<h1>eDnevnik, slovenski blog</h1>

Ujeti trenutki

Besede

So ljudje, ki obožujejo besede, zato si izmišljujejo nove izraze, da bi s tem po-ustvarjali življenje in si tako olajšali svojo dušo, da bi prikazali svoja dejanja v lepši luči, kot je dejansko. Ljudje besedičijo, da bi tako lahko postavili svoj smisel v lepši podobi. Ljudje se oklepamo svojih besed, da z njimi preslepimo govorca in želimo prikazati nekaj za dobro, čeprav je slabo. Ljudje govorijo eden z drugim, govorijo o drugih navečkrat slabo in se le-ta ne more braniti.

Med besedo in molkom je le tanka meja. Dodamo zvok in meja se podre. So ljudje, ki dajejo besedam velik pomen, ker drugega ne znajo. Ne prenesejo tišine. Obdaja jih strah, da bi jih razkrinkali, da v njih vlada praznina in strah.

Z besedami lahko preslepiš človeka, ne moreš pa preslepiti življenja. Ker v besedah je marskikaj skrito in v najbolj sladkih besedah je marsikaj zavito. Eni ljudje sladko govorijo, da s tem množico pridobijo, so ljudje, ki so raje tiho in besedam ne dajo nobenega pomena, ne dajejo jih moči. Človek z besedami pridobiva priznanja in ustvarja lažno podobo sveta.

So ljudje, ki zanalašč molčijo in so ljudje, ki zanalašč govorijo, da z besedičenjem druge učijo in se z besedami postavljajo, da jih preslepijo.

Besede so sestavljene iz črk abcčdefghijklmnoprsštuvzž. Besede si je izmislil človek, da lahko z njimi manipulira in se postavlja. Po drugi strani pa so besede orodje umetnika, da z njimi ustvarja poezijo in prozo, da z njimi pokaže svojo domišljijo. Če ne bi bilo besed, bi veliko ljudi ostalo brez dela – umetniki, politiki, znanstveniki, novinarji, igralci ... 

Predstavljajte si, da besed ni in da obstaja samo tišina. Da človek lahko uporablja samo svoja občutja. Notranja duša pove, kaj je dobro in kaj ne – ko se ob določeni situaciji počutimo dobro ali slabo.

Sama obožujem besede, ki jih izlivam ven v življenje, saj mi je to dano. Brez besed bi bilo življenje dolgočasno, saj bi bili vsi tiho in se ukvarjali s svojimi mislimi in občutji. Ne odobravam kritiziranja da besede obstajajo, ampak naj bo nekje ravnovesje med resnico in lažjo. Naj obstaja preprosto ravnovesje in naj ljudje besed ne izrabljajo v slabe namene, naj ne prikazujejo nekaj za dobro, če je dejansko slabo.

 


Napiši komentar

Komentar brez naslova

09:58, 2/11/2017 .. Avtor Gost
Pogrešam tvoje besede.....

Damjan

Besede

19:34, 3/11/2017 .. Avtor Mozakar
so lahke, a nekaj pomenijo le, če so prav sešite. Dobra " mojškra " si.

Mojškra je star izraz za šiviljo po naših koncih.

knjiga

17:14, 5/11/2017 .. Avtor anabell
pišem...
tokrat ne samo pesmi, ampak tudi razmišljanja o vsem.

hvala za lepe misli

ps
moja skromna želja je nastanek knjige ... ko bo prišel čas.


Tudi veganke

22:29, 5/11/2017 .. Avtor tacitus
cenijo besedo, "ki je meso postala"!

Beseda je pomembni, a nenujni del trojstva - sme se jo izpustiti in od misli kar k dejanju pristopiti. Kot sama vidiš - od manipuliranja in postavljanja do soustvarjanja sveta - brez nje ni nič nastalo, kar je nastalega, četudi logos v grščini pomeni še mnogokaj, ne le beseda . . .

{ Prejšnja stran } { Stran 3 od 239 } { Naslednja stran }

Na kratko o meni

Bodite si zvesti. Tako boste razvijali individualnost, bogastvo misli in veliko lepote. Čim bolj boste priznavali sami sebe, tem bolj boste znali izražati ljubezen, ki jo bodo občutili drugi. Spoznajte, kaj je vaša resnična želja. (iz knjige Nadangel Rafael sporoča)
anabell.eDnevnik.si

«  november 2017  »
pontorsrepetsobned
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

Na prvo stran
Osebna stran
Arhiv sporočil
Kaj pišejo moji prijatelji
Foto album

Zanimive strani


Kategorije

PROSTI SPISI

Najnovejša sporočila

ČUDEŽNA KROGLA
notranja moč
Besede
Drobtinice...
ČLOVEK JE SAM

Moji prijatelji

agapetos
chefek
elenah
eUssatka
GorgonzolaDcheee
klotilda
Ksenija
lea199
maiiculica
masreya
mathea
odsrcadosrca
Ramus
sheehs
zogca
kikola1
thepeopleof
pravakala
darja1
janalumnus
ink164
mah
Kleopatra
andrejajug
najinapot
denver09
andrejm
angell
barvnasmetana
beloincrno
bonbonhaiku
bossica
CJC
kittiesexpuppet
lifeisfun
marusaa
mazy15
mravla
psychoXL
ptjeln
rosadevida
sandra
sviloprejka
udav01
zalcy
modrebesede
scarlet
Število zadetkov: 911976
Avtor vsebine tega eDnevnika je anabell.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik