Uncategorized · 24 marca, 2019

Kako pričarati nasmeh na obraz?

Študenti Pravne fakultete, so v okviru društva Multiius za otroke iz socialno ogroženih družin organizirali dobrodelno akcijo – Študenti za mladino.

Na ta način so osrečili mnoge starše in njihove otroke, s prepotrebnimi osnovnimi šolskimi potrebščinami in prehrambenimi paketi.

Ljubljana žari v duhu veselega decembra. Praznične luči, božične pesmi in vonj po kuhanem vinu razposajene obiskovalce zasneženega mesta na vsakem koraku opominjajo na skorajšnji prihod letošnjih praznikov. Bliža se čas, ki je namenjen dobri hrani, obdarovanju in preživljanju skupnih trenutkov s tistimi, ki jih imamo najraje.

Med nami pa je na žalost vedno več družin, ki si zaradi naraščajoče socialne stiske niti za praznike ne morejo privoščiti oddiha od vsakdanjih skrbi. Za njih je čas, ki ga nekateri preživljamo v duhu obdarovanja in veselja, poln žalosti in tegobe. Vsakdo, ki prisluhne njihovim zgodbam, le stežka ostane ravnodušen, zato je prav, da se v duhu solidarnosti, ki ga prinašajo bližajoči se prazniki, vprašamo kako lahko sami pomagamo in poskusimo pričarati nasmeh na njihovih obrazih.

Praznični duh je tako zajel tudi Društvo študentov prava Multiius, v katerem so na pobudo podpredsednice organizirali dobrodelno akcijo Študenti za mladino. Projekt je potekal v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (enota Moste), kjer so jim priskočili na pomoč s svojimi izkušnjami. Pomagali so jim sestaviti seznam potrebne hrane ter šolskih potrebščin, ki so jih nato med 3. in 5. decembrom zbirali na Pravni fakulteti v Ljubljani. Organizatorji pravijo, da so nad odzivom študentov in zaposlenih pravne fakultete bili več kot navdušeni, saj so vsi prispevali po svojih najboljših močeh. “Hitro se je izkazalo, da je duh dobrodelnosti zajel celotno fakulteto ter širšo okolico”.

V študentski sobi so člani društva iz prehrambnih izdelkov sestavili pakete, jih okrasili ter jih skupaj z ostalimi podarjenimi predmeti odpeljali na sedež Zavoda prijateljev mladine Slovenije. V treh dneh so zbrali kar 97 prehrambenih paketov in več škatel šolskih potrebščin.

Odziv na akcijo je močno presegel vsa pričakovanja. Namen pa ni bil samo zbiranje hrane in šolskih potrebščin, temveč so člani društva Multiius želeli prenesti sporočilo, da lahko vsakdo izmed nas z majhnim dobrim delom nekomu pričara veliko veselje. Organizatorji ugotavljajo: »Podpora, ki so jo izkazali (drugi študenti in profesorji) našemu projektu je bila izjemna, naše sporočilo pa se je hitro preneslo na študente drugih fakultet. Izkazalo se je, da sta tudi v teh časih duh solidarnosti in občutek za sočloveka močno prisotna med nami«.

Multiius

V imenu Društva študentov prava Multiius se želijo organizatorji zahvaliti vsem študentom in zaposlenim na Pravni fakulteti v Ljubljani, Zvezi prijateljev mladine Slovenije ter vsem drugim, ki so pripomogli k uspešnosti projekta. Pravijo tudi: »Družine in njihovi najmlajši člani vam bodo hvaležni«.