<h1>eDnevnik, slovenski blog</h1>

Koga ima za norca Katarina Kresal!?!

2. 04. 2010
Danes lahko beremo: "Pred dvema tednoma so policisti na primorski avtocesti ustavili službeni avtomobil ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal, ki se je vozil kar 200 kilometrov na uro". (Več: rtvslo.si)

Še posebej zanimiv pa je tale del:
"V kabinetu ministrice za notranje zadeve so zatrdili še, da Kresalova (ki je sedela na zadnjem sedežu op. R.) ni vedela, kako hitro je vozil avtomobil." (vir: rtvslo.si)Najprej sem dvakrat preveril, če ni morda prvoaprilska šala, ampak neizpodbitno dejstvo je, da je bila novica objavljena 2. aprila.

Ok, nad absurdnostjo dejstva, da ministra/ico za notranje zadeve dobijo pri hudi kršitvi zakona, ki ga sam/a pooseblja, bi se ob ravni naše politične kulture morda še lahko zgolj samo nasmehnili in ji ga spregledali. Saj smo ljudje in vsakemu se zgodi, tudi tistim, ki nam postavljajo ta ista pravila in naj bi poosebljali vzglede naših ravnanj.

Prav tako bi ji morda lahko spregledali, da sta s šoferjem divjala kar dobre pol ure, preden so ju uspeli dohiteti njej podrejeni uslužbenci. Zdaj, če načeloma verjamemo ministrici in vodstvu policije, da ta deluje učinkovito, potem bodisi nimajo dovolj hitrih avtomobilov, spretnih voznikov, bodisi pa je srebrni A8 vozil mnogo hitreje, tudi do 230, kot se sliši...

Da pa nam Kresalova razlaga, da v te pol ure ni opazila šoferjeve vožnje okrog dvestotice, to je pa le preveč. Tudi če ji vse oprostimo, ampak takšnega arogantnega norčevanja iz "preprostega ljudstva" pa ji ne bi smeli. S tem sicer zgolj kaže pristni odnos, kakršnega imajo ljudje njene vrste do "neumne raje". Ampak tega se morda lahko gre kot nesramno bogata odvetnica (če ji vest in morala dopuščata), ne pa predstavnica ljudstva, katerega ima takole za norca.

Tudi če je človek res brez slehernega občutka za dogajanje okrog sebe, je pri takšni hitrosti dovolj bežen pogled na avtomobile na sosednjem pasu, za katere se zdi, da praktično stojijo, ali celo vozijo vzvratno. In to bi opazil tudi slepec, kaj šele lastnica prestižnega Porscheja.

Moje mnenje je, da se KK ni zgolj zavedala dejanske hitrosti vožnje, ampak da je do nje prišlo z njenim odobravanjem oz. naročilom.

Predstavljajte si, da ste šofer ministra za notranje zadeve, torej vrhovne državne avtoritete s področja cestne varnosti in predpisov. Bi si upali samovoljno, torej po lastni odločitvi, v službenem času, s službenim vozilom in  s policijsko ministrico na zadnjem sedežu, po avtocesti voziti 70 km/h hitreje od omejitev???!!!??? Pokažite mi enega "frajerja" v Sloveniji ali na svetu, ki bi bil tako neumen !!!

In če bi res bilo tako, torej da bi našli tako norega in neumnega policista-šoferja (btw - kako je opravil psihološke policijske teste??) a ne bi moral v trenutku, ko se je policijska ministrica zavedla, da je šofer izrabil njeno zaupanje za divjanje po avtocesti, tega nemudoma odpustiti???!!??? Pa ga niso. Le zakaj?? Morda zato, ker bi potem povedal, kako je bilo v resnici???

Ah ja, Katarina Kresal ...

Zakaj že je moral iti Erjavec? Zaradi kant??!!??
Napiši komentar
Seveda...

2. 04. 2010

In tudi jasno da, da zaradi kant. Saj so se ja prepočasi rolale po sceni.

Sicer pa... Kak je že tisti pregovor iz za nekatere tako dobrih zlatih rajnkih časov...

Skupo bi jo platio ko jo ne pozna.

tetka

Avtor: Gost

Hehe,

2. 04. 2010

še ni en teden, ko je prav ona na Vročem stolu izjavljala, (šlo je seveda za odstavljanje državne tožilke),da so zakoni za vse enaki. Se zelo strinjam, - za ene so še bolj enaki, kot za druge. Posebno, če bolj "slabo vidijo", M.

Avtor: klotilda

Nekoč

2. 04. 2010

sem verjela, kako dobro in pravično bo ... Pa sem se že mnogokrat soočala s tem, kako neznansko bolj enaki so eni kot drugi ... Enostavno - človek ne bi verjel, pa vendar je res ...

Jaz sem za revolucijo!

Avtor: odsrcadosrca

Pri vsem tem dogajanju okoli naše notranje ministrice

2. 04. 2010
..............enostavno ne morem verjeti, da kot NAROD nismo sposobni tako očitno neetično (in kaj še vse) osebo odpraviti iz njenega resorja. Prej, ko bo šla, bolje bo za nas vse. A ni to jasno?
Avtor: Dajana

demokracija naj ne vodi v anarhijo

3. 04. 2010

Nikakor nočem vzeti nekoga vbran, ki ga jaz ne bi postavil na ministersko mesto, pa vendar tule nekateri sekate kar počez.

Dejstvo je da je službeni avto šel prehitro (za 36 km/h)

Da je omenjena gospa sedela zadaj.

Torej ni vozila ona.

Vi pa ji kot oteževalno okoliščino poleg ostalega, štejete  še žrebca v garaži.

Policija zagotovo ni prepoznala avto ministerstva, še manj, prepoznali niso niti ministrice.

Prav ji je, jaz bi imel to sigurno poštimano.

 Iz cestno prometnega prekrška, pa skoraj doktorska dizertacija.

( čeprav se z nakaterimi trditvami strinjam, pa sodim, da pod ta naslov ne pašejo)

Si predstavljate, da bi policaj v času prejšnje vlade ustavil g. Mate-ja, oziroma njegov službeni avto.

Ali pa, da bi njegov šofer  bil kaznovan.

 Toliko o demokraciji....

lp

 

 

 

 

 

 

 

Avtor: ugani kdo sem

@ ugani kdo sem

4. 04. 2010

Prekoračitev hitrosti na avtocestah

Od 100 do 300 EUR in od 3 do 9 kazenskih točk

In od dovoljenih 130 km/h do 200 km/h (če ne celo več) pa je vseeno po mojih izračunih bilo prekoračeno za vsaj 70 km/h.

Torej... Če že ne odvzem vozniške zaradi prevelike prekoračitve, pa vsaj 9 kazenskih točk. Za šoferja. In to... A samo za čas opravljanja šoferskega poklica (saj verjetno ni vozil tako hitro zaradi svojega hobija, pač pa po direktivi) ali pa kar v njegovo vozniško statistiko????

In, če avto nima oznak, da je to policijski ali pa državniški in se vidi, da je na nujni vožnji, potem se mora držati CPP kot tudi vsi ostali vozniki. Pa je čisto vseeno kdo sedi na zadnjem desnem sedežu ali pa za volanom.

Potem pa še tako "opravičilo" s strani nekoga, ki bi moral že po službeni dolžnosti zagovarjati spoštovanje predpisov... Hmmmmmmmmmm......

Pa to spet nima nobene zveze s tem kdo je na oblasti. Ali pa demokracijo.

Pač pa očitno samo, ka se glih menimo...

Saj pač kot raja to tudi sama vidim.

tetka

 

 

Avtor: malayka

osoljen kozorog

5. 04. 2010

spoštovana "tetka",

uporabi Sokratov test 3 filtrov.

zelo pučna zgodba , moram reči,

zelo pučna.

lp

Avtor: ugani kdo sem

GOSPODUI, KI JE KK STOPIL V BRAN

5. 04. 2010

demokracija naj ne vodi v anarhijo

3. 04. 2010

Nikakor nočem vzeti nekoga vbran, ki ga jaz ne bi postavil na ministersko mesto, pa vendar tule nekateri sekate kar počez.

 

=========================================

Popolboma razumem moške, ki imajo v svojem značaju tudi viteške poteze in želijo sedaj "najlepšo med najlepšimi" braniti do zadnje kaplje krvi (razuma). nenazadnje- če lahko dodam- podobnega obnašanja je še marsikdo, ne le ti, ki se je pred davnimi leti poročil zaradi lepote in še danes- ko o njej ni več niti sledu- z vsem možnim občudovanjem zre v svojega partnerja

a šalo na stran, pa pamet v roke, dokler jo je še kaj.

TO, kar je storila gospa Slučajnost , žal, ne moremo pomesti pod preprogo kot nekaj, kar se pač dela, če si na visokem položaju. Druga stvar: dotične osebe pač ne moremo imeti enkrat za blazno pametno, drugič za skrajno neumno. In če NI vedela, da avto "drvi", jo imate za skrajno neumno. Tolikokrat sem se pa že vozila v podobni zverini, da hudičevo dobro vem, kako je, če se vozi brez pameti in objestno, oholo in naduto.

A to, da se dama laže kot pes teče, bi še sprejela, ker - glede na minule dogodke- pač ne zna drugega. Konec koncev- kdo pa bi jo lahko naučil mičkeno poštenosti?!?

najbolj ponigljavo in odurno pa je bilo njeno naslednje dejanje, ko je v opravičilu navedla, da je bil voznik "ustrezno kaznovan".

Kar pomeni, da je zato, da je v očeh nekaterih bedakov,ki jo obožujejo, sama izpadla brezmadežna, v drek potunkala nekoga drugega. V tem primeru tistega, ki je vozil tako kot je, z njenim blagoslovom.

To pa JE svinjarija in rekla bi, če je verjeti govoricam, kaj se dogaja za štirimi stenami tam, kjer se giblje ona, da jo bodo prav te pritlehnosti nekoč pokopale. Ostajati "lep" preko trupel, pač ni nekaj, kar krepi medsebojne odnose, četudi ti temeljijo na novcih.

 

Avtor: MILENA

@ ugani kdo sem...

5. 04. 2010

No, pa če malo pogledava po tem filtriranju...

resnica - verjamem novinarjem, da je to temu res bilo tako

dobrota - šofer od KK je ja njej delal dobro

uporabnost - tako še bolje spoznaš karakter osebe KK...

Bo to in tako dovolj...

tetka (sicer ne vem zakaj v narekovajih?)

Avtor: malayka

boj za oslovsko senco

6. 04. 2010

" v očeh nekaterih bedakov"

"do zadnje kaplje krvi (razuma) "

Spoštovana Milena  v kolikor so to vaši argumenti, prav lepa hvala za njih.

Sedaj saj vem v katero kategorijo spadam, po vaše.

" Ne glej na levo ali desno, ne glej nobene politične stranke, tam ni nič. Ne glej v nebo, tudi tam ne boš našel. Ne glej v tla in v pekel, ker tudi tam ni nič. Poglej navznoter vase, samo tam je tisto pravo in bodi zvest sam sebi".(Miguel de Unamuno)

 S spoštovanjem do vaše čiste misli!

lp

 

 

Avtor: ugani kdo sem

Sporočilo 6 od 132

Prejšnja stran | Naslednja stran

Avtor vsebine tega eDnevnika je RazbOjniK.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik