<h1>eDnevnik, slovenski blog</h1>

Infinity Spirit by Milena

AIDS - za zdravje ali proti aids-u?

1. december - svetovni dan boja PROTI AIDSU

Vsako leto 1. decembra z nošenjem rdeče pentlje izražamo svoje zavedanje o prisotnosti aids-a, sporočamo solidarnost in podporo. Ja, to in nič več. 
                                                                                                    

Nekomu, ki je HIV+ (virus človeške imunske pomanjkljivosti) ali pa se mu je že razvil AIDS (sindrom pridobljene imunske pomanjkljivosti), ne bo pravi nič pomagala vaša rdeča pentlja, tudi če jo boste nosili še tako vestno in opozarjali na njo. Ne, temu človeku ne bo pomagalo prav nič več. Ne vaša solidarnost, ne vaše zavedanje.

Mislite, da s tem opozarjate tiste, ki (še) niso HIV  pozitivni, da virusa ne bi dobili? Žal, tudi ta "posoda" ne drži vode. Da ne omenjam "talanja" kondomov. Ta gesta kar kriči: "Samo gor si ga natakni in lahko seksaš z vsemi neznanci. Ni bojazni, da se okužiš s HIV!"  Spolnost, ki bi naj bila nekaj čudovitega je s tem dejanjem razvrednotena. Mi nismo samo telo, ki se rado predaja užitkom. Nismo roboti. Smo telo, duša in srce. Celostni smo. Zato se mi zdi potrebno človeka kot takega tudi obravnavati.

Ali nismo že naveličani raznih bojev PROTI? Ali ne bi raje bolj skrbeli zase, za svoje zdravje, psihično kot fizično? Ali ne bi raje truda, ki ga vlagate v boj PROTI AIDS-u uporabili za večjo ozaveščanje naroda o zdravih življenjskih navadah? O skrbi za svoje zdravje,  previdnosti pri telesnih stikih z neznanci? Aja, to že imamo? Ampak je očitno premalo poudarka na tem glede na to, da imamo čedalje več obolelih za AIDS-om. Pomaga rdeča pentlja in vsi ostali "dodatki"? Ne. Statistike kažejo, da se obolenja za AIDS-om iz leta v leto povečujejo!


Umrljivost obolelih z AIDS-om na svetovni ravni od leta 1980 do leta 2000Globalno število ljudi okuženih z virusom HIV

Številke okuženih in obolelih so resnično alarmantne. Iz tega lahko sklepam, da boj PROTI AIDS-u očitno ne deluje. Torej, nekje delamo napako....

Ko so Marijo Terezijo vprašali, zakaj se noče pridružiti gibanju proti vojni, je odgovorila:
"Če bi se borila PROTI VOJNI, bi s tem samo potrjevala njen obstoj in tako je ne bi bilo nikoli konec. Ko pa boste organizirali gibanje ZA MIR, pa se vam bom z veseljem pridružila."

Razumete poanto? ZA ali PROTI? 
To ne pomeni zatiskanja oči, ne pomeni, da AIDS ali vojna ne obstajata. To pomeni, da nanju ne polagate pozornosti. In tisto, kar ne dobi pozornosti, začne umirati. Vašo pozornost namenjate ZDRAVJU in MIRU. In to začne rasti.

Čemu posvečate pozornost, tisto potrjujete in to raste. Vprašajte se, česa si želite in tisto izberite. Pa, ne verjemite mi vsega na besedo, preverite sami.

Z ljubeznijo z vami in za vas, Milena


Napiši komentar

{ Prejšnja stran } { Stran 1 od 2 } { Naslednja stran }

Na kratko o meni


Infinityspiritmilena.eDnevnik.si

«  december 2017  »
pontorsrepetsobned
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Na prvo stran
Osebna stran
Arhiv sporočil
Kaj pišejo moji prijatelji
Foto album

Zanimive strani


Kategorije


Najnovejša sporočila

AIDS - za zdravje ali proti aids-u?
Predstavitev

Moji prijatelji

Maister
Število zadetkov: 250
Avtor vsebine tega eDnevnika je Infinityspiritmilena.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik