Moj eDnevnik

NIHČE NE ŽIVI SVOJIH SANJ, vsak si nekaj domišlja in prilagaja okoliščine - haiku, malo daljši


One day your life will flash before your eyes. Make sure it's worth watching. (tiny buddha.com)


nihče ne živi svojih sanj –

vsi trzamo

na nitkah okoliščin

 


nihče ne živi svojih sanj –

v vseh kotičkih planeta

različne zapuščine prednikovnihče ne živi svojih sanj –

misliš, da si pravičen do drugih,

a si fragment in ne poznaš celosti

 


nihče ne živi svojih sanj –

bolje bi bilo, da si skupaj

naredimo znosne dnikljub temu, da sem imela prejšnjo soboto na balkonu idealnih marčnih  39°C in sem tudi februarja poležavala pri 36, 32 in 27°C, so to idilo včasih prekinile misli, potegnjene direkt iz kloake kolektivno nezavednega. saj sem se navadila tudi nemisliti, a vendar se to hudičevo kolo večinoma požene kar samo od sebe. če se ga pravočasno ne zaveš in ga ne zaustaviš ali potegneš v pravo smer, te povleče za sabo po hribu navzdol. začelo se je takole: ahhh, kako je fino, kakšna uživancija, tooo sonceeee, tam zunaj zavetja rahel vetrc, mmm, ne sliši se sosedov za vogalom … hmm, pa zakaj so vedno takooo nezadovoljni in glasni, pol vasi jih posluša ... evo, bingo, pa sem tam, kolo nasprotij se je začelo sukati.


v vseh novicah slišim, da tudi "slovenski zet", če karikiram,  tam na vrhu piramide sveta in med bolj premožnimi prebivalci tega planeta, vedno nekaj godrnja. nezadovoljstvo nad svojim vsakdanom twitne, čivkne v svetovno informacijsko mrežo, za feedback pa se nanj usuje ogromen plaz kritik (haha, povratna informacija). pa stavim, da v njegovih sanjah ni bilo trohice nezadovoljstva, ko so mu po dediščini padli vsi tisti milijoni v naročje. in si je nezadovoljstvo vseeno mimogrede nekje nakopal. kljub vsemu. mimogrede.


ko poležavam na balkonu, v mojih sanjah, na primer, ni denarja, ne revščine, ne strahu pred revščino. izobilja je za vse. ni bolezni, ne fizične, ne duševne, ni invalidnosti, ni smrti, ne strahu pred vsem tem. vsak se izmota iz telesa po svoji volji in neboleče. planet je čist in ni več sto let razpadajočih produktov masovne potrošnje. narava hitro reciklira vse, kar ne služi več svojemu namenu. ve se, da vsak produkt slejkoprej postane odpadek, za to ni treba visoke inteligence, in se že pred proizvodnjo opredeli njegovo razgradnjo. ni smrdljive industrije in letal, ki na nebu puščajo sledi. ni korporacij, multinacionalk, ni trgovine z ljudmi, živalmi in tudi ne z rastlinami. s čutečimi bitji se ne trguje. ni pobijanja ali pohabljanja ljudi in živali, pa tudi ne rastlin. ni parazitov. ni strupov in pesticidov. ni nasilja, ne orožja, ne vojske. ni oblasti, ne strank in njihovih poslancev. ni religij, ni duhovne omejenosti. vsak ima prijetno ožarjeno kamrico srca. ni umazanih naselij, v katerih ljudje životarijo in ni hrupnih, sivih, umazanih velemest. hrupa sploh ni, ni drog, ni prometnih nesreč in ne morilcev. ni zavajajočih novic in pretiravanj. ni karieristov in nemočnih. ni sreče posameznikov na račun nesreče drugih. ni škodljive tekmovalnosti, lažne pravičnosti, plezanja čez druge, ošabnosti, ni preziranja, ne diskriminacije, rangiranja, zahrbtnosti, svetohlinstva, klečeplazenja, neodgovornosti, deviantnosti in podobnih duševnih omejenosti.


je različnost, v kateri kaže stvarstvo svojo vedrino. so različna mnenja, po katerih stvarstvo kreira in se v rezultatih ogleduje. je 20 urni delovni teden in delo za vse. delo je prijetno ustvarjanje, sodelovanje in dobre vibracije. ni zaplankanih izobraževalnih sistemov za produkcijo šolanih bebčkov, ki to ostanejo do penzije in naprej. kateri otrok, ki se je rodil v ta svet, bi si sploh želel kaj od tega? želi si nekaj radosti, veselih stikov, nekaj znanja, iger in urejenega, prijetnega doma pod tem soncem.


tako pa se zdi, da so omejenci in norci vsega vesolja zbrani na tem planetu. ustvarjajo nemogoče okoliščine, si zamišljajo, kako bodo idealno prebili čas, ki jim je na razpolago in mogoče celo »pravično« upravljali z življenji drugih, kar naj bi bila baje moč. neopazno poglabljajo kloako kolektivno nezavednega. nasprotja postajajo večja in kulminacija odnosov in razmer gotovo ne vodi v srečo. kar pa se lahko pri nekom pokaže šele v naslednjem krogu bivanja. bi se reklo, da ti »pomembneži in pravičneži«, ki ustvarjajo smetišče razmer in razmerij, pokasirajo vse, kar so nasrali, šele v naslednjem življenju, ko se rodijo v posledičnih okoliščinah. tega niti ne dojamejo in brez odmora nadaljujejo nevarno igro.


tako nekateri mimogrede spustijo kaj v vodo ali zrak, da morajo mikro/makro ekosistemi vzpostaviti nova ravnotežja, če ne, padejo. spet drugi postavijo nekaj anten, ki škodijo vsemu živemu. tretji držijo v finančnem šahu ljudi. neki x mimogrede napravi kaj, kar slabo vpliva na psiho ali življenje. xy »obogati« hrano z nevarnimi E-ji, nek farmacevt izdela zdravilo, ki je v bistvu strup. nek novinar širi neresnice, ker je za to plačan, in tako naprej v nedogled …


blagor tistim, ki to opazijo pravi čas in delujejo srčno in res razumno. inteligenca ni namenjena poglabljanju prepadov, ampak gradnji trdnih mostov. brez povezave s srcem je inteligenca le nevarno orožje. kdo še čuti vibracijo srčne čakre?


ta dolgi »haiku« pišem zato, da nekoč priplezam iz kolektivne greznice, ki je zrastla na tem planetu in globoko zadiham. ja, zdaj še diham ne več globoko, razen v izbranih kotičkih sveta. ne morem zaradi umazanije ali pa srha, ki me spreletava ob stiku s tako imenovanimi civiliziranimi prebivalci, ki so totalka na ego tripih.


tisti, ki si ne zna več predstavljati bivanja izven gabaritov tega in podobnih sistemov, je že ujetnik mreže kolektivno nezavednega. samo v vednost, in prosim, brez panike (hvala D. Adams), ker stvarstvo vodi niti za vsakogar in vse. včasih kaj pokonča, včasih pa se tudi opraviči za nevšečnosti.

Napiši komentar

In v realnosti življenja greš vase

02:31, 19. 03. 2017 .. Avtor ZavestnaSamost
Veš, ljuba Darja,
misli nase in na vse dobro in lepo,
kar ti je dano!
Tudi moje življenje je zasrano...
Ko je VSE dobesedno ZAsrano,
da preživiš, sanjati ne smeš,
ampak greš na tem totalno zavoženem, zasranem
svetu preprosto VASE!
Saj drugače se ti res zmeša.
Ker v realnosti ne moreš pobegniti v sanje.
Saj se moraš še zase bojevati:
"ŽIVOT JE BORBA!" rad govori v "šprahiki" nekdanje skupne države moj "svakec" ...
In po spominu, mislim da je naslov nekega romana
"Iz take snovi kot sanje".
Ker hodim samo v bližnje trgovine,
pa res strastno fotkam, na stotine fotk,
nebo in sonce in oblake z balkona!
In nebo in oblaki so vedno DRUGAČNI...
Imej se kar najbolje in najlepše, kot najdeš,
da ti je dano...
Svetlobo z nebes, R.


Mislila sem na Simmlov roman

02:48, 19. 03. 2017 .. Avtor ZavestnaSamost
Nisem toliko mislila na Shakespearov izrek,
pa še kdo je to zapisal...
Mislila sem na roman: Iz te snovi se tkejo sanje
Johannesa Maria Simmla.
Poudarek je na SNOVI in na SANJAH...
Sama v bistvu vse noči ne spim,
zaspim šele proti jutru in spim in sanjam v prvi polovici DOPOLDNEVA...

Bravo Darja,

08:57, 19. 03. 2017 .. Avtor marjana
za ta daljši haiku.
Vse povedano kar je povedati treba. Če bo le eden malo razmislil in kaj spremenil na bolje, si opravila ogromno delo. Če ne, si ga tudi. Ko bomo ljudje sprejeli (dojeti niti ni treba), da se ne ženemo za biti več in biti največ, ampak se naučiti živeti zdaj, bomo vredni svobode.
Objem srca, M.

Ravno

10:49, 19. 03. 2017 .. Avtor Mozakar
zadnjič sem premišljeval, kako so stare civilizacije propadale ravno na višku svojih moči. Imeli so vse in ko niso vedeli več kaj bi še naredili, so začeli iskati užitke v nenormalnih, ekstremnih stvareh.
Kako blizu roba smo?

Renata

12:01, 19. 03. 2017 .. Avtor darja1
spomnila si me na knjigo Janeza Strnada, Iz take so snovi kot sanje, od atomov do kvarkov. meni je odprla vpogled v fiziko, in za tisti čas (90-a leta) zelo kvalitetno delo. no, pa vidiva, da imamo podobne naslove v različnih zvrsteh :-) kakšen lep nedeljski sprehod ti želim, lepo fotkico in morda kakšno poglavje iz romana

Marjana

12:32, 19. 03. 2017 .. Avtor darja1
to gnanje "za biti več in biti največ", je množična iluzija lažne svobode, tisti, ki jo poganjajo, so v več primerih psihično moteni in to širijo naokoli. ja, na nas je, kot praviš, da se naučimo živeti zdaj in ne nasedamo iluzijam psihičev, ki jim ustreza, da se ljudje počutijo odvisne od njihovega sistema. potem svoboda ne bo niti milimeter stran od nas. mirno nedeljo ti želim in kakšno lepo fotko za nas, prosim :-) d

Možakar

12:37, 19. 03. 2017 .. Avtor darja1
ta civilizacija je zelo ekstremna in škodljiva. si mi dal za misliti, kaj pomeni biti na višku moči - je to res moč, ali kaj drugega, ... in nas farbajo po dolgem in počez?! bom razmišljala na nedeljskem sprehodu :-) lep dan tebi in tvoji :-) d

Nedeljsko romanje v trgovino,57 fotk rožic in ptičkov

17:47, 19. 03. 2017 .. Avtor ZavestnaSamost
Ja, ljuba Darja,
sem našla na spletu naslov tudi tega slovenskega romana...

Res sem imela čudoviti nedeljski sončni sprehod.
Sicer moje nedeljsko romanje v trgovino z velikim nakupovalnim vozičkom, še cekar obesim nanj...
Pri "Doma v Sloveniji" sem kupila, kar potrebujeva
dva, ki sva še doma,
z BUM popustom, pa D*nar nabiram...

Za mojega dipl. Trenerja in skladiščnega Delavca še vedno skrbim in mu pripravljam malico, zato hodim v trgovino pogosteje po sveže žemljice zanj, ja,
pa tudi zase kupujem priboljške za diabetike...

In ja, naredila sem 57 fotk vseh rožic, ki so na novo vzcvetele v pomladnem prebujenju. In živahne ptičke sem ujela v fotoobjektiv...
Moja nakupovalna pot še za mojo dušo...
Dah rožic, čiv-čiv ptičkov... R.
P.S. Berem nič več, še naročeno revijo Zarja
po navadi samo prelistam...


pravičen fragment? fragment = odlomljenina,

22:09, 19. 03. 2017 .. Avtor unumestnecessarium
nima dobrega pregleda niti nad seboj, kaj
šele nad drugim/i, zato je lahko le
del-en, parcialen, partijski

celovito je nujno vseobsegajoče,
kata-hole, katholikos, le to
more biti razumevaj-oče . . .

kdo je torej lahko pravičen?
kdor vidi in razume vse
mi torej nikakor ne

narediti to, kar se (v smer
kalokagathie) da - to je
najvišja dolžnost vsake/ga

potem bo bolje


Renata

23:10, 19. 03. 2017 .. Avtor darja1
pokukala sem na tvojo pot v mini-market. jaz bi blagajničarko kar vprašala, ali deli komplimente upokojencem, da ne kažejo svojih let in ji morajo dokazovati, da so res upokojeni :-) obiskala sem tudi tisto stran, kjer imaš lepe sobne rože, naj ti cvetijo v tej novi pomladi. naši spomini pa ... pozabiti se jih ne da, ampak skozi marsikaj smo šli in to je za nami. oči imamo na sprednjem delu glave, kar simbolično pomeni, da gledamo naprej in gremo naprej. bogatejši po izkušnjah in modrejši. vsi angeli te podpirajo na tvoji poti. naj bo večer prijetno tvoj, d

Ena stvar je nujna

23:25, 19. 03. 2017 .. Avtor darja1
in dolžnost vsakega, lepih vrlin povrniti vsem :-) lahko nočko, d

Računi,zelena čakra,angelske figurice...

23:55, 19. 03. 2017 .. Avtor ZavestnaSamostNova
Ja, Darja, v tem mojem bližnjem marketu franšiza Najboljšega soseda je na računu vse vredu in prav.
Ko si omenila čakro ljubezni, je zelene barve in tudi roza barve. Zelena je barva upanja in roza barve je mineral roževec.
"Tretje oko" sredu čela pa je, mislim, modro-vijolične barve.
Spomin me zapušča, barva najvišje čakre je belo-vijolična.

Okoli 40 angelskih figuric imam in malo zbirko mineralov oz. kristalov.
In zares se lesketajo in svetlikajo...

Ja, nedeljskih čez 50 fotk rožic in ptičkov prenašam v računalnik... Za dušo... R.

{ Prejšnja stran } { Stran 3 od 520 } { Naslednja stran }

Na kratko o meni


darja1.eDnevnik.si

«  december 2017  »
pontorsrepetsobned
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Na prvo stran mojega eDnevnika
Osebna stran
Arhiv sporočil
Sporočila, ki so jih napisali moji prijatelji
Moj foto album

Kategorije

Bubi Zubi haiku
dnevnik svetlobe
eko haiku
Florentinski dnevnik - Capriccio Fiorentino
Fotoklub Ljubljana 1931, 1932, 1933, 1934
GLOBALNA ŠTALA
haiku
star predalnik
Veter med otoki

Najnovejša sporočila

NIBIRU na balkonu
ZDAJ MI JE JASNO!!! :-) (-:
NIHČE NE ŽIVI SVOJIH SANJ, vsak si nekaj domišlja in prilagaja okoliščine - haiku, malo daljši
8. marec v službi
padec na ledu

Moji prijatelji

lea199
bonbonhaiku
morskadeklica
Rika
odsrcadosrca
klotilda
Chantal
malayka
Kleopatra
najstniskidnevi
sajnovicBrajdic
Babica
pravakala
drsalka
anabell
vvooodnarka
ZavestnaSamost
modrival
mah
ink164
modrina
thepeopleof
janalumnus
zuzzu68
najinapot
franc
barvnasmetana
sime
Ramus
DaniKa00
jagoda1
trimegistus
mehanikaleban
modrebesede
myoffice
deklicamorska
Danika01
ZavestnaSamostNova
scarlet
nervuska
Sapfo
barvica
ArtGrafika

Zanimive strani

Število zadetkov: 3815640
Avtor vsebine tega eDnevnika je darja1.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik