Zgodbe

Zgodba o kopanju

Bil je sončen sobotni popoldan, ko sva se jaz in moja soseda odpravili kopat v Bohinj. Bil je zadnji poletni vikend, predenj nas je vreme pripravilo na jesen. Kljub lepemu vremenu ni bilo več toliko kopalcev, kot vikend pred tem, ko sva same pri sebi molile, da bi našle kakšen prostorček, kjer bi bilo zadovoljeno obema okusema, malo sence in nekaj sonca.

Tokrat ni bilo veliko kopalcev, je bilo pa veliko zalivov pri jezeru, primernih za kopanje, toda mojo sosedo je očitno težko zadovoljiti s prvo plažico, ki je prosta in ima primeren vstop v vodo. Tista tam je preblizu vode, tista zraven je že zasedena, tista naslednja ima preveč sonca, še naslednja je preveč odprta.

Ob tem kompliciranju mi je narahlo zastal dih in sem začela razmišljati, da če se ne bom hitro odločila sama, bo to trajalo še celo uro. Ko sem se odločila za plažo med dvema zasedenima plažama, je soseda rekla po čudežu,da sem se zelo dobro odločila glede najine plaže. Oddahnilo se mi je, da je bilo konec kompliciranja in da je bilo čas za uživancijo. Takoj ko sem raztegnila svojo brisačo in se preoblekla v kopalke, sem zaplavala v mrzlo vodo, ki pa je pri toplem ozračju prijetno ohladilo moje načete živce. Saj ni bilo tako hudo, toda seveda so bili načeti. Dvakrat sem zamahnila z rokami in že pozabila na svoje prejšnje stanje.

Bil je popoln dan. Sijalo je sonce in midve sva imele popolno plažo, kjer je bilo nekaj sonca in nekaj sence in bolj, ko se je bližal večer, več je bilo sence. Ob popolnem plavanju in popolni ohladitvi in popolnemu počitku, ki nama je risal nasmeh na obraz, sem se zdrznila, ko sem ugotovila, da je vsa ta popolnost nastala le v moji glavi. Popoln popoldan v dobri družbi, ki ni popolna. To mi je dalo misliti. Kljub velikim nasmehom in popolnim uživanjem je to nekaj kar se vidi na zunaj. Ali je znotraj nas tudi življenje tako popolno kot ga vidimo od zunaj? Nekateri ljudje se nam zdijo tako popolni, tako izdelani, brez same napake. "Je to tisto, ta popolnost, ki jo nosijo znotraj?So znotraj tako popolni kot od zunaj?" me je prešinilo medtem ko sem z enim očesom opazovala zadovoljne obraze sosednje plaže, ki so uživali sobotno popoldan tako kot midve s sosedo. Čeprav še zdaleč ni nihče tako popoln, kot zraste to v naših glavah, naj bo ta sobota popolna. Dan je lahko popoln, medtem ko mi nismo.

(Napisano:16.9.2016)Napiši komentar

Ta trenutek

12:47, 2. 11. 2017 .. Avtor Gost
Znati uzivati v tem trenutku in biti zadovoljen s tem, kar imas,cetudi ni idealno, to je korak k popolnosti!
l.p

Odvisno

19:36, 3. 11. 2017 .. Avtor Mozakar
za koliko se kdo prodaja in za koliko je kdo pripravljen to kupiti.

Resnično

21:35, 3. 11. 2017 .. Avtor lenkica
Dvakrat resnično.

{ Prejšnja stran } { Stran 3 od 30 } { Naslednja stran }

Na kratko o meni

"Iskati in najti v sebi sam svoj kompas in smer - to je umetnost."
lenkica.eDnevnik.si

«  november 2017  »
pontorsrepetsobned
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

Na prvo stran mojega eDnevnika
Osebna stran
Arhiv sporočil
Sporočila, ki so jih napisali moji prijatelji
Moj foto album

Kategorije


Najnovejša sporočila

Zgodba o dveh dušah
Zgodba o biti
Zgodba o kopanju
Zgodba o Ljubljani
Zgodba o filmu

Moji prijatelji

OdseviNeba

Zanimive strani

Število zadetkov: 12950
Avtor vsebine tega eDnevnika je lenkica.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik