<h1>eDnevnik, slovenski blog</h1>
29. 05. 2009,08:56

Kulturno-nakupovalni izlet v Gradec z glasbeno skupino Momento

Avtor zapisa je Robi

6. junija 2009 se z avtobusom odpravljamo na simbiozo kvalitetne glasbe, bogate zgodovine in vsestranskega shoppinga. Odpravljamo se v Gradec, na avstrijsko Štajersko, kjer bo potekal finalni koncert mednarodnega glasbenega natečaja Newcomer 2009.

 

Posavska glasbena skupina Momento je namreč po uvrstitvi na natečaj prepričala komisijo in prisotno občinstvo na 3. predizbornem večeru tekmovanja. Fantje so si tako zagotovili vstopnico za finale, kjer se bodo v konkurenci 15 izvajalcev potegovali za čim višjo uvrstitev, pri tem pa jim bo pomagal tudi vaš glas! Dogodek bo potekal v odlični koncertni dvorani Orpheum s pričetkom ob 17h.

 

Ogled koncerta pa seveda ne bo vse. Združili bomo prijetno s koristnim in izkoristili ves potencial drugega največjega avstrijskega mesta. Ogledali si bomo zgodovinski center Gradca, katerega je UNESCO leta 1999 uvrstil na seznam svetovne kulturne dediščine. Zanj je značilna arhitekturna harmonija objektov iz obdobja gotike pa vse do modernizma. Ker se Gradec nahaja na kulturnem stičišču Srednje Evrope, Italije in Balkana, je mesto unikatna mešanica različnih kultur. Tako si bomo lahko ogledali graški urni stolp, zvonik, deželno hišo, topniški branik, katedralo, mavzolej, trg Schlossberg, Mestni park, Baziliko Marije Tolažnice in še kaj bi se našlo.

 

Nikakor pa ne bomo pozabili na tradicionalni shopping v Gradcu, ki je s svojimi nakupovalnimi središči še vedno velik magnet za slovenske potrošnike. Center West, Citypark, Murpark in Shopping Nord so imena štirih največjih nakupovalnih centrov v mestu, kjer boste zagotovo našli nekaj po vašem okusu. Če pa ste pristaš manjših butikov, pa jih je v centru mesta še vedno dovolj.

 

Leto 2009 predstavlja pravo prelomnico za skupino Momento, saj na krilih finala Newcomerja tudi sicer letijo visoko. Izdali so namreč svoj prvi singel in videospot za komad »Flying High«, ki ga predstavljajo na raznih radijskih in televizijskih postajah. Prav tako so fantje koncertno močno aktivni, saj nastopajo po raznih odrih širom Slovenije. Najnovejši koncertni uspeh je ravno uvrstitev na največji slovenski rock festival – Rock Otočec 2009.   

 

 

Glede cene: cena prevoza in koncerta – znaša 15 EUR. (v ceno vštet prevoz v obe smeri in karta za koncert finale natečaja Newcomer 2009)

Čas in kraj odhoda:  

-          Krško, Avtobusna Postaja (Videm), sobota 6.6.2009 ob 8:00.

-     via Šmarje pri Jelšah, Celje => Gradec

Prihod nazaj: Krško, 1:00-2:00 v nedeljo ponoči

Prijave: 041 671 134 (Robi)Trenutno stanje duha: Navdušeno


Napiši komentar
Komentarji:

Avtor vsebine tega eDnevnika je momento.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik