<h1>eDnevnik, slovenski blog</h1>

Konkretni primeri pritiskov na novinarje in medije

17. 06. 2007

Zadnji čas je v javnosti veliko govora o raznih oblikah pritiskov na novinarje in medije, vendar so v glavnem vse ocene podane na splošno. Zato sem se odločil, da izvedem konkretno empirično raziskavo, v kateri sem s pomočjo kvantitativne, kvalitativne in primerjalne analize, skozi pozitivistični pristop in preko interpretativne paradigme prišel do relevantnih rezultatov o tej pereči problematiki. Ugotovitve so naravnost osupljive. Za pomoč pri izvedbi tega obsežnega projekta se globoko zahvaljujem svoji mentorici, veliki strokovnjakinji s področja raziskovanja medijev izr. prof. dr. Sanji Bi.H., spec. vet. med.

PRIMERI PRITISKOV NA NOVINARJE

Primer 1: oblika neposrednega pritiska na novinarje (strokovno opredeljena "od zgoraj")Primer 2: neposredni pritisk na novinarje z desne (ki nedvomno potrjuje tezo mentorice o hudih pritiskih s strani Vlade RS)

  

primer 3:  še ena zelo pogosta oblika neposrednega pritiskaprimer 4: analiza stopnje (moči) pritiskov glede na gibanje novinarjev
PRIMERI PRITISKOV NA MEDIJE

primer 5: neposredni pritisk majhnega medija na velikegaprimer 6: zelo pogosta in priljubljena oblika pritiska na medije (strokovno opredeljena "pressus analus")


primer 7: neposredni pritisk na medije s strani gospodarstva, konkretneje kmetijskega lobija  

(konkretni empirični primer z neke visokogorske planšarije (ki naj ostane neimenovana) hkrati dokazuje, da "watch dogi" niso vedno to, za kar se izdajajo...).


Kaj pravite, si za to poglobljeno analizo zaslužim najmanj Prešernovo nagrado al ja???!!!???


(Objavljeno: politika in družba)
Napiši komentar


Trenutno stanje duha: analitičnoti jo dam... .-))

17. 06. 2007
zraven pa še:
parcion češnjevega zavitka
+
sladoled z jagodovim prelivom.


M.
Avtor: milena

Prepričali so me

17. 06. 2007

empirično dokazi.

Kaj je še potrebno za Prešernovo nagrado? Nominacija? Nominiram
Avtor: Lucija07

njamsi

17. 06. 2007
...k vragu s Prešernovo nagrado.... vzamem češnjev štrudl in sladoled z jagodovim prelivom.... ;)

Uredil/a je RazbOjniK , 18. 06. 2007 ob 00:02
Avtor: RazbOjniK

Ja, meni pa nekaj ni jasno

25. 12. 2007
A je potemtakem toti vač-dog zgaga?
Avtor: bica

Blskova vas

6. 12. 2008
To je najpametnejši in edini delovni levičarski izdelek v zadnjih, 18.letih.Razbojnika bi morali nagraditi vsaj z kakšnnim pomembnim ministerskim stolčkom. Saj ostali, razen nekaj obljub v predvolilnem času, se še niso uspeli dokazati s svojim delom pred državljani.Predstavljena analiza,odraža mišljene tisočerih...na kub...,samo še malo jo bo potrebno dodelati, morda z beblerco pa skozincem,tajnikarjem,pepikopuhar,biščakom (ti so še najmanj škode naredili,in z ostalimi,ki še niso vse sprivatizirali(neposobnost,žal)in znajo hitro napolniti svoj žep v novem plašču demokratije.
Avtor: Gost

Sporočilo 53 od 132

Prejšnja stran | Naslednja stran

Avtor vsebine tega eDnevnika je RazbOjniK.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik