Moj eDnevnik

Sedenje

.
 Ko gledam datum, kdaj sem bil nazadnje tu, vidim, da je preteklo kar nekaj vode in ob tem deževju je ni malo. Tudi če vas ne zanima, kaj sem ta čas počel, vam bom to vseeno na kratko opisal. Torej, ta čas sem jedel, pil, delal, za kratek čas pa sem šel sedet. Kot v večini primerov je bil za to moje dejanje  kriv denar.

  Ljudje smo po svoje bedaki, saj so nas prepričali, da tisti košček porisanega in popisanega papirja velja toliko, kolikor na njem piše. To verjamemo in tega se držimo in tudi če bi spregledali to bančno ukano, bi si ga še vedno želeli. Jaz nisem nič drugačen od vas, saj vse to velja tudi zame, predvsem pa, da ga imam vedno premalo. Nikoli nisem bil bogat, bilo je vedno za sproti, le sedaj je malo kriza, ko bom devetnajst mesecev dobival petdeset odstotkov zadnje plače in verjemite mi, da ta ni bila velika  dva tisočaka.

  Večkrat sem že omenil, da se pri nas nekaj malega gradi. Ko se je začelo, sva obljubila, da bova  pomagala tudi s soldi. Saj veste kako je, če otroku ne boš pomagal, komu pa boš? Ta tudi ve, da vedno držim besedo, naj si bo za dobro ali ko jih je dobil okoli kepe.

  Ja, vem, sedaj so drugačni časi kar se tiče nasilja nad otroki. Naj povem neko zgodbico. Na blagajni v trgovini so v vrsti stali mlada mamica s pet let starim sinkom, za njo starejša gospa in za njo fant dvajsetih let. Mali fantič je začel brcati gospo za seboj in ko je ta opozorila mamico, naj mu reče, da naj neha, je ta odgovorila, da ga vzgaja po tisti metodi, da mu nič ne prepove. Tedaj je mladenič za njima odprl kozarec z marmelado, ki ga je nameraval kupiti, globoko zajel marmelado in začel z njo mazati mamico tega otroka. Ta ga je zgroženo pogledala in kričala nanj, kaj se gre. Pa ji je povsem mirno dejal, da je tudi on vzgojen po isti metodi, kot je njen sin.

  Si predstavljate, kako bo, ko bodo ti zdajšnji otroci, ki so zaščiteni bolj kot kočevski medvedi, prišli v puberteto in tja do polnoletnosti? Ko bodo naredili kako neumnost, ko bodo kaj razbili, ukradli, morda celo pretepli koga izmed nas, ki to beremo? Kaj bo potem? Prišla bo policija in poklicali bodo starše, ki odgovarjajo za otroke do njihove polnoletnosti. Pa je to prav? Seveda ni! Pokličejo naj socialno službo, predlagatelje tega zakona, tiste, ki so za to glasovali in omogočili, da bo do tega zagotovo prihajalo, pa naj popravijo, kar so zakuhali, ne pa kar nenadoma dati staršem pooblastila za prevzgojo.

  Pa naj nadaljujem o denarju in zakaj sem šel sedet. Če človek nima dovolj denarja, se začnejo hudi časi. Nekateri to skrivajo, nekateri zapadejo v depresijo, nekateri se oklenejo kriminala. Sam imam premalo, da bi pomagal kolikor bi rad, ampak, kar sem rekel, sem rekel. Naredil bom vse, na tak ali drugačen način, da mu dam, kar sem mu obljubil. Težko je razočarati svojega otroka. Tako sem trdno odličen odšel na banko, da na vsak način dobim denar in mu ga dam. Izbral sem čas, ko je na banki čim manj ljudi, to je tik pred zaprtjem.  Človeku ni vseeno, zato sem bil kar malo nejevoljen, ker je bilo pred okencem še precej ljudi.  Takoj, ko sem vstopil, je uslužbenka za menoj zaklenila vrata in mi svetovala, naj se grem zaradi gneče za ta čas usesti na stol. In tako sem šel sedet.

.Napiši komentar

Ma si me spet ...

21:26, 12. 05. 2017 .. Avtor OdseviNeba
... kot bi brala kriminalko - napeto do konca!!! Dobro, da si sedel! Glede vzgoje pa je vse to res, imam mnogo izkušenj iz obdobja opravljanja poklica učiteljice. Hudič pa je, da so tudi starši, ki otroke prav vzgajajo, potem pa ti otroci od onih drugih nastradajo - gledam malega vnuka v vrtcu, kar dosti nastrada ....????
Vse dobro teb in tvojim!!!

Haj, Možakar,

21:38, 12. 05. 2017 .. Avtor marjana
kar se pomaganja tiče, kar poznam.
Kar se sedenja pa - še dobro, da so imeli v banki tudi stol, haha. Če že "zapravljaš", te vsaj preveč zmatrali niso.
LP, M.

OdseviNeba,

20:03, 14. 05. 2017 .. Avtor Mozakar
oprosti, bilo je namerno. ;-)
Le po kateri metodi so bili vzgojeni predlagatelji tega sistema)

Kloti,

20:05, 14. 05. 2017 .. Avtor Mozakar
na banki morajo imeti stole. Če komu ob pogledu na svoje finančno stanje slabo pride...

Podobnosti,toda ti nas vsaj nasmejiš

20:31, 14. 05. 2017 .. Avtor ZavestnaSamost
Dragi Možakar,
hvala, da nas nasmejiš!
Jah, marsikatera podobnost je kljub vsemu v naših življenjih.
Imam pokojnino enako kot sem imela plačo - wau, kakšno razkošje - toda še vedno nimam pokojnine zase, ker bi pokojnina zame samo bila dovolj za skromno vsakdanje življenje.
Ob Mukicah pri vas sem pomislila, živim sredi velikega naselja v totem našem mesti, pa sem tudi večno v finančnem dreku...
Prijazen pozdrav tudi Tvoji, Vaši, Naši, R.

ZavestnaSamost,

20:37, 14. 05. 2017 .. Avtor Mozakar
hvala, ker te lahko nasmejim.
Glede finančnega dreka - menda bi lahko ustanovili klub, kaj misliš?

{ Prejšnja stran } { Stran 20 od 165 } { Naslednja stran }

Na kratko o meni


Mozakar.eDnevnik.si

«  november 2017  »
pontorsrepetsobned
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

Na prvo stran mojega eDnevnika
Osebna stran
Arhiv sporočil
Sporočila, ki so jih napisali moji prijatelji
Moj foto album

Kategorije


Najnovejša sporočila

Do konca
Runda
Pregovor
Prenos idej
Dan spomina

Moji prijatelji

1606987
dajana
nezica
fee
drsalka
jasmin01
kojotka
lea199
Lucija07
milena
pollmatej
razkritOdkrito
vvooodnarka
odsrcadosrca
janalumnus
tedi
Babica
morskadeklica
bica
radirka
lucille95
zuzzu68
1Trisha
abuu
brjav8
dancer
kokfajn
sime
valmorja
klotilda
medina
metuljevlet
Chantal
hummer
Lurovke
mazy15
merimax
SamotnaDusa
silvestra
ZavestnaSamost
sheehs
dare
masreya
OdseviNeba
Ramus
SamanthaTanja
nervuska
Kleopatra
volanmotac
mah
ink164
jagoda1
pravakala
najinapot
andrejm
barvnasmetana
Gordana
DarkBloodAngel
DaniKa00
turist
deklicamorska
myoffice
Danika01
jr
ZavestnaSamostNova
LaVida
soiram
montaznehise
barvica
scarlet
Sapfo
marios
pajo
saci
bernardasmon

Zanimive strani

Drugi svet - slovenski blogerski casopisŠtevilo zadetkov: 958738
Avtor vsebine tega eDnevnika je Mozakar.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik