročno mlinski kamen za družbo, ki je prijazna do vseh..ne glede na IQ, na pedigre, na ideološko usmeritev, spolno usmeritev...in vse ostale razlike, ki nas bogatijo.
child in time press
  • Octovec | nedelja, 26. marec 2017, ob 19:48:38
Lenny oni ne vidijo le otrok "kot kaolin", ampak kar vse slovenske državljane! Vsiljujejo nam svojo miselnost in poglede, že davno preživele in okostenele, ki so iz časov pred II. svetovno vojno. Spomnite se seksističnih izjav gospe Likovič na TV Slovenija, zaradi katerih je dobila že omenjeno nagrado z imenom Bodeča neža...


Če česar ne vem, poiščem odgovor na spletu:
SSKJ

kaolín -a (ȋ) petr. glina najboljše vrste, ki se uporablja za izdelavo porcelana: pridobivati kaolin / separacija kaolina
--


Trenutno stanje duha: Se nabira, potem ko zasleduješ, kaj se dogaja v naši psihotični podalpski deželici


{ Prejšnja stran } { Stran 47 od 1136 } { Naslednja stran }

Na kratko o meni

Vedno se moraš sam zase boriti,edino nase se lahko najbolj zaneseš. Vase moraš zaupati in verjeti.
DusaSamote.eDnevnik.si

«  december 2017  »
pontorsrepetsobned
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Na prvo stran
Osebna stran
Arhiv sporočil
Kaj pišejo moji prijatelji
Foto album

Zanimive strani

ZavestnaSamost
Zavestna Samost II

Kategorije

Literarne izpovedi
Osebne izpovedi
Politična razmišljanja

Najnovejša sporočila

Ponoreli!Psihiatrija postajamo!Črni petek iz S.Amerike,VB in zaprtje trgovin ob nedeljah
Chemtrails,kemtraili ali kondenzacijske sledi
ZDRAVSTVO!Zgrožena!Dovolj je iger!
Čas Osebnosti, kot je Marjan Šarec, prihaja!
V ZDRAVSTVU so ponoreli,vsaj referenduma NE BO!
Najdi.si logo

Moji prijatelji

mehanikaleban
Babica
bica
Chantal
drsalka
eja
ggmitja
klotilda
knjige
lea199
Lucija07
MajChi
malayka
malteski
milina
mislice
morskadeklica
odsrcadosrca
psychoXL
sandra
sime
vvooodnarka
ZavestnaSamost
zuzzu68
ata
Mozakar
alja
donna
deprofundis
pravakala
barvnasmetana
Nesmiselnost
Zakulisje
marjana
Danika01
deklicamorska
kozurapp
Boyana
bernardasmon
SamanthaTanja
ZavestnaSamostNova
scarlet
mazy15
zuzzu2
urosblatnik
vuzembaby
Maricka
dina
lenkap
Število zadetkov: 7225498
Avtor vsebine tega eDnevnika je DusaSamote.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik