<h1>eDnevnik, slovenski blog</h1>
8. 05. 2013, 17:00

Novo Upanje

Avtor zapisa je Mare

Čivbucbav! - najbolj rockerski pozdrav
S ponosom predstavljamo prvi singel s prihajajočega 2. albuma skupine Momento - Novo Upanje.
Naj vas tolaži, spodbudi, podkuri kako iskrico v srcu in očeh, čeprav dandanašnji zgleda da gori vse drugo.
Čas je za Novo Upanje!PS: Prihaja tudi video! Stay tuned!
Peace!


Trenutno stanje duha: Fuck the system
18. 03. 2012, 18:30

Spletna Era - Prvi spletni multimedijski album

Avtor zapisa je Mare

Pozdravljeni!
Je minilo že kar nekaj časa od zadnjega javljanja in se spodobi obuditi naš blog - sploh, če se imamo za nek spletno ozaveščen band .
Če morda spremljate dogajanje v Momento taboru, morda veste (ali pa boste pravkar izvedeli ), da smo Momento izdali naš prvi album z naslovom Era. Fizična izdaja se je pripetila 7. oktobra 2011 s premiernim koncertom v Orto baru. V naših glavah pa je že dolgo pred tem zorela ideja o drugačnem lansiranju, poleg klasičnega na CDjih seveda. Albumu smo želeli izdati z neko dodano vrednostjo, zato je Era doživela še svojo spletno multimedijsko izdajo, in sicer 30. novembra 2011.

Spletna izdaja albuma seveda ni čisto nova ideja, saj so skupina Radiohead svoj album "In Rainbows" dali na voljo za download (slovensko: dolpoteg ) že konec leta 2007. Vsak ga je plačal toliko kot je mislil, da je vreden. Njihovemu zgledu so sledili še mnogi izvajalci (tudi slovenski), kar je bil sigurno odgovor na slabo prodajo albumov v fizični obliki in najbrž je vsakemu avtorju vseeno bolj pomembno, da je njegova glasba slišana čim širšemu krogu poslušalcev. Časi multi-milijonskih naklad albumov so minili in za glasbenike je bolje, da se s tem čimprej sprijaznijo in prilagodijo situaciji . Mi se vsekakor smo (sprijaznili in prilagodili ) ter idejo o spletnem albumu še nadgradili.

Ero smo lansirali kot prvi spletni multimedijski album v Sloveniji (morda celo globalno ). Koncept albuma Era smo si zamislili nekako tako, da je vsaka skladba z albuma, predstavljena zvočno (itak ), z besedilom, ter umetniško fotografijo, sliko in grafičnim delom, nekatere skladbe pa še s pripadajočim videom. Vsem zaslužnim seveda velika zahvala (najdete jih na "Zadnji strani" Spletne Ere).

Spletni album je na voljo vsem z dostopom do interneta. Poleg sluha, zahteva "Spletna Era" še uporabo ostalih čutil . Dostopna je ne le na osebnih računalnikih, ampak tudi na tabličnih računalnikih, kot so iPad-i . Skratka dovolj besed, preidimo k dejanjem.

Naj se "Spletna Era" začne s klikom na gumb za predvajanje na naslovu:
Vklopite čutila in uživajte .PS: Če vam je album, ali posamezna skladba všeč, jo lahko delite tudi na svojem Facebook zidu s klikom na gumb "Všeč mi je" (oz. "Like"). Vsake podpore bomo zelo veseli .

That's all folks!Trenutno stanje duha: ležerno nedeljsko
16. 11. 2011, 22:19

"Era" je končno tu!

Avtor zapisa je Bostjan

Lep pozdrav vsem!

 

Po mnogih napovedih, dolgem čakanju in po vseh neštetih neprespanih in preživciranih nočeh lahko ponosno in naglas rečem: Izdali smo naš prvi album, našega prvega otročička!  Punčka je! In sliši na ime Era. Gre za zgodbo o našem petletnem odraščanju, kaljenju, iskanju pravega zvoka in sobivanju/soeksistiranju z ostalimi člani banda. Nepopisen občutek je, ko v rokah držiš originalni izvod, končano delo. In kljub vsem dvomom in strahovom zaradi dokazane lastne pikolovskosti...rezultat je osebno zadovoljstvo in predvsem olajšanje!  

 

Po mnogih mesecih predoziranja z dvanajstimi avtorskimi skladbami sem si takoj po izdaji vzel mesec dni dolg odmor in šele ko sem po vsem tem času nekaj dni nazaj potisnil plošček v CD predvajalnik mojega avtomobila, se mi je odvalil kamen s srca - zadeva se dejansko sliši v redu, misija je bila uspešna!  Ni pa vse v glasbi - tudi vizualizacija albuma je uspela, za kar pa gre gromozanska zahvala predvsem Petri, Juretu, Roku in Dejanu - carji ste!  Če se želite sami prepričati ali pa opredeliti o (ne)uspehu, vas kar takoj (malo marketinga mora biti ) preusmerim na našo domačo spletno stran, spletno trgovino, kjer vam ob zgoraj opisanem izdelku ponudimo tudi čisto nove Momento majčke. Rok trajanja je neomejen, vse skupaj pa še močno diši po svežem...torej naslov: http://momento.si/trgovina

 

Da nadaljujem...posneli smo tudi nov videospot. Za aktualni singel "5ka". Zanj je v glavnem ponovno zaslužen naš (bobnar in multipraktik) Robi Dvoršek. Zadeva je bila posneta poleti v Sevnici in moram priznati, da je šlo za eno najbolj zabavnih snemanj do sedaj, pa čeprav smo (ponovno) bili pod časovnim pritiskom. Kot bi en Srečko nekoč povedal: "Kapo dol", ampak ne fantom - samo glavnemu igralcu Andreju Kopaču. To je ta fant, ki je v Sevnici skoraj pustil svoja pljuča in še kakšen drug vitalen organ, ko se je njegov spotovski alter-ego poskušal spraviti v formo svojega življenja z namenom osvojiti svojo sanjsko punco...ooo  Na koncu mu sicer to žal ni uspelo, kaj več pa najbolje da izveste kar sami s svojimi čutili za vid. Enjoy!

 

 

In da zaključim...koncerti in promocija albuma so/je v polnem teku. Revije Bravo, Pilot, SLO Novice, naša prva naslovnica TV Okno, malo morje radijev in razna TV pojavljanja, med katerimi bi izpostavil premiero spota v oddaji Dobro jutro (RTV Slovenija 1), so le nekatere stvari v seriji promo dogodkov za naš prvi album. Seveda nam najpomembnejši in najbolj čustveno nabiti so definitivno koncerti. Ljubljana, Krško, Brežice in Slovenske Konjice so že za nami, medtem ko so Sevnica, Novo mesto ter Ravne na Koroškem pred nami. Definitivno pride še kakšen datum. Vabljeni torej na živo dozo Momento glasbe, kjer vam bomo pokazali kaj vse smo se naučili in doživeli v teh 5 letih obstoja banda. Sevnica (19.11.) in Novo mesto (26.11.) sta najbližja datuma in upam da se vidimo tam!

 

Bodite v cvetju, lep preostanek leta 2011, čeprav verjamem, da se še pred iztekom tega leta slišimo ali beremo, nam najljubše pa bi bilo, da se vidimo!  Ljudje, rock&roll, če vam pa kaj ne bo jasno ali pa boste željni kakšnih svežih informacij...www.momento.si je tisti pravi naslov za vas

 

Pa veliko pirhov in jajčnega likerja...

BoštjanTrenutno stanje duha: navdušeno :)
3. 10. 2011, 22:13

Koncert v Orto baru in predstavitev albuma "Era"

Avtor zapisa je Bostjan

Pozdravljeni po dolgem času!

 

 

Prihajaaa...7. oktober 2011 - datum, ki šteje za enega izmed mejnikov naše skupine Momento. Vračamo se v ljubljanski Orto bar, kjer bomo premierno predstavili svoj prvi in dolgo pričakovani album "Era". Pokazali bomo vse, kar smo ustvarjali v zadnjem letu dni, to pa bomo počenjali vse do konca letošnjega leta s koncerti po naši Sloveniji. O happy days!

 

Album "Era" bo prvič možno kupiti ravno na petkovem koncertu, kasneje pa tudi preko spletne trgovine in fizične prodaje po vsej državi. Kmalu zatem sledi še posebna spletna multimedijska izdaja albuma ter predstavitev videospota "5ka". V celoten paket smo vložili zares ogromno truda, tako da bomo vse končane produkte z največjim zadovoljstvom in hkrati enormnim olajšanjem (da je ja vsega konec) delili z vami! :)

 

Zares mnogo dobrot torej prihaja v bližnji prihodnosti, najprej pa še enkrat, morda prvič, morda petič - vljudno vabljeni na prvo postajo koncertne turneje, v Orto bar! Koncert in mega žur se pričneta ob 22. uri, do tedaj pa vas usmerjam na povezavo do novega singla "5ka", ki bo v prihodnjih dneh in tednih zajadral po radijskih postajah. Ljudje, pa ne pozabit - Več je vseh poti!

 

5ka.momento.si

 

 

 

Se vidimo v petek! Rock on! :)

BoštjanTrenutno stanje duha: fak yeah-ovsko :)
28. 12. 2010, 18:30

Neumnost na pohodu

Avtor zapisa je Mare

Yo!
Pa smo skoraj prijadrali do konca leta. Obrne se nov list in vse bo boljše, lepše, novejše, višje, večje... Baje.
Neodvisna Slovenija je pred dnevi praznovala svojo 20. obletnico, oz. bolje rečeno spočetje, pot do neodvisnosti je bila še trnova. Torej vse najboljše Slovenija ! Sedaj pa hitro naslednjim izzivom naproti kot mladi voznik (za svojih 20 let) s tovornjakom polnim Šrota (po SSKJ: šrót - grobo zmleto zrnje), Prijateljev, Zidarjev in ostale krame z 0,75 promila v krvi, brez vinjete in zimske opreme po zasneženi avtocesti 200 na uro. Približno taki časi so trenutno .
Na koncu tunela pa (naj bi bila) vedno luč, če odmislimo, da konec nima konca . To luč bo po tanovem napajal ekonomsko zelo upravičen 6. blok TEŠa. Kaj pa je to več kot milijarda evrov? Vsak Slovenček (penzionisti, prvošolčki, dojenčki seveda vključeni) pljune tistih cca. 500€  pa ga mamo . Ekološko, pardon ekonomsko upravičen projekt je na dosegu minimalne plače. Kaj češ lepšega? Treba porabit ves premog, ki je še ostal. Stran pa ne res ne bomo metali . "Alternativ itak ni", so nam povedali .
Fino je tudi, da se vsi grebejo za položaje v TEŠu, ker jih res skrbi za našo prihodnost, da ne bi ostali brez energije in se pred očmi javnosti tepejo za stolčke. Ob transparentnosti projekta so imeli sigurno tole v mislih .
Obiskovanje podnebnih konferenc s figami v žepu pa je že spet druga zgodba... No skratka, leto je bilo sigurno... pestro.

Pa zamenjajmo temo po vsem tem žolču, npr. na glasbo. Zunaj je naš novi singel z naslovom "Neumen". Govori o...

Upamo, da vam je všeč. Dojemanje je prepuščeno sleherniku.

Naj vas še povabimo na veliki koncert, ki bo v četrtek 30.12. okrog 19h na trgu Matije Gubca v Krškem s skupinami Tabu, Neisha, Zlatko, Puppetz in seveda Momento pa še kaj.

V imenu banda pa vam želim še srečn'ga pa zdrauga. Naj bo to res leto (pozitivnih) sprememb. Zgradimo si svoja nebesa sami, brez pomoči SCT in Vegrada , v katerem ne bo najeb... zidar, kvečjemu Zidar .
Glejte in poslušajte s srcem pa ne mislim samo na glasbo .

PS: Pejte še kej na www.momento.si in na desni strani pod Glasujte za Momento kej poglasujte za nas po raznih lestvicah. Bohlonaj! Se vidmo v letu 11!

Mir ven!!!


Trenutno stanje duha: Ho ho ho my ass!
9. 11. 2010, 21:25

TikTakTikTak...

Avtor zapisa je Bostjan

...dela naša Momento ura in nestrpno se približuje datum, ko povijemo našega prvega otročička, mu nadanemo ime in ga za vse večne čase zabetoniramo v zgodovino glasbe, na takoimenovani glasbeni zemljevid.

Seveda, kot se za uvod spodobi...en lep jesenski pozdrav vsem nasmejanim ljudem, izgubljenim dušam, Damjanu Murku (ki je baje zaradi vnetega grla v bolnici - Damjan, hitro se vrni na koncertne odre, ker te nenormalno pogrešamo) in vsem ostalim, ki se ne najdete v teh poimenovanjih.

Kot je Mare omenil v prejšnjem postu, je naše ustvarjanje albuma dobilo nezaželjen podaljšan rok trajanja zaradi določenih "tehničnih težav", ki pa smo jih v teh dneh končno rešili, tako da bo zadeva zdaj zdaj zdaj nemoteno stekla dalje. Ostali so v glavnem samo še moji "kao žametni" vokali in pa nekaj modnih dodatkov, nekaj malih skrivnosti velikih mojstrov...oziroma...emmm velikih skrivnosti malih mojstrov, stvar interpretacije Zavoljo časovnega odmika, ki je, to moramo priznati, tudi posledica naše težnje po perfekcionizmu in želje po tistem idealnem (ja, kaj sploh je idealno...vse je relativno...umetnost brez meja...malo dnarja, malo muske...kapitalizem sucks...) smo se odločili, da izdamo še letos nov singel, ki bo nekakšna zgodnja najava našega albuma. Torej - gre za komad, ki je bil posnet v sklopu snemanja celotnega albuma (9 komadov smo posneli v enem kosu, le-tem pa bomo seveda dodali 3 že izdane ekstra popedenane single). Za kvalitetno implementacijo omenjenega novega singla v medijsko sfero smo skakali po Šaleški dolini, kritizirali prihodnje načrte vladujočega aparata in se ob začudenih pogledih domorodcev držali za glavo cca. 2 uri. Petra in Domen - hvala very much! Bilo je prijetno, tako kot tudi celotno fotkanje zgodbic za naš prvenec, ki bo izdan na en extra simpa način...vsaj takšen naš je plan no - sej poznate že prej napisano dejstvo - vse je relativno al pa vsake oči imajo svojega malerja, na podlagi teh dveh besednih zvez tudi sledi da je skromnost lepa čednost in take fore - skratka cel žakelj kaosa...

Momento v teh dneh praznujemo 4. obletnico obstoja! Vse najboljše za naaas! (ne najdem tiste tortice, da bi jo dodal namesto tega evforičnega smeškota). Marsikaj smo postorili v teh letih, mnogo slabega, ampak kar je najpomembnejše mnogokrat več na potenco dobrega. Ravno to nas žene naprej, to je naš vzgornik, ki se upre v naša krila, ki nas posneso daleč navzgoooor, ampak ne predaleč - ostajamo realni Pred nami je mnogo izzivov, ki jih bomo izzivali, jim pokazali sredinec in jim dali vetra z našim novim hitroprstcem Gregom Žagarjem. Welcome, man Ravno ta vikend bo namenjen zadevam, ki jim namenjam tale odstavek...v družinskem ambientu se namreč veselimo 4-ke, ki je tu kot bi mignil. Čas dela res tako, kot pravi naslov mojega bloga in kar naenkrat se človek zave, da je že skoraj v letih ko umirajo največji (Hendrix, Cobain, Joplin, Morrison,...) in da so oni v tem času izdali stvari, ki se jih spominjajo in se jih bodo za večne čase (ali pa vsaj do trenutka, ko se znanstvenikom v Cernu ponesreči simulacija nastanka sveta ) spominjale cele generacije. Obstaja ta nikoli odločeni notranji boj med perfekciozizmom in časovno stisko, začinjen z odvisnostjo od materialnih in sočloveških elementov. Težak je tale glasbeni kruh, aaampak...z dvignjenimi glavami in izjemno ponosno čakamo na porod. Pravijo, da drugi potomec ponavadi pride bolj naravno, z manj pritiska in ravno na to računamo tudi sami. Materiala je dovolj, idej je mnogo preveč, potrebno je le prebiti (razbiti?) led in to nam v novi zasedbi, v celoti prepojeni z optimizmom skorajšnjega starševstva definitivno uspe. It's only rock&roll, but I (we) like it - tega se bomo držali tudi v prihodnje, skrbeli za pozitivno rast slovenske albumske natalitete (yeah ) in obiskali čimveč odrov po naši preljubi kuri. Momentizirali bomo čimveč obrazov in živeli tisto, kar nam ohranja trezno glavo in nas vsaj za nekaj trenutkov distancira od naporne post-študenske kapitalistične realnosti...

Že sedaj (malo je še (pre?)zgodaj, ampak vseeno) vas vabim na popotovanje z barko iz 12 barv, na kateri so 4 maximalno inspirirani člani posadke. Pluli bomo čez razburkano morje, ampak brez skrbi - brodolom nikakor ne pride v poštev. Po neurju vas čaka sanjski svet, ki odpira nova vrata...ker veste...več je vseh poti, več je vseh poti...


Do naslednjega slišanja, branja, ponovnega snidenja...z dna mojega - polnega inspiracije in pričakovanj, nestrpnega in zlomljenega - srca...
Vaš kapitan Boštjan
Trenutno stanje duha: migajoče :)
25. 10. 2010, 18:16

Čas je za Momento kotiček

Avtor zapisa je Mare

Hey Hou!
Malo smo zopet zaspali s tem blogom, kar še ne pomeni, da nič ne dogaja. Sicer smo koncertno trenutno še vedno nedejavni, to pa se zna v bližnji prihodnosti spremenit.
No pa gremo lepo po vrsti. Dolžni smo vam še videospot za pesem "Kje Si?", naš tretji po vrsti, režiser pa je tudi tokrat bobnar Robi. Uživajte v ogledu!Bend je v času snemanja prvenca, doživel tudi kadrovske spremembe . Skupino je zapustil klaviaturist Beno, ki ga bo moč še vedno slišati na težko pričakovani plošči in gostovanju na katerem od koncertov . Beno hvala ti za ves tvoj prispevek glasbenega talenta k skupini in želimo ti vso srečo na tvoji poti (vmes pa se oglasi na kakem pivu ). No Momento ne bodo ostali trio (Adijo ), ampak so že rekrutirali novega člana - virtuoza Grega Žagarja, ki bo tako žagal na kitari. Z Gregom že pridno vadimo in Momento glasba zanesljivo pridobiva novo dimenzijo. O tem se boste lahko prepričali na bodočih koncertih , zato spremljajte www.momento.si.
Beno srečno, Greg dobrodošel na krovu!


Momento z novim članom - Greg Žagar, foto: Dolores Osek

Kako pa napreduje snemanje albuma? Hja Murphy ma z nami veliko dela . Na nas se spravljajo razno razni škrati in nam grenijo spanec in življenje, vendar jih počasi odganjamo in snemanje se bo kmalu nadaljevalo. Če ocenim tako na oko, smo približno na 75% snemanja. Ja hudič je, če se vsega lotimo sami, vendar bodo na koncu vse tegobe pozabljene, ko bo kreacija ugledala luč/ušesa sveta. Zaradi že omenjenih škratov smo se odločili, da pred izidom albuma v kratkem izdamo še en singl, toliko da opozorimo ljudi, da še obstajamo . O singlu kdaj drugič.

To je to - še vedno dihamo in brcamo .
See you later alligator.

Pesem meseca: Na moje veselje so iz pepela zopet vstali klik .Trenutno stanje duha: Kapitalizem smrdi :S
21. 06. 2010, 19:28

Snemanje prvega Momento albuma - bobni&tolkala&kitara, tretji dan

Avtor zapisa je Bostjan

Elou people! 

Še zadnjič se vam javljam direktno iz Studia Jork. Naša uvertura v snemanje prvega albuma se počasi izteka, izkupiček pa sledeč: 9 posnetih bobnov, 1 posneta kitara in 3 posneta tolkala (število seveda pove za koliko komadov smo posneli kateri instrument :)

Danes se ni dogajalo nič kaj prestresljivega...brez neke pretirane panike in časovnega pritiska smo zvozili vse zadeve do konca. Se pa je dejansko zgodila spet ena prigoda za čas našega kosila...po tem, ko smo končno našli bankomat (hja, smo se veliko naučili včeraj - beri blog od včeraj ), smo se peljali na eno fast food lokacijo v Koper, kjer nam je na meniju v oči padel ombolo burger. Vprašamo kelnarco, kaj je to in nam NI znala povedat - LoL :) Takoj zatem pa čist samozavestno pribije, da je pa fuul dober...no coment . No mi smo se raje odločli za bolj varno varianto -  puranji burger :)

Po kosilu smo pičili nazaj v Jorka, kjer, kot sem že omenil, v tem trenutku zaključujemo s snemanjem. Vmes nas je prišlo pogledat nekaj ljudi, med njimi tudi naš basist Marko, ki je prišel malo pofirbcat...ja Mare, če tole bereš - pripravi se - tvoj bas je naslednji na vrsti - treba vadit! ;)

Danes žal ne bom objavil nobenih fotk, ker je zmanjkalo baterije na mojem fotoaparatu, ampak sej mislim, da ste dobili neko predstavo, kakša je situacija tule. Morem se posloviti, ker je na vrsti tisti najmanj prijeten del celotne zgodbe- pospravljanje opreme in pot domov...huh, komaj čakam, da se snemanje nadaljuje, še bolj pa, ko bom v roki držal našega prvega glasbenega otročička, naš prvi album...

Uspešen delovni teden vam želim, dobro navijajte za naše fante v Afriki in se slišimo kmalu...aja, btw...v petek promoviramo naš nov videospot za skladbo "Kje Si?" na Gradu Sevnica, v soboto pa igramo na Klumpanju...več o tem pa seveda v prihodnjih dneh na zelo dobro znanem naslovu, naši spletni strani...may the force be with you all! :)

Boštjan, over and out! :)


Trenutno stanje duha: uresničeno-maxutrujeno
20. 06. 2010, 20:50

Snemanje prvega Momento albuma - bobni&kitara, drugi dan

Avtor zapisa je Bostjan

Pozdravljeni ljudje!

Ponovno se javljam s kraja zločina, dekanskega Studia Jork. Naša Momento ekipa dela s polno paro, komadi namreč padajo eden za drugim - vsaj kar se bobnarskih zadev tiče Posneli smo že šest komadov, torej nam, oz. bolj natančno - Robiju - za jutrišnji dan ostanejo samo še trije.

Sicer je bil zaključek včerajšnjega dne čista rutina in tak kot po prvotnih napovedih. Nekaj malega smo še posneli, potem pa odšli v mesto, kjer smo nekaj spili, nekaj več pojedli, še nekaj več odbowlali, bili priča nečemu res največjemu, pravem monsunskemu deževju namreč, za posladek pa šli v kino pogledat Kapucnikovega Robina Današnji dan se je nadaljeval nekje tam, kjer se je včerajšnji končal...malo debate in priprave pred snemanjem, obvezna kavica in...AKCIJA! Glede na to, da so nekatere skladbe kar specifične imamo nekaj dodatnega dela z "drumlo", ampak ne bom vas dolgočasil s tehnikalijami...zehzeh Zanimiva, pa tut neprijetna izkušnja za današnje kosilo...zadišala nam je namreč ena poštena mastna pica. Odpravili smo se v eno restavracijo na slovenski obali (pa ne bom nič konkreten, da ne bo kakšne promocije, oz. bolj antipromocije ), kjer pa smo bili deležni ene najslabših postrežb ever. Pridemo tam, čakamo dolgo na kelnarco, potem pa ko le pride, se po vprašanju, če se lahko pri njih plača s kartico, šef iz ozadja naglas zadere (ja, slišala je cela gostilna!), da je pa tuki treba kar z denarjem plačat, fantje, money money, geld geld...in po tem še zelo nesramno izjavi, da če hočemo kej jesti bomo pač čakal vsaj pol ure, ker ma on druge stranke. Mislim...sej je razumljivo, če je gužva, da se malo počaka, potrpi, itd...ampak ne vem - kako lahko nesramni in nezainteresirani ljudje sploh vodijo gostilno...kapo dol, da vam še laufa, šefe, čudeži se dogajajo! Po izbiri mnogo boljše lokacije, okusni pici in dolgi filozofski debati se odpravimo nazaj v studio in počnemo že zgoraj opisane stvari, začenja pa se dogajati tudi občasno brnenje moje črne kitare (Tista bila je res dobraaa...) - rock&roll v glavnem!  

Še par "frišnih" fotk:


Do jutri, drage moje, dragi moji...Boštjan ma vas (še vedno) rad!Trenutno stanje duha: inspirativno-utrujeno
19. 06. 2010, 18:50

Snemanje prvega Momento albuma - bobni, prvi dan

Avtor zapisa je Bostjan

Pozdravljeni drage blogerke, dragi blogerji! :)

Kot je bilo obljubljeno na naši spletni strani www.momento.si se tokrat prvič oglašamo iz Studia Jork v Dekanih, kjer smo se Momento podali na vznemirljivo popotovanje do naše že kar nekaj časa močno zaželjene destinacije -> našega prvega otročička, prvega albuma! Na njem bomo predstavili devet svežih komadov, katerim pa se bodo pridružili trije že izdani singli, ki jih seveda lahko slišite na predvajalniku levo

Dan se je pričel nekak nenavadno za primorske razmere. Tuki mislim predvsem dež in dokaj mrzlo vreme, zraven pa so k besedi "nenavadno" prispevali tudi osebni razlogi, torej...neprespana noč, konzumiranje babičinega recepta za prehlad, itd... Kljub tem okoliščinam smo Momento ekipa v sestavi Robi, Matej in Boštjan pridni, pošteno švicamo in produktivno preživljamo prve studijske ure. Danes in v prihodnjih dveh dneh bodo popolnoma v ospredju Robijevi bobni, ki so zares vrhunski tule v Studiu Jork. Robi je skupaj sestavil ogromen komplet (baje da na večjega še ni igral...ever!), ki je vrhunski že samo zaradi izgleda (predvsem punce verjamem da razumejo tole :) - strupena zadeva v glavnem! Po dolgotrajnem postavljanju in uglaševanju, eksperimentiranju se je končno začelo zares in ravno v trenutku pisanja tega bloga gre proti koncu 2. komad. A long way to go torej, ampak s pomočjo lokalnih vin, kave, Red Bulla in pošteno dozo optimizma do šlo kot bi reku KEKS!

Dodajam par danes nastalih fotk:


Mi bomo pridni še kakšno uro, dve, potem gremo pa na eno poučno ekskurzijo po Kopru, da si naberemo novih moči za jutri...jutri je namreč nov dan, s ponovnim javljanjem s kraja zločina - rock&roll ljudje!

Boštjan ma vas rad.Trenutno stanje duha: visokoduhovnosrednjeenergičnobrezskrbno
18. 05. 2010, 15:57

Momento... Pa kje si?

Avtor zapisa je Mare

Yo!
Že kar nekaj vode je preteklo od zadnjega javljanja. Sploh, ker sem včeraj bral članek v časopisu, da človek letno proizvede približno 50kg fekalij in za izplakovanje le-teh porabi cca. 20.000 litrov (pitne) vode. Hmmmmmm...

No in kaj je novega? Kupil sem nove šulne, bil sem pri frizerju (Boštjan ni bil )... in izdali smo nov singel, plod naše ljubezni do glasbe in trdega dela, punčico našega očesa/ušesa, skratka "Kje Si?". Poslušate ga lahko v predvajalniku na levi ali pa si ga zaželite preko glasbenih želja na vaših lokalnih radijskih postajah. Če ga nimajo jih pobarajte (beri: napi... ) zakaj ga nimajo, da njihova konkurenca ga pa non-stop vrti . Komad je ljubezenski in preoblečen v značilno Momento oblekico  z dodatkom godalnega tria Nine Pirc (violina), Špele Pirnat (viola) in Lucije Grošelj (violončelo). Punce hvala vam še enkrat, super ste . Za abstraktni izgled naslovnice pa je poskrbel Jure Rajer, ki nam je posodil svojo kreacijo. Hvala Jure tudi tebi. Ostale podrobnosti o komadu lahko preberete tukaj.V izdelavi je tudi videospot, ki ga zopet skupaj paca naš multipraktik Robi Dvoršek (bobnar). (Robi, če to bereš, je tvoja 5 minutna pavza potekla in se raj loti videospota ). No zdaj, ko je šel Robi nazaj delat videospot, lahko povem še par besed o snemanju. Lokacija je bila zopet zanimiva - baročno obarvan sevniški grad, ki pa pri vsem svojem baročnem kiču ne premore dvigala , zato so spet trpeli naši križi pri nošenju opreme v 2. štuk, po ne tako širokih, zavitih, dooooolgih stopnicah. Še zdaj se spomnim, kako sta me Beno (klaviaturist) in Simon (uradni roadie skupine, sam da on tega še ne ve ) pošiljala v razne eksotične kraje, ko sta po neskončno dolgih štengah nosila moj bas zvočnik, skratka Stairway to hell .
Pa naj govorijo slike zase, ker baje pove vsaka več kot 1000 besed, torej spodaj več kot 4000 besed (Komu se pa da tolk brat? ).

Tolk o spotu. Sej bo kmal fertik, tako da ga bomo sigurno objavili tudi na Momento blogu.

Glede prejšnjega videa "NaPorno" pa se moramo pohvalit, da se je celo vrtel na MTV Adria (dokazi spodaj), če sem že zadnjič monologiral glede tega kje zaboga se spoti sploh lahko še vrtijo . Upamo, da bo šel "Kje Si?" vsaj po poti starejšega bratca .


"NaPorno" na MTV Adria

Še par besed o Rock izzivu 2010: "popravni izpit" smo uspešno opravili, in sicer smo uvrstitev izpred 2 let izboljšali za 1 mesto. Momento torej na 2. mestu, zmagali pa so karizmatični in zelo zanimivi Dandelion Children. Čestitke! Vseeno pa smo prejeli tolažilno nagrado v obliki nastopa v Cvetličarni z zmagovalci natečaja ter velikimi imeni kot so: Zmelkoow, Zabranjeno Pušenje in Tide.

Omeniti velja še nastop Momenta s skladbo "Kje Si?" v oddaji Glasbiator na NLP na TV SLO 1. To je bilo tud zelo zanimivo doživetje. Bli vsi živčni, zašvical ful . Ampak nastop je dobro uspel. Med pavzo snemanja oddaje so nas popeljali tudi na krajši tour po RTV-ju. Hitro dobiš občutek ogromnega, dobro naoljenega stroja, ki ven pljuva oddaje kot so NLP, Spet Doma, Loto, TV Dnevnik itd. Uleteli smo ravno, ko je Seku  M. Conde bral novice , pri Spet Doma (a.k.a Nedeljskih 60 - še pomnite? ) pa so Kingstoni ravno vadili  za večerno oddajo na playback (ja očitno na RTV nič ne prepustijo naključju in lahko tud na playback zafušaš ).


Tik pred nastopom na NLP

No pa mislim, da sem povzel dogajanje zadjih par mesecev. Spremljajte nas še naprej (bo še pestro) - www.momento.si

Mir ven!!!
PS: Pesem meseca pa kar poslušajte v predvajalniku (zgoraj levo).

23. 02. 2010, 18:38

Rock Izziv -> A spet?

Avtor zapisa je Mare

Zakaj? Hehe, zakaj pa ne?
Za piko na i koncertnemu obdobju preden se zabarikadiramo v vadnico in začnemo piliti komade za snemanje prvenca; Zaradi zdravega duha tekmovalnosti in tiste posebne vrste rock izz(l)iva adrenalina ; Do "popravnega izpita" prejšnje uvrstitve na Rock Izzivu 2008, in sicer 3. mesto, ki nam še vedno spati ne da .

Zopet velja spletno glasovanje, izbor publike na koncertu in seveda glas žirije. Torej se vam že sanja kam ciljam? . Hvaležni bomo vsakega glasu na tej povezavi (seveda za Momento! ). Letos so nekoliko zakomplicirali potek, tako da po glasovanju dobite še povratni mail, ki ga morate potrditi v vašem nabiralniku, ampak vem da zmorete! 
Veseli bomo tudi vaše podpore na polfinalnem koncertu (10.3. ob 21h v Orto baru). Le pridite, da si opomorete od letošnje (Š)Eme . Če vas ne bo, pošljemo našega lovca na glave za vami, ki vas bo za lase privlekel v Orto . Vemo kje živite! - šala . Lahko pa se oglasite še na katerem od ostalih koncertov. Teh bo v mesecu dni kar nekaj. Potem pa se Momento res zapremo v vadnico in studio. Pripravljamo tudi poseben koncept albuma, vendar je za več informacij še prezgodaj.

Naj omenim še bližajoči se 3. singel za pesem "Kje Si?", za katerega že tečejo priprave na videospot. Režiser bo zopet naš multitalent bobnar/režiser Robi. Sicer se zavedamo žalostnega dejstva, da videospoti na slovenski sceni nimajo več tistega pravega pomena in se uporabljajo kot "mašilo" pri več ali manj lokalnih televizijskih postajah za filanje programa, ko bi na televiziji sicer "snežilo", če se razumemo , ali pa bandi svoje spote predstavljajo v raznih ne-glasbenih a.k.a. "šlogarskih" oddajah , ker drugih možnosti na žalost skorajda ni. Vsa čast in slava internetu, sicer bi glasbeni videospoti pri nas že zdavnaj počivali pod rušo. No pa časi se spreminjajo in morda, morda bo nekoč kot mora bit.

No pa se vidimo! Mir ven!
Pesem meseca


Trenutno stanje duha: Je
26. 12. 2009, 16:20

2009 -> 2010

Avtor zapisa je Bostjan

Čas hitro teče; ko človek takole mirno, zamišljeno sedi v temni sobi in se zamisli, kaj se je vse dogajalo v preteklih dneh, tednih, mesecih - in potem kapne realno stanje - faaak, le še nekaj dni nas (že spet) loči do novega leta, tokrat 2010...

Mnogo stvari se je v 2009 zgodilo v Momento taboru. Letos smo z vašo pomočjo (predvsem pri obeh spotih) izdali naša prva singla s pripadajočima videospotoma. Skupaj smo dvakrat uspešno odšli v avstrijski štajerski Gradec ter uživali na zelooo blatnem, ampak prijetnem Rock Otočcu. Na svojem prvem samostojnem koncertu v prestolnici smo napolnili Roxly, kjer je bilo zares noorooo, koncertirali marsikje po Sloveniji, prav tako pa smo bili v gosteh na mnogih radijskih in televizijskih postajah. Bilo je seveda tudi nekaj padcev in razočaranj, ampak če strnemo in seštejemo - leto 2009 je bilo zelo uspešno leto za skupino Momento!

Kako naprej? Za leto 2010 smo si zadali še večje in bolj drzne izzive. Že v januarju gremo ponovno v studio, kjer bomo posneli 3. singel, poleg tega pa še eno prav posebno skladbo, ampak o tem morda kaj več naslednjič. Momento glasbo želimo v novem letu pripeljati na čimveč lokacij naše male Slovenije, potem pa seveda sledi naš največji projekt - snemanje prvega albuma! Komaj čakamoooo... in verjamemo, da nam bo tudi to dobro uspelo!

Skupina Momento vam maximalno iskreno želi vesele, pozitivne in nepozabne praznike ter uspešno in izzivov polno novo leto 2010. Hvala vam za vso izkazano podporo, za katero se pa priporočamo tudi v prihodnje! Srečno, se slišimo (in vidimo) v 2010!

Boštjan in seveda Mare, Robi in Beno, ki se pridružujejo mojem blablajanju

Trenutno stanje duha: Hou Hou Hou :)
1. 12. 2009, 13:32

Videospot "NaPorno"

Avtor zapisa je Mare

Yo!

Pa je zuni sad našega švica in žuljev - videospot "NaPorno"
Vsa čast in slava bobnarju Robiju, ki je tokrat prevzel režiserski stolček in nas na snemanju preganjal in nas sodeč po spodnji Benotovi objavi še kako drugače teroriziral .

Še par besed o zgodbi: Video prikazuje življenje dekleta, ki je zaradi socialnih razmer prisiljeno izbrati poklic v porno industriji. Zraven pa seveda spadajo še vse moralne dileme tega posla. Če pomislim, je komad v bistvu slaba vest dekleta, ki pristane v takih krogih. Pa še to: Dekletu ni ime La Toya!!!

Uživajte v ogledu!!! (Matr, če bo šlo tako naprej bo naša vsaka druga objava na blogu kar videospot. A ne bi blo to hudo? )


Še mal reklame: 8. decembra igramo v Orto baru v Ljubljani. Koncert se začne ob 22h. Več na www.momento.si. Vsake podpore bomo veseli .

No pa se je začel "veseli" (zakaj že?) december. Pazite kaj delate. Dedek Mraz/Božiček vas gleda (obkroži poljubno).

PS: Če se komu sanja kako bo Robi v nadaljne snemal in hkrati nastopal v videu, naj mi javi

Peace out - Mir ven!!!Trenutno stanje duha: Tralala
18. 11. 2009, 19:02

NaPorno

Avtor zapisa je Beno

Vau. Sej ne morš, da verjameš. Momento blog še živi!  Aaaaaaa!... Jah, jebat ga, pretekli meseci so bili bizi bizi bizi... Koncerti, snemanja, intervjuji... NaPorno, v glavnem! A gremo lepo po vrsti...


Datum zadnjega bloga je 20 junij – izdaja prvega videospota. Torej od takrat skoraj pet-mesečni »blackout«.  Kaj se je dogajalo? Kot prvo sta se zgodila dež in blato in vse, kar sodi zraven. Rock Otočec, fock yeah!  Še ena zadeva na listi želja prečrtana. Zapomnili si ga bomo vsekakor po mokrem vremenu, po zakon fešti, in pa po dejstvu, da gospod klaviaturist (a.k.a. jst) ni niti enkrat zafušu v celem koncertu!  Perfekcija od perfekcije! In to kljub temu, da je bil prav tisti moment zaprt nekje tisoč kilometov stran v enemu laboratoriju v Lizboni... Ja, računalniki in matrice dandanes delajo čudeže.


A nis(m)o si še dodbra spraskali vsega blata s čevljev in opreme, ko je zadeva postala spet hudo resna. Drugi singl, drugi videospot. Pesem? NaPorno.  Avdio snemanje sicer živi dolgcajt, tako kot po navadi, ampak potem je tu še video... Ah ja, video...  Tokrat v lastni režiji, z lastno kamero – Robi Spielberg.  Hočem rečt Dvoršek:


»A bo ***** tišina, ***** *****?!«

»******, a misl ***** mene sploh kdo poslušat, *****?!«

»Dej, *****, ti ***** tam ne mi ***** gledat v ***** kamero, *****!«


Skratka, bilo je zabavno!  In vsa čast Robiju, da nas je prenašal vse tri snemalne dni. Jaz na njegovem mestu bi najbrž dobil popizditis že po treh urah. Robi, kapo dol!


In kje je rezultat tega dela? Avdio se že veselo vrti (in stoka) po radijskih postajah, spremljajo ga tudi razni (bolj in manj posrečeni) intervjuji. In kje je video? Še malo... Še kak teden, dva... Pa bo tu. Opremljen z opisi snemanja, prigodami, nezgodami, anekdotami...


V kratkem torej, do takrat pa poslušajte radio – magična beseda je: NaPorno


20. 06. 2009, 15:02

Videospot "Flying High"

Avtor zapisa je Bostjan

Pozdravljeni!

Evo ga, po 3 mesecih radijskih in TV intervjujev, tonah promocije, koncertov, pošteni dozi predvajanja po raznih medijih, objavljam naš prvi videospot tudi na Edneviku. Uživajte, smejte se, kej pokomentirajte, radi se imejte in seveda...letite visoko! Naša naslednja postaja je Rock Otočec, jutri pa začetek snemanja 2. singla - se vidimo kmalu na Otočcu, o singlu pa kdaj drugič...vse in še več seveda na www.momento.si.

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ShbJhhkzuyM&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ShbJhhkzuyM&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

Produkcija in animacija: Sašo Bogdanov
Scenarij: Momento in Sašo Bogdanov
Kamera: Milan Marič
Posneto na lokacijah v Ljubljani in Krškem, julij 2008

LP, BoštjanTrenutno stanje duha: Ustvarjalno :)
29. 05. 2009, 08:56

Kulturno-nakupovalni izlet v Gradec z glasbeno skupino Momento

Avtor zapisa je Robi

6. junija 2009 se z avtobusom odpravljamo na simbiozo kvalitetne glasbe, bogate zgodovine in vsestranskega shoppinga. Odpravljamo se v Gradec, na avstrijsko Štajersko, kjer bo potekal finalni koncert mednarodnega glasbenega natečaja Newcomer 2009.

 

Posavska glasbena skupina Momento je namreč po uvrstitvi na natečaj prepričala komisijo in prisotno občinstvo na 3. predizbornem večeru tekmovanja. Fantje so si tako zagotovili vstopnico za finale, kjer se bodo v konkurenci 15 izvajalcev potegovali za čim višjo uvrstitev, pri tem pa jim bo pomagal tudi vaš glas! Dogodek bo potekal v odlični koncertni dvorani Orpheum s pričetkom ob 17h.

 

Ogled koncerta pa seveda ne bo vse. Združili bomo prijetno s koristnim in izkoristili ves potencial drugega največjega avstrijskega mesta. Ogledali si bomo zgodovinski center Gradca, katerega je UNESCO leta 1999 uvrstil na seznam svetovne kulturne dediščine. Zanj je značilna arhitekturna harmonija objektov iz obdobja gotike pa vse do modernizma. Ker se Gradec nahaja na kulturnem stičišču Srednje Evrope, Italije in Balkana, je mesto unikatna mešanica različnih kultur. Tako si bomo lahko ogledali graški urni stolp, zvonik, deželno hišo, topniški branik, katedralo, mavzolej, trg Schlossberg, Mestni park, Baziliko Marije Tolažnice in še kaj bi se našlo.

 

Nikakor pa ne bomo pozabili na tradicionalni shopping v Gradcu, ki je s svojimi nakupovalnimi središči še vedno velik magnet za slovenske potrošnike. Center West, Citypark, Murpark in Shopping Nord so imena štirih največjih nakupovalnih centrov v mestu, kjer boste zagotovo našli nekaj po vašem okusu. Če pa ste pristaš manjših butikov, pa jih je v centru mesta še vedno dovolj.

 

Leto 2009 predstavlja pravo prelomnico za skupino Momento, saj na krilih finala Newcomerja tudi sicer letijo visoko. Izdali so namreč svoj prvi singel in videospot za komad »Flying High«, ki ga predstavljajo na raznih radijskih in televizijskih postajah. Prav tako so fantje koncertno močno aktivni, saj nastopajo po raznih odrih širom Slovenije. Najnovejši koncertni uspeh je ravno uvrstitev na največji slovenski rock festival – Rock Otočec 2009.   

 

 

Glede cene: cena prevoza in koncerta – znaša 15 EUR. (v ceno vštet prevoz v obe smeri in karta za koncert finale natečaja Newcomer 2009)

Čas in kraj odhoda:  

-          Krško, Avtobusna Postaja (Videm), sobota 6.6.2009 ob 8:00.

-     via Šmarje pri Jelšah, Celje => Gradec

Prihod nazaj: Krško, 1:00-2:00 v nedeljo ponoči

Prijave: 041 671 134 (Robi)Trenutno stanje duha: Navdušeno
23. 04. 2009, 13:50

Projekta "Flying High" in Newcomer 2009

Avtor zapisa je Bostjan

En lep spomladanski pozdrav!

V Momento taboru se dogaja na polno in praktično 24ur na dan...takole bi lahko povzel povprečno dnevno stanje zadnjega meseca našega življenja.

Konec marca smo izdali naš prvi radijski singel za komad "Flying High", ki bo (kot do sedaj že najbrž veste) vsak čas dobil tudi svoj video zapis, torej videospot, ki je bil posnet v lanskem letu. Tokrat lahko prisežem (častna Titova, taborniška, na svojo mrtvo zlato ribico prisežem), da bo zadeva vsak čas končana. Le še par dni nas loči do tega dogodka, potem pa s spotom na TV in malo zatem še na internet in razne youtube, myspace, facebook variante. Tudi tukaj bomo seveda objavili link...Zadeva se medtem pospešeno vrti po radijskih postajah, hkrati se pa res lepo drži na nekaterih glasbenih lestvicah, pa da ne bom preveč o tem, kogar to zanima, tukaj je znani naslov www.momento.si Seveda velja tudi odprt poziv h glasovanju in k temu, da si zaželite komad kot glasbeno željo na katerem izmed radijev...priporočamo dve dozi na dan, in sicer po kosilu ter tik pred spanjem!

Pred Flying High udejstvovanji je vladalo v naših vrstah koncertno zatišje, posneli smo namreč 5 novih demo posnetkov, ki se trenutno nahajajo v fazi miksanja. Komadi so zelo raznoliki in definitivno dodajajo širino v naš že takoalitako širok glasben spekter. Medtem je pa tudi koncertnega zatišja konec, saj smo že odigrali koncerta v Slovenskih Konjicah in Mariboru, pretekli vikend sta bila pa na vrsti Sevnica in pa prvič tujina - avstrijski Gradec. Pritisnem dvakrat Enter za naslednji odstavek

Takole, včeraj (20. aprila) smo se s 4 avtomobili in v zasedbi 14ih odpravili v Avstijo, v Gradec. Destinacija je bila koncertna dvorana Orpheum, oziroma Operatum, kot so nekateri izmed nas zmotno iskali prizorišče. Šlo se je za mednarodni natečaj Newcomer 2009, kamor so nas sprejeli. V konkurenci 12 bandov (izbranih je bilo 15, vendar zaradi takšnih ali drugačnih okoliščin se niso vsi pojavili) smo Momentovci prvič nastopili v tujini...v bistvu tudi prvič v tako veličastni dvorani - posledica -> treemaaa Vsak band se je predstavil s 3 komadi in lahko rečem, da je taka zadeva res zanimiva, ker lahko na tak način vidiš marsikaj novega - tudi včeraj ni bila izjema...videli smo nekaj iber jeznih metalcev, imitatorje Zelenega Jurija, nekaj zelooo mladih fantetov, veliko emotov, in še kaj. Ravno to je zanimivo, ko se ljudje iz različnih žanrov in različnih držav predstavijo na skupnem natečaju...no največjo težavo pa to predstavlja komisiji, ki mora izmed različnih žanrov izbrati najboljše, kar je seveda zelo nehvaležno delo. In izbrala jih/nas je ...zmagali so (meni in v bistvu celotni naši družbi zelo presenetljivo) neki rockerji z dvomljivim občutom za ritem...hmmm, no comment , na drugo mesto so se uvrstili eni izmed zgoraj omenjenih iber jeznih metalcev, ki pa so zveneli res mogočno in izgledali energično - so bili tudi moji osebni favoriti, na tretje mesto pa smo se (lahko ponosno in s pokočno držo povem ) uvrstili Momento! Sam nastop se nam je kar posrečil - kar sem napisal zato, ker sem npr. jaz imel nekaj takih nepričakovanih težav na odru - med vsakih komadom mi je namreč dol lezlo stojalo z mikrofonom in ker ob petju hkrati tudi igram kitaro in prestavljam malo morje efektov pod nogami, enostavno nisem mogel sam dvigniti in pritditi stojala. To sem lahko počel samo po in pred komadi, kar je bilo pa spet problematično, saj se nam je kritično iztekal strogo omejeni čas za nastop. Tako sem nekaj mahal z rokami in kazal to roadijem na odru, pa se itak da nismo razumeli. Nastop je izpadel torej zelo roko-mahajoče in pa v ekstremni telemark poziciji, ki je proti koncu komadev postajala vedno bolj sklonjena...in ne, nisem oponašal pevca od Oasis!

Uspešno smo torej prišli tudi čez drugo oviro (prva je bila seveda sama uvrstitev na natečaj), sedaj nas pa čaka zadnja in seveda tista najtežja - finale. Stvar se bo odvijala 6. junija na istem prizorišču, česar se vsi močno veselimo! Oprheum namreč po svoji velikosti, zvoku, osebju in še marsičem prekaša vse, kar smo do danes doživeli v našem glasbenem življenju - to btw šteje ravno 2 leti, 6 mesecev, 5 dni, 3 ure, 12 minut in 47 sekund. Zelo se veselimo tudi našega samostojnega koncerta v Roxlyju v Ljubljani in pa prvega obiska Novega mesta, ko bomo igrali v LokalPatriotu - zakon! Vse koncertne datume (nekaj jih še pride zraven) lahko itak vidite na znanem naslovu, ki sem ga že gor napisal - in ne, ne bom ga še enkrat pisal!

Še nekaj fotk:

                 Sproščeno pred koncertom v Grazu.

Na tonski v Grazu.

Newcomer akcija!

Pa še ena iz Sevnice.

Lepo vstopite v tople dni, pa tudi: glasajte za nas, pridite nas počekirat na kak špil  in pričakujte naš prvi videospot! Rock on!

Čivbucbav, Boštjan.


Trenutno stanje duha: utrujeno, ampak veselo
10. 02. 2009, 18:23

Pridni kot hudič

Avtor zapisa je Beno

Novo leto! Yaaay!

 

Momentovci smo torej stopili v 2009. Eni manj, drugi bolj zmešani, prav vsi pa še vedno pogumno v tem vojnem planu, katerega slogan je: "Z muzko do groba!"

 

Ker smo prekršili že tri prednovoletne zaobljube (1. "Vsi posnetki v nastajanju bodo dokončani do 31. 12. 2008"; 2. "Videospot bo sfiniširan do 31. 12. 2008"; 3. "Narejen bo en kratek promocijski video posnetek"), smo se z vso resnostjo in brezkompromisnostjo oklenili četrte zaobljube, ki pravi: "Januarja in februarja NIČ koncertov, pač pa trdo delo, delo in samo delo v Hačetu!"  Ampak se je splačalo! V fenomenalno kratkem času je nastalo kar 5 (!) novih originalnih komadov. Trije s slovenskimi besedili, dva angleška, različni so pa tudi tako med seboj, da včasih kr ne bi verjel, da so od istega benda. Ah, jebi ga – pestrost je mati... am, česa že? ... mah, nečesa ziher. Pa kaj bi bluzil, sej jih boste slišali na koncertih (ampak nič prej kot marca, LOL )!

 

Aaaaaaah, kir dolgcajt, dva meseca v vadnici, a ne? ... Pa ni čisto tako! Januarja smo se namreč skupaj s svojim zvestim tonskim inženirjem Matejem (may the force be with him always! ) odpravili na ekskurzijo, in to nikamor drugam kot k legendi slovenske glasbene scene, Acotu Razborniku! Jup, nastjajoči videospot je zahteval nov profi posnetek komada Flying High, o čemer smo že pisali, in zdaj je bil potreben le še mastering. Aco, ready or not, here we come!

 

In smo šli. Matej za volanom, Boštjan na sovoznikovem sedežu (njunih debat med vožnjo ne privoščim nikomur, tako da ne bom niti začel ), zadaj pa stisnjeni kot sardine Mare, jaz in pa MacGyver Robi s svojim GPS-om – ki se je tisti dan izkazal kot pravi odrešenik, mesija izgubljenih (dobesedno) rockerskih duš. Zakaj? Hja... Acotova rezidenca se nahaja nekoliko ven iz Ljubljane, blizu Medvod. In na vsesplošno zadrego vseh jo je bilo najti še celo mnogo težje, kot smo se sprva bali... Se peljemo torej vrli Momento dečki sredi nekih host sredi nekih nedefiniranih rovt (se mi zdi, da je takrat nekolko zamrla celo debata med Matejem in Boštjanom), nimamo pojma, kje smo, in pridemo do križišča. "Kam že?" "V Žlebe." "Ja super, jebemti, v ktere Žlebe?!" In ker je slika vredna več kot tiseč besed...Kam že, Mare? V Žlebe?...


No, kot rečeno, pa se je k sreči Robijev GPS-ič (najbrž prvič) izkazal kot zlo koristna zadeva, in po enih parih zafuranih odcepih smo, verjeli ali ne, našli k Acotu! Bravo mi!


Ko smo stali pred tisto simpatično hiško, v bistvu nismo točno vedeli, kaj pričakovat. Aco Razbornik. "The" Aco Razbornik. Legenda. Car. "Fak, a mi to dejansko počnemo?!..." Malo smo se tudi bali, s kakšnim odnosom bo nekdo na taki ravni sodeloval z enimi muzičarji, ki so še vedno precej na začetku prehranjevalne verige. Bomo deležni arogance? Brezbrižnosti?... Toda ko se je Aco dejansko pojavil na vratih in se predstavil, nam je hitro postalo jasno, da so bili čisto vsi dvomi popolnoma brezveze. Prijazen, skuliran rocker, s posluhom in z zanimanjem za band – točno to, kar bi profesionalci v teh vodah morali biti. Popoldne je tako minilo v sproščenem, zanimivem (in tudi poučnem) masteriranju komada Flying High, ki smo ga z Acotovo pomočjo oblekli v prava oblačila. Lampe, doma narejeni efekti, mešalka, profi feršterkarija... jup, kakšnemu preveč razvnetemu avdiofilu bi stopile še solzice v oči.  V glavnem, odlična izkušnja! Aco, kapo dol!

 


Aco v elementu...Tudi Aco obiskuje našo spletno stran!


Za zadnjo zanimivost v tem mesecu pa je pred kratkim poskrbela novinarka z novomeškega Vašega kanala, ki nas je obiskala v Hačetu za kratko reportažo. In tudi tu ni šlo brez zajebancije, dobre volje in polne doze smeha. Predsem naš ljubi basist Mare je imel nekakšne probleme s koncentracijo , kar sva potem pobrala še midva z Robijem, ki bi na sceni kmalu umrla od smeha , tako da sva morala preprosto zapustiti prostor, medtem ko sta bila pred kamero Mare in Boštjan. V glavnem, LoL na kvadrat! Reportaža bo predvidoma na sporedu v petek, 27. februarja, zvečer ob 20:00 v oddaji Brez Panike. Ne zamudite!

 

Kot vidite, nam še vedno ni dolgčas. In zdaj gremo lepo dalje... Novih pet komadov bomo posneli še ta mesec, tako da imamo res prav vse v demo posnetkih, potem bo pa kmalu že čas za obuditev koncertne scene. KOMAJ ČAKAMO!!!  Kam nas bo zaneslo, zaenkrat še ne vemo, gotovo pa bomo pridni, kot le kaj!

 

Itak, saj smo v Momentu!


12. 12. 2008, 16:44

Momento v zadnjih mesecih 2008

Avtor zapisa je Bostjan

Lep pozdrav po dolgem času!

Da malce pokomentiram in orišem stanje v Momento taboru v izdihljajih tega leta - zanimivega leta 2008. Fantje smo po parih jesenskih koncertih, nekaj studijskih udejstvovanjih (snemali smo studijsko verzijo komada Flying High za videospot in 3 demote novih komadov - vse skupaj v 3 različnih studijih) ter praznovanju 2. obletnice obstoja v MC Krško, zopet vstopili v vadnico, kjer se krešejo ideje, delajo novi komadi in pije nebrezalkoholno pijačo!

Tudi sicer je rezultat prej naštetih udejstvovanj zelo pozitiven - obletnica je namreč lepo uspela, vsi trije demoti zvenijo super, komad za videospot je posnet in zmiksan in čaka na zadnjo fazo pred končanjem; to je mastering, ki ga bomo delali pri legendi slovenske glasbene scene - Acotu Razborniku. Če kdo ne ve kdo je to - hmmm, to pomeni, da se ne spozna preveč na domačo glasbeno sceno, saj je g. Razbornik nekoč imel v lasti takrat največji in najmodernejši studio v Sloveniji - prej še Jugoslaviji - studio Tivoli, sam pa je v taki ali drugačni obliki sodeloval z bandi kot so Siddharta, Tabu, Vlado Kreslin, Zoran Predin, Vatra (HR),...(lista je skratka ogrooomna).

Dobr feeling je ko se dogaja iz tedna v teden, hoditi po koncertih, iz studia v studio, na vaje,... Tega je bilo zares na pretek v septembru in oktobru. Določene inštrumente za "Flying High" smo torej snemali v odličnem primorskem studiu Jork (je že Robi se o tem v svojem blogu razpisal), določene smo posneli v našem "domačem" studiu v MC Krško, določene pa dobesedno doma, v naši vadnici, kjer je akustika zelo prijazna. Vse tri demo posnetke smo posneli v novomeškem studiu Cigoj, ki je v lasti Primoža Cigoja - Cigija. Kar me vodi do naslednjih dogodivščin s podnaslovom: Cigijeve cvetke - Krka, polomljene roke, varen sex in DNK. Ne bom preveč pisal, bom podal le nekatere anekdote s snemanja in miksanja iz Novega mesta (smo bili deležni velike lekcije v cinizmu in pesimizmu - Cigi je car):
  1. tuki je pa tak končal, ku da mu je kondom s ku... dol padu!
  2. on ma pa zihr dve leve roke, pa še to ma eno polamano!
  3. to pa raj atija in mami vpraši, kaj sta pred 25 leti počela, da je pol tak ratal!
  4. on je pa zihr zato v bandu, ker ma al a)največ opreme al pa b)vam skos pire časti!
  5. tale ... bi pa direkt u Krko zabrisu!
  6. tale del bomo pa pustil - ampak sam zarad tega, ker se je revež taaaak namatru!
  7. vi v Posavju mate vsi, ampak čist VSI, tako žilorezno muziko - vpliv nukearke a?!

Bla je smeha polna vreča - Momentovci, Matej, Cigi (lastnik studia, ki je tudi miksal posnetke), Abe (ki je pri snemanju sedel za mešalno mizo), Nina, Sašo, Simon, Marko in še kdo smo se res super mel! Končni izdelek je pa, kot sem že dejal, fino izpadel - sploh upoštevajoč dejstvo da se je snemalo in miksalo cca. 40 ur. Gre seveda za demo posnetke (ti naj bi izšli na neki kompilaciji - še sporočimo kaj bo kej s tem), pravo studijsko verzijo komadov pa boste lahko slišali na našem prvencu...bo treba še malo počakat torej - jih bo treba še prvo posnet in obdelat...pa izdat seveda!

Kako pa naprej? Kot sem že dejal - trenutno delamo nove komade, za katere bomo na začetku novega leta posneli demote kar v naši preljubi vadnici - v Hačetu. Namen tega je, da bomo meli za vse naše dodelane komade posnete kvalitetne demo posnetke (trenutno jih mamo 11, skupaj jih bo potem cca. 15). Tako bomo imeli malo večjo izbiro, ko bomo delali selekcijo za prvi album, ki naj bi bil sestavljen iz cca. 10 komadov. Po narejenih demotih naj bi bil končan tudi videospot, tako da je trenutno načrt, da bi tam v marcu, aprilu, maju sledilo intenzivno koncertno obdobje, ki bi služilo promociji videospota in nabiranju kilometrine, preden vstopimo v studio snemat album. Načrti so zaenkrat taki, kaj se bo pa dejansko zgodilo - hmm, vprašajte me čez pol leta, pa vam bom lahko čisto točno povedal. Težko je jamčit za te zadeve...veste kak je to - band je sestavljen iz 4 ljudi, vsak ima poleg banda svoje življenje, službo, ljubezen, šolo, potem so tu ljudje, ki obdelavajo komade, obdelavajo videospot - tudi oni imajo svoje življenje, službo, ljubezen (to lih ne čisto vsi ), šolo, potem je tu pomemben faktor denar, katerega primanjkanje se vedno bolj občuti - in pol pride še ta fakin ekonomska kriza , no da pa vse le ni tako črno in negotovo in da zaključim v pozitivnem tonu - radi se mamo ful, želja in volja je ogromna, radi delamo to, kar pač delamo in uživamo v ustvarjanju glasbe, tako da - rock&roll all the way , bring it on!

Evo - prpopam še par fotk iz bližnje preteklosti:
Trenutno stanje duha: OK :)
Avtor vsebine tega eDnevnika je momento.
Pogoji uporabe - Varovanje zasebnosti - e-pošta: info@eDnevnik.si
Vse pravice pridržane. © 2005-15 eDnevnik