Moj eDnevnik

Spomin

. To, da se dogaja zima, ste menda opazili že vsi. Izpod neba se je vsulo nekaj belega,  s severa pa zapihalo nekaj mrzlega. Vsak se poskuša prilagoditi tem okoliščinam in to eni s toplo obleko, drugi  z radiatorji. Še najtežje je divjim živalim, sploh pticam, ki morajo jesti globoko zamrznjeno hrano, na minus osem stopinj pri nas. Ravno dopoldne sem jim spet natresel nekaj zrnja, da me ne bodo opravljale okoli po ostalih krmilnicah, kako skopuški da sem.

 Tudi mi smo podobni pticam, saj se zadnje čase je čedalje več zmrznjene in pogrete hrane. No, saj se je pogreta hrana jedla tudi včasih, le da je bila to repa, zelje, koleraba… Zvečer je bila to vse skupaj še boljše kot za kosilo. Pa poskusi sodobni otročadi  ponuditi kaj takega. Še njihovi starši so tako neumni, da če otrok ne je teh stvari, da ne bodo revčki lačni, jim raje kupujejo pico, hamburgerje, pomfri, čips, mehurčke… In zanimivo, vsi vedo, kako je to škodljivo, saj ta hrana, povezana z neaktivnostjo, povzroča razne težave in bolezni. Če otroka vzgojno udariš dvakrat po riti, je to slučaj za Socialno službo, če pa ga zavestno zastrupljaš s soljo, sladkorjem in ostalo kemijo, je pa vse v redu.

 Pa pustimo to stvar in preidimo spet nazaj na zimo. Po nekaj letih, ko se ni vedelo, kateri letni čas je med decembrom in februarjem, se je zima spet pojavila. Kljub temu, da je zima zelo stara, je še ni napadla demenca in se še spomni, kakšna je bila nekoč.

 O demenci veste vsi skoraj že vse, a jaz sem o njej odkril spet nekaj novega. Ta gospa po navadi napade pri človeku možgane tako, da se ta ne spomni dogodkov iz bližnje preteklosti, spomni pa se dogodkov izpred , recimo, petdesetih let. Tako je ta teta napadla tudi mene, a ker sem jaz Možakar, me ni napadla v glavo, pač pa v gleženj. Kako naj sicer razložim dejstvo, da se ta ne spomni, da je včeraj počival, spomni pa se, da je bil pred petindvajsetimi leti štirinajst dni v mavcu?

.Napiši komentar

No vidiš Možakar ...

12:08, 7. 12. 2017 .. Avtor OdseviNeba
... pri meni je pa moja mama poskrbela za gospo Demenco, 12krat na dan ji moram dajati kapljice v oči, ker je skoraj slepa in je bila operirana zaradi zelene mrene in ona pač misli, da njej to ni pomembno, jaz pa moram paziti in odkapljati naročeno in je zelo pomembno in gospa Demenca mora stran, se je močno otepam, ker me hoče prepričati, da sem kapljice že dala - porkaflk ne boš me...
Vse dobro vsak dan tebi in VašiNaši!!!
(((((((((((((((((((((((OBJEM)))))))))))))))))))))))

OdseviNeba,

21:21, 8. 12. 2017 .. Avtor Mozakar
pri moji petindevetdesetletni teti je pa ravno obratno. Ravno zadnjič je " kričala " na svojo hči, da naj ne misli, da je nora, ko jo je prepričevala v nekaj, kar v resnici ni bilo res.

{ Prejšnja stran } { Stran 1 od 167 } { Naslednja stran }

Na kratko o meni


Mozakar.eDnevnik.si

«  december 2017  »
pontorsrepetsobned
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Na prvo stran mojega eDnevnika
Osebna stran
Arhiv sporočil
Sporočila, ki so jih napisali moji prijatelji
Moj foto album

Kategorije


Najnovejša sporočila

Spomin
Pilot
Do konca
Runda
Pregovor

Moji prijatelji

1606987
dajana
nezica
fee
drsalka
jasmin01
kojotka
lea199
Lucija07
milena
pollmatej
razkritOdkrito
vvooodnarka
odsrcadosrca
janalumnus
tedi
Babica
morskadeklica
bica
radirka
lucille95
zuzzu68
1Trisha
abuu
brjav8
dancer
kokfajn
sime
valmorja
klotilda
medina
metuljevlet
Chantal
hummer
Lurovke
mazy15
merimax
SamotnaDusa
silvestra
ZavestnaSamost
sheehs
dare
masreya
OdseviNeba
Ramus
SamanthaTanja
nervuska
Kleopatra
volanmotac
mah
ink164
jagoda1
pravakala
najinapot
andrejm
barvnasmetana
Gordana
DarkBloodAngel
DaniKa00
turist
deklicamorska
myoffice
Danika01
jr
ZavestnaSamostNova
LaVida
soiram
montaznehise
barvica
scarlet
Sapfo
marios
pajo
saci
bernardasmon

Zanimive strani

Drugi svet - slovenski blogerski casopisŠtevilo zadetkov: 961199
Avtor vsebine tega eDnevnika je Mozakar.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik