<h1>eDnevnik, slovenski blog</h1>

Instant zastopnik 2

Objavljeno 16. 05. 2017 ob 08:25 - Napiši komentar

Zadnjič sem popisal, kako sem v živo odigral vlogo zastopnika. Zdaj se na istem primeru dogaja nadaljevanje, ki ga nisem vesel: zadeve gredo svojo pot na najbolj črn način, kar seveda ni najbolj veselo.

Moj 'varovanec' še zmerom čaka na to, da se sprosti mesto v varstvenem zavodu, takrat bo začelo teči tudi 6 mesecev od sodišča zaukazanega bivanja.

Vmes je dobil z drugega sodišča izvedensko mnenje onega psihiatra, ki sem ga popisal v prvem delu, a za drug postopek: za delni odvzem poslovne sposobnosti. Dopis so nama v Polju zastonj skopirali, že par dni ga valjam po mizi in ga berem s težkim srcem. Zakaj? Zato, ker izvedenec psihiater ni samo grdo popisal svojega arogantnega zaslišanja, celo mojo prisotnost je grdo uporabil za utemeljitev svoje teze, da je moj varovanec gaga.

"Med samim pogovorom je izrazito nesamostojen in neodločen. Pogosto se je obračal na zagovornika, da bi le ta namesto njega se odločil. Na zagovornika se je obračal tudi po dodatna pojasnila ob pravnih razlagah, ki sem jih podal, vendar tudi zagovornikove razlage ni kaj dosti razumel."

To človeka res ožalosti. Ampak takole imamo, če psihiatra imenujemo za izvedenca v primerih, v katerih ocenjuje delo drugih psihiatrov.

Ker kaj jaz vidim v tem primeru? To, da se nihče ni vprašal, kako nekomu 35 let zdravijo neko motnjo, pa vsa znanost ne zmore drugega kot ugotovitve 'prognoza bolezni ni ugodna'. Kjer izvedenec vidi neugodno prognozo, tam jaz vidim strahotno packo na slovenskem zdravstvu, arogantno nepripravljenost na uvidenje lastnih zablod in napak, popolno pomanjkanje sočutja.

Kaj sledi? Vesel sem, da sem v tem postopku uspel najti tri pravnice, ki so pripravljene pomagati - če ne v tem primeru, pa v prihodnjih. Glede tega pravi odvetnica, ki sem jo uspel najti po zvezah in dobrih ljudeh, da je postopek s poslovno sposobnostjo praktično izgubljen, saj sodišča praktično nikoli ne presprašujejo izvedenskih mnenj. Glede namestitve v varovani oddelek pa menda imamo šanso vsaj za pritožbo, vendar bomo morali kot jastrebi prežati na tridnevni pritožni rok, ekspresno skenirati in preučiti sklep sodišča, najti prave argumente in ... in poskusiti rešiti človeka pred polletno osamitvijo, ki ne bo prinesla koristi nikomur razen njegovi družini - da se ga bodo končno znebili.

Takle imamo. Upam, da nisem povsem osamljen v prepričanju, da je takšna uporaba Zakona o duševnem zdravju žalostno spričevalo za pravno državo, in da je treba kar kaj postoriti. Če ne v trenutnem spreminjanju zakona pa z izobraževanjem odvetnikov in sodnikov predvsem o tem, da mnenje psihiatrije ni vedno edino merodajno mnenje.

Te poslušala... in v zdravstvu je OGROMNO SVINJARIJ

Avtor: ZavestnaSamost Objavljeno 16. 05. 2017 ob 10:32 - Stalna povezava

Dragi Tone,
zadnjič sem izjemoma imela vklopljen Svet na kanalu A in sem te poslušala in gledala, kako si mirno, jasno in tekoče govoril...

V našem zdravstvu se dogaja OGROMNO SVINJARIJ!
Jaz imam že probleme menjati splošno ambulanto in osebno zdravnico v totem mojem rodnem mesti...
Se zavedam, zakaj določenemu medicinsko-zdravstvenemu osebju NE zaupam...
In imam pisne dokaze zato...
S prijaznimi pozdravi, R.

O, Zavestna,

Avtor: ton Objavljeno 16. 05. 2017 ob 12:51 - Stalna povezava

hvala ti za pohvalo, zelo si me razveselila. Lepo se imej!
Tone

< Prejšnja stran :: Naslednja stran >
Avtor vsebine tega eDnevnika je ton.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik