<h1>eDnevnik, slovenski blog</h1>

vsakdan družinskega pomočnika
druzinski-pomocnik.eDnevnik.si
o vsem, kar sestavlja vsakdan družinskega pomočnika

Na prvo stran | Osebna stran | Arhiv starih sporočil |
Število zadetkov: 144392


Ptičja gripa = še en živalski genocid

Avtor 14:01, 1.03.2006

Kljub prizadevanju si še nisem izbrisala iz spomina in misli grozljivih prizorov gorečih , še na pol živih krav, že mi v vseh dnevnoinformativnih oddajah že nekaj časa prav sadistično dosledno in prizadevno prikazujejo krvoločno iztrebljanje nemočnih, za enkrat še samo domačih ptic = kokoši in njihovih sorodnikov.

 
Razlika je le v nijansi, da se enkrat dogaja v Aziji, enkrat v Evropi,.... Skupno pa je vsem posnetim in predvajanim prizorom, da je ravnanje z na smrt obsojenimi/prestrašenimi živimi bitji  povsod izpeljano na krutejši način kot bi bilo po moje, naivna kot sem, sprejemljivo za civilizirana, višje vsestransko razvita bitja, med katere se prištevamo kot predstavniki človeške vrste.
 

Mi iztrebljamo, ptičja gripa pa se vseeno pridno širi!

 

Mačke. Kmalu bodo na udaru našega krvoločnega reševanja problema oz. zatiranja virusov pričje gripe vse mačke, nato morda psi, ne pozabimo medvedov, pa veveric,....

 

Virusi se veselo množijo in po moji kmečki pameti, ko jim začne primanjkovati trenutnih gostiteljev, prefrigani kot so mutirajo in si najdejo novega ničhudega slutečega gostitelja.

 

Kaj bo, ko bo začelo primanjkovati živalskih vrst za masakriranje in tudi ubogi virusi ptičje gripe ne bodo imeli druge izbire za preživetje kot da se naselijo v ljudeh - kako se bomo tedaj lotili tega problema!

 

Bomo pobrskali po zgodovini in npr. uporabili izkušnje z uplinjanjem v taboriščih druge svetovne vojne?

 

Kmalu si nihče več ne bo upal zakašljati, kaj šele kihniti!

 

Če pomislim, kako brezbrižno in brezčutno pušča takoimenovani razviti svet umirati od aidsa ali lakote črno celino / Afriko, ni potrebno imeti preveč razvite domišljije, da si predstavljaš, kaj bi se zgodilo ob pandemiji ptičje gripe.

 

Morda pa bodo kmalu odkrili učinkovito in vsem dostopno zdravilo ali cepivo.

 

Morda pa bo kaka druga bolezen ali nadloga postala bolj zanimiva za medije.

 

Morda pa bodo tisti, ki odločajo v svetovnem merilu, sklenili, da je potrebno na katerem drugem področju učinkovito počistiti, da bo njihov dobiček večji.

 

Kdo ve!

 

********************************************************

 

Kasneje na spletu naletim na tekst, citiram:

 

...je pojasnil predstavnik WHO za ptičjo gripo Dick Thompson: "Na to je potrebno realno gledati. Zaradi te bolezni je bilo ubitih 180 milijonov ptic, ob tem pa so odkrili manj kot 200 primerov pri ljudeh," je dodal.{ Prejšnja stran } { Naslednja stran }
Avtor vsebine tega eDnevnika je druzinski-pomocnik.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik
si.blogs Thank you!