<h1>eDnevnik, slovenski blog</h1>
Moj eDnevnik
nostradamus.eDnevnik.si

Opis
Moje povezave

» Na prvo stran
» Osebna stran
» Arhiv starih sporočil
Število zadetkov: 13341

Zanimive strani

KAJ JE VEDEL JANEZ ?

Pravzaprav sem kar precej zmeden. Dogodki okoli SOVA, ki nam jih v pravi medijski evforiji servirajo novinarji, vlada, parlamentarna komisija in ne vem kdo še vse, so preprosto povedano- konfuzni.

Na eni strani je pozicija, ki po več kot dveh letih vladanja tudi tej slovenski »zunanji« vohunski organizaciji, odpira omare z okostnjaki in skoraj že z DNK analizo dokazuje čigav je kateri okostnjak in na drugi strani, del opozicije, ki se je kar sama zapletla v advokaturo sicer vladne službe.

Pri nenehnem medijskem obravnavanju t.i. afere SOVA pa se mi kot bralcu ali gledalcu iz kavča, nenehno pojavlja dilema; komu verjeti?

Če pustim ob strani dejstvo, da je glede na bagatelno vrednost letalske karte v aferi, v ozadju zagotovo želeno nabiranje političnih točk desnice in se osredotočim samo na dejstva, se sprašujem in razmišljam takole:

  1. Kako to, da je Janša, takoj po prevzemu oblasti zamenjal skoraj že kolesa na vseh mestnih avtobusih, le direktorja SOVA ne. Zato je potreboval več kot dve leti !? To bi bila vendar ena najbolj upravičenih kadrovskih menjav v začetku mandata, ki mu je nebi mogla očitati nobena opozicija.

 2. Janša zatrjuje, da za črni fond ni vedel. Recimo, da mu verjamem ravno toliko, kot on Drnovšku okrog vedenja za potne stroške njegovega zdravilca. Saj vendar sam (verjetno) najbolj ve, kako se da nabaviti kakšen kalašnikov v imenu slovenske suverenosti ali v  pomoč bivši prijateljski sosednji državi. Kot, da takrat niso operirali s črnimi fondi vojaške obveščevalne službe.

  1. Kako to, da Podbregar, preden je zapustil sovo, ni odstranil tako kočljivih dokumentov iz trezorja o katerem še baje Janša ni nič vedel. Za koga je pa potem Podbregal podpisoval in celo hranil te dokumente, če ni imel, kot pravi Janša, nobene kontrole nad sabo. Potemtakem bi lahko mirno papirje sežgal in za sporne odlive zmanjšal t.i.črne prihodke. In če so v sovi, kot trdi Lovro Šturm, uničili kar zajeten kup spornih dokumentov, bi lahko še te. Torej je le nekdo kontroliral tudi njega. Hmmm...čudno?!
  2. Po drugi strani pa se Drnovšek obnaša kot Jelinčič takrat, ko je videl »belega golfa«.

 Vse je kar naenkrat političen konstrukt, »podmetanje« in obrekovanje. Le tega ne pove; ali ga je indijski zdravilec »zdravil«  ali ne in če ga je, kdo je plačal celotne stroške ?! Ko pravi Drnovšek, da se je z njim sicer večkrat sestal, da pa ne ve ali je prišel zdravilec v Slovenijo še po katerih drugih opravkih, ga jaz razumem takole: »Ja, zdravil me je, vendar je prišel v Slovenijo kot  zunanji sodelavec sove še po drugih opravkih. Tisto z mano pa je bilo takole-mimogrede. Tega pa ne smem povedati naravnost, ker bi sicer odkril tajnega sodelavca sove.«

 Hmmm? Morda pa res? Morda je bil tip sodelavec sove in je izdajal našim podatke o zdravstvenem stanju kakšnih tujih državnikov pa je ravno takrat osebno prinesel kakšno kartoteko od Putina ?

 5. Sprašujem se naprej; Pa saj vendar Drnovšek res ni bedak, da bi se dal takole poceni kompromitirati z nakupom ene razmeroma poceni letalske karte iz nekega tajnega vladnega fonda. In takole zasebno je dokaj skromen ter varčen, tako da ima pri svoji plači in za svoje zdravje gotovo dovolj svojega denarja. Čemu torej? Nekaj tu ne štima?! Hmmm... čudno?!

 Na koncu tega razmišljanja pa sem se odločil.

 Vse kar je do sedaj vlada prinesla na plan je res. Karta je za Sardeshmukhuja  plačana iz črnega fonda sove, za katerega je vedel tudi Janša. Drnovšek pa je samo naivna žrtev » neprevidnih ritolizniških kabinetarjev«, ki so mu želeli s to karto pokazati, kako sposobni so vse »zrihtati« in kako radi ga imajo.

»Saj res, od kot pa karta?«  se je Drnovšek, v vsem svojem  »dalai lamovskem« poslanstvu, verjetno začel spraševati šele ob izbruhu afere  .


Objavljeno: 22:43, 20.05.2007
Napiši komentar
Obvesti prijatelja o tem sporočilu >>>

EHJA

mi, navadni državljani, smo preneumni v primeru, ko želimo razumeti politične kapacitete.
nekaj mi je pa vseeno logično, ker (tokrat na srečo) osebno poznam par politikov.
Ko nek XY pride na oblast, si počasi vtepe v glavo, da mu ta položaj pomeni nedotakljivost, živlejnje zastonj + 1 milijon priviligejev.
In iz tega stališča je potem tudi razumeti drnovškov bes, ker se mu zdi enostavno krivično, da mu nek pritepenec (JJ) njemu, stari politični bajti, očita nekaj, kar sodi v sklop privilegijev, ki so zanj od nekdaj bili in bodo for ever ostali.
In če na tisto karto, pa še na marsikaj, gledamo s temi očmi, potem se drnovšku res dela "ogromna krivica".
praviš, zakaj ni Podbregar malo bolj počedil za seboj?
Hm, kaj pa, če je to nameraval, pa pospravljanja kdo od podrejenih ni vzel povsem resno?!
Veš, nekateri ljudje sedijo tudi na dveh stolih in o dvojnih vohunih, špionih ˛agentih si si9gurno že kaj slišal, ane?
:-))


Avtor komentarja milena . Objavljeno: 05:29, 21.05.2007

Povezava

Ne bi glih rekla,

da je Podbregar sedel na dveh stolih... Prej, da je to zadevna karta tako banalna reč in tako nekaj normalnega, povsod drugje, razen v Sloveniji, da bi bila neopazna, tudi če bi se res kurila grmada...

Pa niti se mi ne zdi ta zadeva s Sovo in karto kot tako tako zelo sporna (beri: je zelo podobna JJ in njegovemu načinu vladanja - iz muhe delati slona, dokler ti folk verjame, če ne ga pa utišaš)...

Mnogo hujše se mi zdi to dogajanje v ozadju - skozi kompromitiranje predsednika odvzeti mu vsakršno legitimnost - v tem dogajanju vidim, da vlada ruši predsednika...

To se mi zdi mnogo hujše in sprevrženo in kvarno za ugled države, kajti nekaj je potrebno vedeti in se tega zavedati - Drnovšek je, kakršenkoli že je, zelo cenjena osebnost, svetovna osebnost, ki gre ob bok vsem državnikom sveta - levim, desnim, rdečim in črnim, kar JJ ne bo nikoli... Drnovšek se je v svetovni vrh postavil z znanjem, s strpnostjo in sprejemanjem drugačnosti, kar vladi s predsednikom vred manjka...

In zdi se mi izjemno grdo takšno početje... hkrati pa odrešujoče, da se vsaka pesem enkrat izpoje, tudi ta se bo!

Avtor komentarja Lucija07 . Objavljeno: 10:28, 21.05.2007

Povezava

MEDIJI-OBLASTNIKI

Laži, polno laži, zavajanj, podtikanj, polno enga sranja.
Kdo o teh strašnih oblastnikov si je dovolil sestopiti in objeti nas navadne smrtnike??
Kdo si je dovolil biti navaden smrtnik, s svijimi težavami in boleznimi, s svojimi lepimi stvarmi??
Kdo si je dovolil objeti ljudi in jim dati svoj objem?

Objel me je Janez Drnovšek.
HVALA MU!!!!

Avtor komentarja Gost . Objavljeno: 10:42, 21.05.2007

Povezava

<- Prejšnja stran | Naslednja stran ->

Avtor vsebine tega eDnevnika je nostradamus.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik