<h1>eDnevnik, slovenski blog</h1>
18. 03. 2012,18:30

Spletna Era - Prvi spletni multimedijski album

Avtor zapisa je Mare

Pozdravljeni!
Je minilo že kar nekaj časa od zadnjega javljanja in se spodobi obuditi naš blog - sploh, če se imamo za nek spletno ozaveščen band .
Če morda spremljate dogajanje v Momento taboru, morda veste (ali pa boste pravkar izvedeli ), da smo Momento izdali naš prvi album z naslovom Era. Fizična izdaja se je pripetila 7. oktobra 2011 s premiernim koncertom v Orto baru. V naših glavah pa je že dolgo pred tem zorela ideja o drugačnem lansiranju, poleg klasičnega na CDjih seveda. Albumu smo želeli izdati z neko dodano vrednostjo, zato je Era doživela še svojo spletno multimedijsko izdajo, in sicer 30. novembra 2011.

Spletna izdaja albuma seveda ni čisto nova ideja, saj so skupina Radiohead svoj album "In Rainbows" dali na voljo za download (slovensko: dolpoteg ) že konec leta 2007. Vsak ga je plačal toliko kot je mislil, da je vreden. Njihovemu zgledu so sledili še mnogi izvajalci (tudi slovenski), kar je bil sigurno odgovor na slabo prodajo albumov v fizični obliki in najbrž je vsakemu avtorju vseeno bolj pomembno, da je njegova glasba slišana čim širšemu krogu poslušalcev. Časi multi-milijonskih naklad albumov so minili in za glasbenike je bolje, da se s tem čimprej sprijaznijo in prilagodijo situaciji . Mi se vsekakor smo (sprijaznili in prilagodili ) ter idejo o spletnem albumu še nadgradili.

Ero smo lansirali kot prvi spletni multimedijski album v Sloveniji (morda celo globalno ). Koncept albuma Era smo si zamislili nekako tako, da je vsaka skladba z albuma, predstavljena zvočno (itak ), z besedilom, ter umetniško fotografijo, sliko in grafičnim delom, nekatere skladbe pa še s pripadajočim videom. Vsem zaslužnim seveda velika zahvala (najdete jih na "Zadnji strani" Spletne Ere).

Spletni album je na voljo vsem z dostopom do interneta. Poleg sluha, zahteva "Spletna Era" še uporabo ostalih čutil . Dostopna je ne le na osebnih računalnikih, ampak tudi na tabličnih računalnikih, kot so iPad-i . Skratka dovolj besed, preidimo k dejanjem.

Naj se "Spletna Era" začne s klikom na gumb za predvajanje na naslovu:
Vklopite čutila in uživajte .PS: Če vam je album, ali posamezna skladba všeč, jo lahko delite tudi na svojem Facebook zidu s klikom na gumb "Všeč mi je" (oz. "Like"). Vsake podpore bomo zelo veseli .

That's all folks!Trenutno stanje duha: ležerno nedeljsko


Napiši komentar
Komentarji:

Avtor vsebine tega eDnevnika je momento.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik