<h1>eDnevnik, slovenski blog</h1>

Jože Možina, Rajko Gerič, Vinko Vasle, Anton Guzej, Barbara Brezigar... "To bando je treba razgonit"

7. 09. 2009
Letos bo huda jesen, veter bo neusmiljen in leden ... (veter, ki bo "pometal" po preostalih institucijah, kjer "politično nastavljeni kadri" še niso bili zamenjani s "strokovnjaki" (tipa Janez Kopač, Draško Veselinovič, Aleš Gulič ...))

"To bando je treba razgonit..."  je ob izstopu iz nadzornega sveta RTV Slovenija pred časom napovedal Nikola Damjanić, ki je blizu Zaresa. Ni dvomiti, da bo temu res tako. "Naredite mi to televizijo spet strokovno in neodvisno " je pač eno najpomembnejših napotil, ki je na sedež ministrice za kulturo pospremil Majdo Širca. Pahorjev kandidat - kulturnik Mitja Rotovnik, pač ni bil primeren za tovrstne posle. Je preveč kulturniško kultiviran.

Da, jeseni se bo začel proces, po zaključku katerega bodo letele glave: Anton Guzej, (moj sokrajan - uspešen in dokazan menedžer), Jože Možina, Rajko Gerič, Vinko Vasle ... ni jim pomoči. Tu ne pomagajo argumenti - ne strokovni, ekonomski, vsebinski, statistični, še manj etični, moralni. Metoda je znana, večkratno preizkušena, maksimalno preverjena...  najprej diskvalifikacija (že v teku), nato likvidacija ...

Vzporedno z medijskim čiščenjem (mimogrede. Zares dolga roka je pometla celo s popularnim Urošem Slakom na komercialni TV, ker je bil preveč "pameten"), bodo na tapeti tudi institucije, ki so še preostale. V prvi vrsti državno tožilstvo, kjer gre za spopad za interpretacijo afere Patria. Dnevi so šteti vrhovni državni tožilki Barbari Brezigar. Prvi poskus diskvalifikacije je spodletel (očitek, da je bila v stiku z osumljenimi v aferi Patria, za kar se je izkazalo, da je šlo zgolj za nedolžen SMS Darja Njavra), a na zalogi je še nekaj materiala.
Počiščeni bodo še preostali nadzorni sveti podjetij v državni lasti ter še kakšno višje uradniško/direktorsko mesto v javni upravi.

Bi me politične menjave morale motiti?? Nikakor ne. Vedno sem bil zagovornik teze, da nova oblast pripelje nove ljudi, tiste ki jim zaupa (v urejenih demokracijah je to samoumevno in ko se zamenja oblast, tisoči spakirajo, brez da jim kdo kaj reče).

Motijo me tri stvari.
1. Da se menjave prodajajo kot "strokovne" --> v smislu .. politične kadre bodo zamenjali "neodvisni strokovnjaki", medtem ko je vsakemu poznavalcu jasno, da gre za menjave "vaši-naši". S čemer spet ni nič narobe. Sam povejte kako je, ali pa se vsaj ne hvaliti, da je drugače.

2. Da je bila ena najglasnejših predvolilnih obljub, da menjav ne bo (sicer je obljuba popolni nesmisel, ampak, če se na tej paroli populizma osvoji politično zmago, se je naj vsaj manj očitno krši, če se je že držati ni mogoče..)

3. Vsaj medije bi lahko pustili pri miru... (pa saj vem, da so ti glavno orožje za manipulacijo ljudstva). Potem nas spet čaka enoumje, v katerem določene teme ne bodo več prišle do širše javnosti. Za dobro demokracije bi vsaj medije lahko pustili pri miru (ampak kaj, ko je "dobro demokracije" v naši politični kulturi zgolj ničvredna puhljica).

Pa dobro, bo pa poslanstvo blogov toliko pomembnejše...

...ko pridejo zveri na plan ...  ptice odletijo vsaka na svojo stran ...

Ja, letos bo huda jesen ...
 
Napiši komentar
Nekako

7. 09. 2009
se mi ne zdi prav lepo več v naši domovini ...
Avtor: odsrcadosrca

rado.zalec@siol.net

7. 09. 2009

" Jože Možina, Rajko Gerič, Vinko Vasle ... ni jim pomoči. Tu ne pomagajo argumenti - ne strokovni, ekonomski, vsebinski, statistični, še manj etični, moralni"

 Argumenti? O čem bluziš? Strankarske Tv pa res ne rabimo. Že dosti je, da imamo senzacionalistično POP TV.

Avtor: odsrcadosrca

Ob nastavitvi Guliča

7. 09. 2009

je bilo pri vsakih radijskih poročilih povedano - kot v opravičilo - da je bil izbran zato, ker je tako strpen . . .

Upam, da v zadnji besedi ni poudarek na E! 

Avtor: deprofundis

Turdus!

7. 09. 2009

No vsaj kaj smešnega pri vsem tem!

P.S.: Pomotoma pisala Ana pod Turdusovim imenom. Uredil/a je deprofundis, 7. 09. 2009 ob 20:09
Avtor: deprofundis

APA

8. 09. 2009
Puf mici Majda preko vunzbacitelja sporoča kadrovske reforme v bordelu, ki mora biti in postati še bolj kurbirski.
Avtor: deprofundis

Jaz pa upam...

22. 11. 2009

Da te niso kje na kaki grmadi žažgali... Glede teh napovedi, ki se kar pridno udejanjajo... Nič glasu od tebe, pa zato ta strah. Z mojo obveščenostjo pa se itak ve, da je včasih malo v zamudi...

Pa samo še glede točke 1.

Jaz pa tudi to razumemem. Ker... Njihovi so vedno politični (ali strokovnjaki ali pa "strokovnjaki"). Naši pa so vedno samo strokovnjaki. Za nas. Nivo strokovnosti je pa pač ekvivalenten našemu nivoju. Pač nivojsko dojemanje pripadnosti.

tetka

Avtor: bica

Ups...

22. 11. 2009

Sem pri bici čekirala, če me je še kdo iz prijateljev vun vrgel... Pa zato napačna prijava.

Ampak malayka pa vseeno enako misli.

lp tetka

Avtor: malayka

primitivizem

22. 11. 2009

ki je priplaval na površje v zadnjem letu, vsepovsod kaže zobe.....

In vedno več bo Kmetij, ker primitivci na oblasti pač potrebujejo mehko sredstvo za poneumljanje državljanov, da bodo potem še lažje in bolj grobo z njimi manipulirali....

ob tem pa, žal, računajo, da je folku treba dati samo iger, kruh sploh ni toliko važen, pa je!

Avtor: milena

ZDRUŽIMO SE

2. 01. 2010
Avtorja prsimo, da nam piše na naš E-MAIL: czpnn1@gmail.com, želimo se spoznati z Vami ker imamo skoraj enake poglede na skupne stvari.
Avtor: czpnn

Sporočilo 8 od 132

Prejšnja stran | Naslednja stran

Avtor vsebine tega eDnevnika je RazbOjniK.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik