Moj eDnevnik

Pregovor

.

Nekateri pregovori res držijo. Vremenski sicer ne več, ker so nekdanji socialistični voditelji med svetniki po nebesih naredili čistko, ostali pa. Eden od njih je zagotovo " Glava sivi, rit nori ", ki sem ga dokazal nekaj sobot nazaj zelo visoko v Gardalandu, kjer sem pri pretečenih devetinpetdesetih spet veselo dvigal roke in noge v zrak na vseh adrenalinskih vlakcih. Dan za to je bil lep, gneča pa ne ravno, saj je bilo za nas tri, najmlajši otrok med nami je imel nekaj čez štirideset let, preveč za čakat v vrstah. Smo se pa med čakanjem počutili kot v Sloveniji. Mimo vrste so spuščali VIP ali osebe s protekcijo. Če imaš denar… dokupiš vstopnico, s katero te vsepovsod spustijo naprej.

 Ker smo bili tam ves dan, od pol desetih do pol sedmih zvečer, smo se morali založiti s hrano. Sendviča mi je dan prej naredila trgovka, ki se jo spomnim zaradi tega, ker mi je ves čas priprave razlagala, koliko jih morajo narediti v petek in koliko ogromno več v soboto. Jaz pa sem ju, nehvaležnež, pojedel v krajšem času, kot ju je ona naredila. V spominu mi je ostal tudi prihod, ko smo naivneži mislili, da bo parkirišče cel dan samo na pol zasedeno.

 Ne vem, zakaj smo se zdeli italijanskim policistom sumljivi, a med vsemi pet tisoč temnimi Taljani, so k mizi poklicali najbolj svetlolasega fanta iz našega avtobusa in mu preventivno pregledali nahrbtnik. Kot da ne bi opazili tega, kar smo vsi. Ljudje so imeli s seboj ogromno nožev, le ravnati z njimi očitno ne znajo. Jaz ne bi bil tak polovičar, kot so bili oni. Imeli so jih zapičene ali zarezane v glavo, pa so vseeno vsi krvavi kolovratili okoli. Taljani so pač nori na šeme in precej, tudi skoraj vsi uslužbenci parka,  jih je bilo oblečenih v stilu ameriške noči čarovnic.

 Povratek je bil prav dobrodošel, saj je več kot pol avtobusa takoj zaspalo. To ni bilo nič  čudnega, saj smo morali vsi vstati pred peto, to je za nožnimi prsti. Vožnja se je kar precej zavlekla, saj Taljani ne delajo več tako dobrih cest kot pred drugo svetovno vojno v naši okolici in zato jih morajo od časa do časa popravljati. Med vožnjo tja zaradi lepega vremena  nisem videl, če imajo isti sistem asfaltiranja kot na avtocestnem delovišču na Raubarkomandi, ko je v nalivu en delavec z metlo iz luknje odstranjeval vodo, drugi pa je vanjo že vsipal asfalt iz vreče. Brez tega ne gre, zato sta ju dva šefa gledala nedaleč stran izpod dežnika. Sem pa videl uro v avtobusu, ki je ob prihodu domov kazala 23 deljeno s 17. Mislim, da sem doma v trenutku zaspal in nič mahal. Morda tudi zaradi tega, ker je imel prijatelj s seboj borovničke, ki nam jih je postregel kmalu po odhodu in to v dveh hodih.

 Se moram pa še malo pohvaliti na drugem področju. Ker ne morem vedno samo uživati, sva s sinom napeljala cevi iz bakra do dveh radiatorjev. Priznam, ker sva to delala prvič, je bil glavni on, jaz sem samo držal cevi in kaj narobe predlagal, hehe. Rekla sva si, da če sva napeljala talno gretje, zakaj ne bi še klasičnega. Na začetku so bila bakrena kolena bolj črna kot ne, ker sva jih žgala kot nora, na koncu pa so skoraj kot od mojstra, ki mu ni bilo treba dati nekaj več kot sto evrov.

 Ja, vse kar človek naredi sam, je dobro. Kar nekaj stvari sem se tokom gradnje in kmetijstva naučil, zato, če rabite, pokličite. Takoj grem spet v Gardaland.

 


.


Napiši komentar

Niti

20:25, 7. 11. 2017 .. Avtor Mozakar
približno nisem tako dober, da bi hodil delat okoli, saj sem tak mojster kot znančeva žena, ko je nekdo spraševal o njej, kakšna je. Dobil je odgovor, da je kar v redu za okoli hiše, tako kot jaz. Tako sem zadnji odstavek napisal samo zaradi učinka, saj nisem usposobljen, niti čutim se ne sposoben za delat po drugih hišah. Raje vidim, da se pri vas doma smejete mojim zapisom, kot da se jokate nad mojim izdelkom.@Možakar,

20:36, 7. 11. 2017 .. Avtor marjana
važno je, da si in ostajaš faca.
In veseli me, da se znaš še igrati, ne samo drevesa podirati itd.
Torej, čim prej spet v - Gardaland. M.

je pa že bolje

10:01, 8. 11. 2017 .. Avtor mora-list
drevesa kot ne-naše telesa!

No kapo dol ...

12:38, 8. 11. 2017 .. Avtor OdseviNeba
... jaz se ne bi nikoli več peljala z vlakcem - iz spoštovanja do gledalcev, da jih ne bi orajhala z neprebavljenim ... prav nič si ne želim takega adrenalina. Rajši še probam splezati na kakšno drevesce, to je pa vse. Previdnost je mati modrosti.
Vse dobro tebi in vašinaši vsak dan!!!
((((((((((((((((((((((((OBJEM)))))))))))))))))))))))))

Kloti,

15:33, 8. 11. 2017 .. Avtor Mozakar
moram ohranjati kondicijo za vnuke, ko in če bodo prišli.
-

Moralist

15:34, 8. 11. 2017 .. Avtor Mozakar
itak. In obratno.

OdseviNeba,

15:35, 8. 11. 2017 .. Avtor Mozakar
oboje je po svoje nevarno, le da bi v Gardačandu dlje padal.
;-)

{ Prejšnja stran } { Stran 3 od 165 } { Naslednja stran }

Na kratko o meni


Mozakar.eDnevnik.si

«  november 2017  »
pontorsrepetsobned
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

Na prvo stran mojega eDnevnika
Osebna stran
Arhiv sporočil
Sporočila, ki so jih napisali moji prijatelji
Moj foto album

Kategorije


Najnovejša sporočila

Do konca
Runda
Pregovor
Prenos idej
Dan spomina

Moji prijatelji

1606987
dajana
nezica
fee
drsalka
jasmin01
kojotka
lea199
Lucija07
milena
pollmatej
razkritOdkrito
vvooodnarka
odsrcadosrca
janalumnus
tedi
Babica
morskadeklica
bica
radirka
lucille95
zuzzu68
1Trisha
abuu
brjav8
dancer
kokfajn
sime
valmorja
klotilda
medina
metuljevlet
Chantal
hummer
Lurovke
mazy15
merimax
SamotnaDusa
silvestra
ZavestnaSamost
sheehs
dare
masreya
OdseviNeba
Ramus
SamanthaTanja
nervuska
Kleopatra
volanmotac
mah
ink164
jagoda1
pravakala
najinapot
andrejm
barvnasmetana
Gordana
DarkBloodAngel
DaniKa00
turist
deklicamorska
myoffice
Danika01
jr
ZavestnaSamostNova
LaVida
soiram
montaznehise
barvica
scarlet
Sapfo
marios
pajo
saci
bernardasmon

Zanimive strani

Drugi svet - slovenski blogerski casopisŠtevilo zadetkov: 958740
Avtor vsebine tega eDnevnika je Mozakar.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik