<h1>eDnevnik, slovenski blog</h1>
Moj eDnevnik

Moj eDnevnik


V družbi mesojedov(dobesedno) :)
13. 05. 2017

***

Danes sedim v družbi treh od štirih poznavalcev, kolegov  iz otroških dni. Eden od bratov me vpraša, če sem še vegan ali vegeterijanec ... še nekaj malenkosti ga je zanimalo. Odgovarjam striktno njemu, z dodano omembo, da je po moje meso vzrok vseh bolezni, na kar me njegov starejši brat panično grobo prekine (ob drugem pivu) ... da ga ta tema ne zanima in noče debate o tem. Druga dva v družbi molčita.Sedaj  mislim, da sta me pokeraško namerno potegnila v konflikt.

Eden me sprašuje, drugi noče slišati ??

Nato, ta ki me je izzval v nepriljubljeno temo hudomušno izreče v imenu vseh štirih; "Veš nismo prava družba zate s to temo" ??

Vas vprašam, katera tema, debata je bolj koristna in smiselna, če ne o hrani, ko si enkrat krepko pohodil abrahama???

Ja, Gombovc Marjan je od nekdaj znan (in brat Sergej, ki noče debate o mesu, ta ga spravi v agresivni upor, da ti prepove svobodo govora) provokator, včasih tudi fizični.

Zapalila sta me, da bom še tukaj zatežil s primerjavo na to temo. Marsikdo pozna mene in Gombovce, tako da lahko dobi realno sliko moje kritike.

Užalila sta me v družbi in sedaj počnem kontra na svojem blogu, čeprav nikoli ne operiram z imeni, bom tokrat svoj kodeks etike ignoriral.

Poglejmo zgodovino gospodov (Cesarji, kralji, grofi, lordi ...), brezdelneži.

Nekoč so se gospoda nažirala predvsem mesa. Ta večina gospode niso dočakala niti 40 let ?? Zakaj le.Revež, tlačan je s stradanjem, krompirjem, kruhom  živel dlje, če ga ni slaba higijena in epidemija pokončala.Zakaj le.??

Danes se to nam dogaja, predvsem penzionistom.Nažiranje mesa je podobno časov Grofov z istimi posledičnimi bolezninami  diabetes, srca, ožilja, rak ... kajti oboji niso nič konkretno sistemsko fizično delali. Meso se težko prebavlja(48ur en obrok) in sedenje, poležavanje s tesnobo v trebuhu povzroča gnitje mesa in razmoževanje bakterij, ki zastrupljajo, pacajo vso telo  in možgane.

Meso, špeh, nasploh maščobe so  za fizične delavce, kmete, ki so ves dan v gibanju in to naglo pokurijo. Tudi mladina se  premalo giblje za tako prehranjevanje. Zato se nanašati na naše prednike, ki so bili lovci in jedli morda vsak drugi dan ulovljeno meso ... je nesmiselno, da ne rečem neumno. Predvsem ciljam na subjekte, ki jedo veliko mesa in trikrat na dan, teh ni malo, ki si obroka brez mesa niti zamisliti ne morejo.

Pa naj dodam, da sam nisem absolutni nemesojed. Le strinjam se z vsemi vegani, presnojedci in vegeterijanci. Ti ljudje so višje civilizirani, kajti meso ne pristoji inteligenci, katero si pripisujemo, kar so dokazali največji misleci, ki so ustanovili univerze ...  pred tisoč leti in več; ... Platon, Aristotel, Sokrat, Pitagora, Jezus ... vsi vegeterijanci, kajti ne moreš debatirati o življenju, če se s taistim  prehranjuješ.

Danes je človek lovec na denar, karijero ... in so dovolj makaroni, riž z veliko zelenjave, sadja ... ( čeprav boste zanikali, kot kadilec, da mu cigaret škoduje in pjanec za alkohol)

No pa sem izrekel, kar nihče ne sliši rad, kajti hrana je tabu in privatna dobrina, četudi v tesni družbi s tabletami in fermacijo nasploh.


(Objavljeno: zdravje)
Napiši komentar
A dejstvo, da....13. 05. 2017
...so rastline žive, pa ne šteje? Zate ne, očitno. Ne moreš živeti, če nisi člen prehranjevalne verige, pravzaprav spleta, tako je življenje na Zemlji naravnano od začetka.
Avtor: Gost

Komentar brez naslova14. 05. 2017
hehe ... ta je dobra. Se rastline objemajo, fukajo, ljubijo med sabo, so hinavsko čustvene, kot ti objemaš, poljubljaš svojega otroka in poješ telička od krave?? Človeka zanima samo mrtvo; hrana, pijača, hišam, avto, papir ... vse drugo, ki se ga zanima za življenje, ubije zatre ... so dejali Indijanci in kot tudi ne mara drugačno misleče, drugačnno govoreče ...Tak je tudi tipičen Slovenec.
"Človek je pokopališče za živali" je dejal Tolstoj, je bil bedak kot jaz in vsi, ki sem jih naštel v postu??
Pet razlogov je za nejesti meso;

... humano, etično, inteligentno, zdravo, človeško ...
In sedaj ti meni naštej razloge za ??
Avtor: enpassant

Samo in ...14. 05. 2017
...izključno na to, da so TUDI rastline živa bitja so letele moje besede.
Ti pa, kako predvidljivo, o nečem povsem drugem. Ja, če ne moreš drugače kot le skozi svoje oči videti svet, je pač tako.
Preberi knjigo https://www.zalozba-chiara.si/ostalo/394-skrivno-zivljenje-dreves morda ti pa odpre kak košček sveta, ki ga negiraš, vsaj tako je videti.
Avtor: Gost

Gost14. 05. 2017
Kolega, kje si ti začel, če si že pri rastlina dam kapo do. Tudi voda je živa, ćuti in ima spomin, vendar sobiva v nas. Rastlina ima kratko dobo življenja ker je njen namen za hrano živali, te ne preživijo brez nje, mi pa brez mesa ??? a ne??
Vse ima svoj namen v naravi, da mi jemo meso tudi biblija in Bog ne propagandirata, čeprav bi eni radi da je Jezus jedel ribo na zadnji večerji ni res, pač pa kruh in prvi kristjani so bili vegeterijanci in kvizitorji so jih iztrebljali ... sedaj se ba za božič nažiramo in delamo pokole živali??
Sploh pa ti povej svoje mnenje in ne kopiraj mnenja drugih ter znanstvenikov, preberi raje moj naslednji post o intuiciji, mogoče te bo kaj skomiknilo :) LP ac
Avtor: enpassant

Sporočilo 5 od 1842
Prejšnja stran | Naslednja stran
Avtor vsebine tega eDnevnika je enpassant.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik